- Gaming notebook topik
- Léghűtés topik
- Synology NAS
- [Re:] Kína két legnagyobb szoftvercége új operációs rendszeren dolgozik
- [Re:] Bemutatkozott az ASRock Radeon RX 5500 XT Phantom Gaming
- [Re:] Brutális PCI Express 4.0-s SSD-vel készül a Gigabyte
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- [Re:] Nem szabad ám akármivel törölgetni a nanotextúrás Pro Display XDR monitort
-
- Utoljára frissítve: 2017-05-28 10:59:55
PROHARDVER!
Hozzászólok Aktív témák
-
keehl-m
tag
nem találok olyan helyet ahol fel tehetném a kérdést
Az lenne a kérdésem, hogy a biosban lehet ugye állítani olyat, hogy jelezze, hogy ha a processzor hőmérséklete egy bizonyos érték felé emelkedik, és olyat hogy induláskor bármelyik ventilátor nem működése esetén jelezzen
az érdekelne hogy akkor is jelez e ez a rendszer ha valamelyik ventilátor a pc működése közben áll le
és mondjuk be lehet azt álltani hogy ne jelezzen, hanem álljon le egyből akkor ha bármi ilyen történik
plusz nincs e olyan rendszerdiagnosztikai program, ami ezeknél az eseteknél jelezne hibát, avagy leállítaná ilyenkor a gépet
a választ előre is köszönöm
-
spista222
addikt
Rakd fel az AIDA64-et. Fájl->beállítások->riasztás-> új és ott be tudsz állítani hangot, szöveget és akár még a gépet is kikapcsolja beállítástól függően. ha jól emlékszem BIOS-ban csak figyelmeztetések vannak ventilátor fordulatra és csak proci hőmérsékletre van kikapcsolás de ez is alaplaptól függ.
andrade: próbáld már ki nincs hatással hogy hova kötöd a kábelre középre vagy a végére. Az a javasolt hogyha 1 eszköz van akkor a végére ha kettő akkor meg egyértelmű hogyan.
-
DonThomasino
addikt
Hőmérséklet figyelést nagyon sok program tudja,a riasztást már kevesebb.
Általában ezek a programok, ventillátor fordulatszámát is kijelzik
nem tudom a te esetedben az elegendő e.
Komolyabb lapokhoz gyárilag tartozik ilyen program amivel tudod figyelni
a hőmérsékleteket és fordulatszámot egyaránt.BIOS ban legtöbbször beállítható általában csipogás jelzi . (spekaer)
Leállítás már nem ilyen egyszerű, azt nem tudom megoldható e programmal.
Tisztázni kéne mit értesz leállítás alatt?
Védelem viszont minden gépben van ami túlmelegedésnél lekapcsol=újraindul.Pontosan miért érdekel ez téged?
Ha bármi gond van ventivel hallod a csipogást ( ha BIOS beállítás megfelelő)
ha túlmelegseéd van pedig jó esetben lekapcsol a gép." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy ASUS Maximus IV Extreme-Z-re szeretnék visszarakni egy régebbi bios-t. ASUS EZ Flash és ASUS Updater nem rak vissza régebbi dátumú biost. Visszaraktam AMIFLASH-el, de totálisan összekavart mindent (Ha hozzá nyúlok a ramokhoz akkor 59-es hiba kóddal nem bootol).
59-es hiba: CPU micro-code is not found or micro-code update is failed.
És ha alapon bootolok akkor is pl. 2600k CPU-nak 35-ös szorzót állít be ~97Mhz-es BCLK-val, tehát totál sz@r.
Légyszi segítsetek valami tuti megoldást találni, hogy lehetne egy régebbi bios-t visszarakni hibátlanul. Régebbit pedig azért szeretném visszarakni, mert az új bios-t (3103) levették az ASUS honlapról, mert valami gond van vele.
Köszönöm a segítséget.
i9 / 2080Ti / G-Sync
-
pigatt
őstag
Másik dolog meg, hogy dupla bios-os a lap és az egyikre felraktam az új biost (3103) és van olyan funkció, hogy aktuálisan kiválasztott bios chip másolása a másikra, csak olyan balf@asz voltam, hogy nem váltottam chip-et a másolás előtt így mind a kettőn a 3103 van ami működik is csak valami hiba van benne amiért visszahívták, hogy ez a hiba mi, jó kérdés!?
i9 / 2080Ti / G-Sync
-
spista222
addikt
-
pigatt
őstag
Pedig nekem az van és meg is ette kis küzdés után, csak néha újraindításnál lekapcsol majd vissza (menet közben nem). Csak ez jelenthet-e valami meghibásodási forrást azt nem tudom.
Amúgy ezt 2133-as ram problémát megtaláltam én is ami nálam az esetek 20%-ában jeletkezik.
[ Szerkesztve ]
i9 / 2080Ti / G-Sync
-
Zotya984
senior tag
Sziasztok.
A H61M-VS Asrock lap nem támogat raid módokat?
raid0-át akarok csinálni de nem tudok.10+ év, "zotya984 felhasználónak 45 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!" + "57 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése"
-
kenta
tag
Sziasztok!
Van egy Asus P4R800-VM alaplapom de biosba nem tudom állítani a cpu órajelét, van rá valami más lehetőség hogy feljebb állítsam?
Eladó cuccok: http://t7.hu/15yk Megbízhatóság: http://t7.hu/15yl
-
sz.zoli25
aktív tag
Sziasztok...
Lehet,hogy amatőr kérdés de biztos akarok lenni a dolgokban!
Nos vettem egy sata3-as ssd-t!
A kérdésem az lenne,hogy hova csatlakoztassam az alábbi alaplapon?
Ez egy z68x-ud4-b3 lapA másik bár nem ide való:
Van egy vinyom amiin volt egy csomó film meg könyvtárak az 1terra kb. félig volt...
Ujratelepitettem a gépet de most a vinyón csak 3könyvtárat találok ami össz visz nem foglal 3GB-ot.
Viszont még mindig félig van a winyóm...
Ilyenkor mi van?[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
mutyi
senior tag
Lenne egy kérdésem. Most szereltem össze egy Asus S8H67-V lapot és a régi 500-as Samu merevelemz került vissza.
Alapból a Sata 3-as 6gb-os csatira dugtam fel,mondom mi baj lehet ha a leggyorsabb csatlakozóra teszem,max nem használja ki a 6Gb és majd lassabban fut.
Erre bekapcsoltam a gépet és fura csapágyas kerregő hangot adott a winyó.
Azonnal kilőttem a gépet és imádkoztam hogy nem k.... el a winyómat.
Átdugtam a 3Gb-os csatiba és megy minden királyul.
A kérdésem hogy ez normális volt? -
steve24
aktív tag
Sziasztok. szép estét!
Tudnátok abban segiteni hogy mi lehet a baja a gépemnek ASUS M2N-E SLI lapom van volt benne gy 4200+ os CPU a ventije teljes fordulaton ment állandóan amikor 25c fokos volt akkor is. most kicseréltem egy 6000+ CPU ra és szintén ugyan ez a probléma. ez valami beállitás gond lehet? vagy laphiba?----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
steve24
aktív tag
-
steve24
aktív tag
Van valami amivel lehet szabályozni? lehet hogy driver kéne hozzá? mert csak simán a win 7 amit felrakott magának. de win 7re semmim sincs
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
steve24
aktív tag
korábban is teljes gázzal ment a venti. csak nem volt ennyire észre vehető a másik procinál. mivel ez másik hűtő és többet forog mint az előző, nincs driver hozzá
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
steve24
aktív tag
a biosban is teljes gázzal megy
-
steve24
aktív tag
Megtaláltam a telepitő cd jét. de nem tudtam semmit felrakni mert nem kompatibilis a rendszerrel...
Ezt irja Does not support this operating System : WNT 5.1 MCE
-
keehl-m
tag
"Pontosan miért érdekel ez téged?"
hát sajnos azért mert úgy jártam a hogy a videókártyámon leállt a venti, amit úgy vettem észre hogy egyszer csak furán belassult egy két dolog, aztán ránéztem a diagnosztikai programomra, és hát kiderült hogy már kitudja mióta 80 fok körüli hőmérsékleten fut a videókártya, belenéztem, állt a venti
azóta normális hűtés mellett is komoly teljesítménycsökkenéssel műkszik a kari , avi filmet még épphogy nagynehezen elvisz
elvileg vitt 720x1280-at lazán
ami viszont igazán bosszant és nem is értem teljesen, hogy most emiatt ki is vettem a videókarit, és megint az alaplapival használom, ami ezen események előtt , ugyancsak lejátszott 720X1280 at , most az se,
tulajdonképpen hasonló a teljesítménycsökkenés , de nem pont ugyanannyira szar, több dolgot a meghibásodott karival egyáltalán nem tudtam használni, a beépítettel azért még igen
az a lényeg hogy nem értem mi történhetett
a videókari túlmelegedése elrontotta az alaplapomat is , de hogyan? ,szóval nem értem
a gép amúgy 775 ös x1600 videókari volt benne
-
steve24
aktív tag
valamit át tálitottam. Azt hiszem a CPU fan valami. optimalra meg volt még silent is
-
Lucifer6280
aktív tag
ha optimal, a pwm-nála akkor úgy is észreveszed ha lassul a venti fordulata, ha még úgy se akkor meg silentre.
De ha még ez se segít akkor BIOS-t kéne frissíteni.Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..
-
steve24
aktív tag
sikerült. optimalon is csendes. silent meg olyan mint ha nem menn agép
köszi
Hozzászólok Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- [Re:] Samsung Galaxy S10e - esszenciális
- [Re:] Lenovo Legion Y520 i5-7300HQ | 1050 Ti 4 GB | 12 GB RAM | 256 GB SSD | 3 hó gari | beszámítás is!
- [Re:] iPhone 7 Jet Black 32GBt (hibás )
- [Re:] Sony Xperia XA2 és XA2 Ultra duplateszt
- Építő/felújító, szerelő- és szakemberkereső topic
- [Re:] Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 +Hátlap
- Renault topik
- [Re:] Google Pixel 2 - referencia, de nem preferencia
- [Re:] Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- További aktív témák...
- Asrock G41M-VS3 LGA 775 alaplap, DDR3 RAM, valamint Xeon procik támogatása
- Asrock Z87 Extreme4 Alaplap ELADÓ • Z87 • 1150 • Intel 4.gen • 4x DDR3 • 3PCIe x16 • prémium kondik
- Samsung NX300 18-55 + 30mm prime
- Corsair CS550m 80+ Gold tápegység (550W, Fél-moduláris, 1 év garancia)
- Majdnem Féláron! Steelseries Siberia 650 gamer fejhallgató