Aktív témák
-
maddog
tag
szegeny gep vegleg meghalt
az elso lepesig jut el a bekapcsolaskor - azt hiszem ff-et ir ki a kis panel, a lap konyvet mar nem talalom, ugyhogy nem tudom, mi az, de a proci mar nem csippan fel soha tobbe
megprobalok beszerezni egy alaplapot remenykedve hogy az van meghalva es nem kell vennem egy uj platformot sokert
amugy a kondenzatorok nemelyikenek teteje olyan mintha valami kifolyt es megrosdasodott volna
a memoria slot labakon nem lattam semmit
a magon pedig tenyleg nem sok paszta maradt, de arra kentem kicsit -
maddog
tag
meg nem vagyok otthon es nem tudom megnezni, de amint hazerek csekkolom
nekem eleg, ha kiderul hogy alaplap es nem mas, mert akkor kicserelhetem, csak annak a lehetoseget akarom kizarni, hogy valami mas okozza a bajtha cserelni kell, akkor ezek szerint nem erdemes epoxot venni, inkabb vegyek A7N8X ?
-
maddog
tag
válasz
greatchaos #7634 üzenetére
koszi szepen a valaszt
kondenzátorok nem púposak? - nahat ezt nem tudom majd megnezem
pasztat szinten nem neztemigen elfelejtodnek
ha a biosban allitok utana kiirja azt hogy menti CMOSba, es varjak, de ne kapcsoljam ki - na olyankor is befagy mint a szel, en kikapcsolom es elindul a szokasos 1500+-on (rosszul irtam az elobb, nem 1700+)igazabol nemreg egyszer kb 2 beinditas erejeig elindult 2100+-on de aztan visszatette magat
-
maddog
tag
hozzaertok segitseget kernem
ime a problema:
regi epox8rda+athlon2100+ cuccom van
5 ev alatt szepen kihalt egy s mas az alaplapon (1 memory slot, usb)
de egy ideje azt csinalja hogy az fsb-t csak 100-on sergeti igy bootolasnal kiirja hogy a proci 1700+ (es kiirja hogy a cpu settings changed es F1-el kell mindig inditani)
ezt nem lehet visszaallitani, ezen kivul bekapcsolaskor nagyon sokszor nem jut el a processzorcsippanasig, neha eljut, de az elobb emlitett F1 utan hal ki
sot par napja mar kekhalal is ami szinten gyanus hogy nem az OS hibajaa kerdesem az, hogy ez milyen valoszinuseggel alaplapi problema, mert tudnom kell, hogy eleg-e alaplapot cserelnem 5000-ert, vagy uj konfigot kell vennem draggabban
(mivel nincs plusz cuccom, nem tudok probalgatni, taphiba az egyetlen amit ki tudtam talan zarni )koszi
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest