- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carbonara
csendes tag
válasz strunyo #1900 üzenetére
Milyen alakítgatás után kapcsolt be?
AKkor ez egy dual core CPU, és valószínű a púpos kondid "simítja" , a processzor core feszültségét előállító alaplapi, kapcsüzemű tápot.Nodebár ugyanakkor és nem utolsósorban egyfajta kompenzációt is biztosít ez a kondi a táp és az alaplap közötti vezetékhossz induktivitása miatt. Bár, ha elmászik nagyon a kondi karakerisztikája, hiába "redundásak", mert ha rövid a tápkábeled az alaplap és a táp között, alacsony a core feszültséged, akkor a púposodás esetén sem veszel észre változást, ergo lehet mégsem a kondi a ludas..
grimaszversenyre küldték a hóhért, mert eszméletlen fejeket tud vágni
-
kisgyilkos
csendes tag
Felteszem újból a kérdésemet, hátha valaki tud segíteni: összekötöm a gépemet a tv-vel kép van hang nincs kábel: hdmi - hdmi
vga:gainward 260gtx
nem látja az nvidia hd audiot. csak az integráltat -
strunyo
tag
válasz Carbonara #1901 üzenetére
Nos kiszedtem a VGA-t lekötöttem a vinyót, én tápomról kapcsoltam, bekapcsol azon az érdekes módon mint amit már írtam. Visszapakoltam bele mindent, most is bekapcsol, de a jelenségek megmaradtak. Lefagyogat, még a bios is
Reset gombot nyomva ugyan úgy indul újra mint amikor bekapcsolom, felpörögnek a ventik, majd leáll minden és újra bekapcsol, ez am normális dolog? -
CoolMan
MODERÁTOR
-
spista222
addikt
válasz Carbonara #1901 üzenetére
Púpos kondenzátor semmiképp sem jó!
Ha működik még a lap púpos kondenzátorral az a túlméretezés miatt van de lehet hogy már nem a legoptimálisabban tudja elvégezni a dolgát az a rész ami a kondenzátort tartalmazza.strunyo: akkor már elindul a lap?
kisgyilkos: másik driver már próbáltál(régebbit vagy újabbat)?
[ Szerkesztve ]
-
strunyo
tag
válasz spista222 #1906 üzenetére
Jah bekapcsol a cumó, csak kifagy, kb 1 perccel a bekapcsolás után, lehet picivel több.
T
ehát ha jól értem akkor vagy lecseréltetem az összes kondit és gari arra ugye a vitriben lesz v nézek valami olcsó 775 lapot oszt szevasz. Hát holnap szétszedem az én lapomat megnézem azzal mit csinál a többi alkatrész g kizárva más gondot, és ha tényleg a lap akkor szerintem új lesz, mert akkor legalább lesz rá gari. A jelenlegi alap sem 1 túlzottan értékes db mondanom sem kell anno C betűs bevásárlóközpontból választották -
spista222
addikt
válasz strunyo #1907 üzenetére
Kifagyás sok minden miatt lehet de általában a memória, VGA, alaplap miatt szokott lenni.
Vannak olyan szakik akik vállalnak garanciát a javításra csak körbe kell nézni. Ha csak kondi a baj akkor szerintem megér egy próbát de ha van pénz akkor ruházz be egy garisba.
[ Szerkesztve ]
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz strunyo #1907 üzenetére
Szerintem hagy a francba a kondizást, próbáld le az alkatrészeket a tiedbe ahogy írtad és utána egy másik olcsóbb 775 lap.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
strunyo
tag
Köszönöm a segítségeket, holnap kiderítem, h lap-e a gond, v más, de nekem erősen a lap a gyanús. Ha az akkor kap 1 újat és kész
-
spista222
addikt
válasz CoolMan #1911 üzenetére
Tesztelgettem ilyen rossz kondikat 10-20-at. Általában lecsökken a kapacitás de ez lenne a legkevesebb mert zárlatos is lesz ami csak terheli a CPU tápvonalát ezért is kell mindegyiket kicserélni ha nem tudják ellenőrizni.
Volt olyan lapom is hogy a kondikon nem látszott semmi (értsd nem púpos) de rosszabbak voltak a kondik rajta mint egy púposon jobban átvezettek és a kapacitás is tizedére csökkent.[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz spista222 #1914 üzenetére
Igen tökéletesen igazad van, azért is írtam, hogy ne csak a púpos kondit cseréljék hanem a többit is mert szinte biztos, hogy van még ott több rossz is. Ilyenekkel főleg akkor találkoztam amikor valami nagyon gagyi táp hajtotta a gépet.
"Volt olyan lapom is hogy a kondikon nem látszott semmi (értsd nem púpos) de rosszabbak voltak a kondik rajta mint egy púposon" Bizony ezt én is tapasztaltam nem is egy lapnál. -
polonic
félisten
Üdv!
A gépem állandóan elfelejti az időt, ha kikapcsolom. Ez lehet amiatt mert gyenge az alaplapban az elem? De akkor viszont a bios beállításokat is el kéne felejteni, nem? Ez viszont nem történik meg.
-
polonic
félisten
válasz DonThomasino #1918 üzenetére
Giga p35-ds4, 1-es revizió. Nem is tudom hirtelen. 4 éves lehet.
Lehet egyáltalán ehhez elemet kapni?
Mi más lehetne még egyébként? És a bios beállításokkal mi a helyzet? Abban nincs igazam?
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
válasz polonic #1919 üzenetére
Persze, kiveszed és típus alapján sima gomb elem van benne.
Legjobb ha elviszed egy óráshoz hogy ilyet adjon.Más, fogalmam nincs azért is próbálnám elsőre ezt.
A művelet kb 2- 3 perc és pár száz HUF.Ha kiveszed akkor az órának és a BIOS nak nyekk.
A gyengülés viszont sztem okozhat ilyet hogy csak az óra változna
(de csak feltételezem)Igazából nem is felejtődik az óra csak késik nem?
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
polonic
félisten
válasz DonThomasino #1922 üzenetére
Így van. Nem elfelejti. Nem jól írtam. Mert nem 0 óráról indul, amikor bekapcsolom a gépet. Csak késik.
Köszi neked is!
-
izee
őstag
Sziasztok!
Ebben az alaplapban tudok használni pcie x1 -es bővítőkártyát? És tuti jó az infótok? Pl egy wifi kártyát, egy hangkártyát vagy egy ocz ssd-t (a revodrive-ot), stb.
A lényeg, hogy pcie x16-ról van szó, illetve ha jól sejtem pcie x4 (az alsó), de ugyanolyan hosszan nyúlik a slot, mint a x16-os. Az alaplap csak példa volt, de a megoldást alaplapfüggetlenül kérem.Köszön szépen!
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
izee
őstag
válasz agressiv #1926 üzenetére
Gyors voltál, köszi.
Jön a következő kérdés. FM1 fronton a K-s procik ugye szorzózármentesek. Ezt a leggagyibb alaplap is felismeri és kihasználja?
Köszönöm a választ!
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
BogyóBP
addikt
válasz agressiv #1928 üzenetére
Gyakorlatileg lehet használni az integrált és a perifériás VGa-t egyszerre? Tehát windows alatt csak átdugom és úgy?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz agressiv #1930 üzenetére
Jaja de van olyan opció hogy Always Enable.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz agressiv #1932 üzenetére
Na akkor majd mindjárt kiprószálom
-
rexstyle86
csendes tag
üdv vélemény vagy tapasztalat az M3N-ht Deluxe-ról vagy az M4N82 Deluxe-ról valakinek van?
... Mindennap egy alma, és a doktor alma!...
-
BogyóBP
addikt
válasz rexstyle86 #1934 üzenetére
Sztem az M4 újabb lehet, tapasztalatban én sajnos nemtudok segiteni. AZAZ, volt egyszer egy ASUS M4A785TD-V EVO lapom , az fasza kis lap volt. De pontosan mi érdekel?
-
G4ga
őstag
Sziasztok!
LEnne egy kérdésem, hátha tudtok segiteni.
Adot egy Asrock 970 extreme lapom. Néha müvel olyat hogy kifagy kék halálal ha rádugok egy Usb eszközt. Egy ilyen akció után sokadik ki-be kapcsolás után idndul el normálisan.
Nem indulás és fagyás esetén müvel olyanokat hogy nem ismeri fel a billentyüzetet és egeret. Biosba kifagy, ujraindul. ( érdekes mert pár percig tudok állitgatni biosban bármit, utána fogja magát és kifagy. nem ujra indul hanem megáll a gép. )Van valami olyan program amivel letudom tesztelni az USB? Vagy esetleg valami ötlet, hogy mivel tudnám megtalálni a hiba lehetöséget? Igy ha visszaviszem gariba valószinüleg visszafogják dobni h hibátlan!
Játékok alatt, videózás közben semmi baja a gépnek. Random alkalmankánt hüvel olyat hogy kifagy az USB dugogatástól.
USB eszközök: Logitech G9X és G510
( Bios: legdrissebb ami elérhetö, Default beállitás és tunning mentes konfig! Core unlock funkcióval használom. de probáltam kikapcsolt állapotban is és ugy is hibázik! )
Segitségeteket elöre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
A legújabb USB driver van fent?
Minden USB foglalatba végig próbálgattad?Lehetséges, hogy vmi miatt akad az USB portod.
Ezt legegyszerűbben úgy tudod tesztelni,
hogy addig rádugsz egy alap PS2 es BILLt és EGEREt.
Nem tudom hogy a te eszközeid működnek e PS2 porton ha igen
lehet egy átalakító megoldja a problémát. [link]
Az is lehet elég csak egy eszközt PS2 re rakni.[ Szerkesztve ]
-
rexstyle86
csendes tag
válasz BogyóBP #1935 üzenetére
az hogy szeretnék a mostani OpenGL-s rendszer helyett egy másikat össze rakni.
megy vissza bele a quadro a 8gb ddr2, csak ezt a lapot néztem ki mert tud többutas sli-t. és még ddr2. ami fontos hogy az új 8 magos FX-et támogatni fogja e?... Mindennap egy alma, és a doktor alma!...
-
JetiRulez
őstag
Üdv!
Milyen más néven kereshetek még BIOS-ban utasítást az alaplapi audio letiltására? Az előző ECS lapomon "Onboard audio - dis/enabled" vagy valami hasonló volt. A mostani Mercury lapon van egy "Audio device - dis/enabled", de ennek a letiltása után nem lép működésbe a PCI hangkártya. Pár hónapja már megvan ez a gép, de eddig még nem nyúltam bele a beállításokba. Most tegnap bütyköltem rajta és lenulláztam az egészet. Azóta nem látja a Win azt a hangkártyát, csak az integráltat."Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
JetiRulez
őstag
válasz DonThomasino #1940 üzenetére
Mercury (Kobian) KOB KM266 FDSMx V7.2A
AMIBIOS"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
DonThomasino
veterán
válasz JetiRulez #1941 üzenetére
Megnéztem a manual ba annak kell lenni amit mondtál.
Csak vmit nem jól csinálsz.Features Setup Page
Audio Device
This item enables or disables the onboard AC’97 audio chip.Tiltsd le a BIOS ba és rakd újra a driverét a másik kártyának.
[ Szerkesztve ]
-
G4ga
őstag
válasz DonThomasino #1937 üzenetére
Elöször, aham, a legfrissebb Driverek vannak fent amit a gyártó oldalárol lelehet szedni. A Bios-t is felfrissitettem.
Mindegyik foglalatott probáltam. probáltam ugy is amikor a biosba van és ugy dugom át, akkor mégrosszabb ugyanis rögtön kékhalál.
Hibajelenségek:
1. Usb bedugásánál kékhalál ( windowson belül )
2. Usb bedugásánál eldobja mágát az összes USB - Ilyenkor kihuzom, visszadugom nem ugyan oda és ha nem dob kékhalált, akkor kikell kapcsolni mert befagy a windows!Ezek miatt gondoltam Windows hiba van, ott hallt meg valami de
3. kényszer leállás után inditásnál ugye van ugy hogy bejön a Windows indito hogy javitod vagy normál modban inditod a windows. Na itt semmi se müködik, de egér se bill. ha átdugom másik portba vagy kékhalál vagy betölt a Win és ugyan ugy semmi nem müködik!
4.sikerül belépni a Biosba mert épp pár másodpercig müködött a bill. de Biosba is ugyan ugy kifagy ilyenkor, se egér se bill. marad a manuális kikapcsolásEzért gondoltam hogy nem Windows bajom van hanem az alaplapon van valami gubanc.
Mivel nem rendszerint csinálja ezt, random elöjön egy egy kártyaolvasó vagy telefon rádugása után. de ott se mindig. viszont ha elöjön kb 5 perc mig életet tudok lehelni a gépbe és ez nagyon dühit.
Mint irtam minden defaulton van, USB3 letiltva, 4 USB 2 port van + a 2 USB a házon. Mindegyik porttal ezt csinálja.PS2 átalakitó nem old meg semmit... pendrivot, kártyaolvasót nem tudok rádugni.
USB teszter tehát nincs?
Azért irtam le mégegyszer mert az elöbbi hszm lehet nem volt elég egyértelmü
Gondoltam kitesztelem mielött elviszem Gariba, mert felek hogy ilyen hiba miatt megse nézik, hanem ugyan ugy visszakapom ahogy voltIgy esetleg vmi ötlet?
-
JetiRulez
őstag
válasz DonThomasino #1942 üzenetére
A PCI kártyának lesz most valami baja. Az alaplapi letiltva, kerestettem a Varázslóval, de nem talált semmit. Driver nélkül működött eddig.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
Hunork
veterán
Kolléga jól mondja. Keress egy PS2 billentyűzetet. EZ muszáj!
CSAK az legyen bedugva, mint vezérlő. (egér nem) Belépsz a BIOS-ba.
Az USB Configuration menüben állíts Enabled-re mindent.
Az ACPI Configuration menüben a két USB-re vonatkozó sort állítsd Disabled-re.
Dugd be az USB egeret.
Indítsd újra a gépet. Nézd meg, mi lesz.
Reméljük, jó lesz minden. Kapcsold ki a gépet.
Cseréld ki a PS2 bill-t USB billentyűzetre.
Indítsd újra a gépet. Nézd meg, mi lesz.
Aztán szóljál, hogy mi történt."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
kisgyilkos
csendes tag
Felteszem újból a kérdésemet, hátha valaki tud segíteni: összekötöm a gépemet a tv-vel kép van hang nincs kábel: hdmi - hdmi
vga:gainward 260gtx
nem látja az nvidia hd audiot. csak az integráltat -
Kobold190
aktív tag
válasz kisgyilkos #1948 üzenetére
miért nem kötsz a gépre egy 5.1 et, a tv-n a hangszórót lehalkítod és megvan a térhatás
-
DonThomasino
veterán
válasz kisgyilkos #1948 üzenetére
A kártyához van külön HDMI driver?
Ha igen felraktad?Ha jól értem....
Ez csak tipp de a TV n külön nem kell vmit állítani hogy a HDMi hang szóljon?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest