- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
Samsung odyssey G9 oled most 550ert elorendelheto
49”, 5120x1440, majdnem mintha ebbol raknal lettot egymas melle, es azert a samsung monitorok minosege es quality check altalaban jobb mint az Asus ROG szerias cuccoke….az 550 is egy nevetseges ar, felreertes ne essek, de aranyaiban nezve ezt az asust csak meg rosszabb szinben tunteti fel…..
-
iszoke
senior tag
válasz
#72042496 #48 üzenetére
Ez mondjuk jogos, az LG-nél a 32GQ950-B például alapesetben többe kerül, mint ez vagy 130 ezerrel. Kicsit durva árazás ha azt nézzük, hogy az egyik nano IPS, a másik pedig
OLED és a kettő közül az utóbbi az olcsóbb még a felbontást figyelembe véve is. Érdekes lesz figyelni az árakat pár év múlva, mivel előbb vagy utóbb az OLED ára is esni fog, és ha a felsőkategóriás IPS emiatt valahogy drágább lesz nála az vicces helyzetet fog teremteni. -
törölt tag
Szerintem meg nem ez a monitor az igazán drága, hanem a minősíthetetlen uniformitású gaming IPS-ek (több)százezer forintért, amiken még sötétszürke sincs. Én a 120+ Hz-et és sík panelt megtartva szívesen átnyergelnék 27"-ra a mostani 32GK850G-ról (VA), mert nekem az bizony kényelmesebb. Ilyen feltételek mellett pedig az aktuális kínálatból gyakorlatilag ez a monitor, vagy a 27GR95QE az, amelyikért hajlandó lennék pénzt adni. Csak már alig használom a gépet, ezért marad a mostani.
Az 55"-os tévé egyébként nem kétszer, hanem négyszer akkora, mint a 27"-os monitor. Nekem éppen ez volt az egyik bajom vele, amikor az 55B6-tal próbálkoztam mindenes kijelzőként anno. Az íróasztalnál 60-80 centi közt néztem, de nagyon kényelmetlen volt, főleg a magassága miatt. Alkalmanként ráadásul még a pixelrácsot is észrevettem rajta, bár az akkor kevésbé zavart, mert használtam előtte 40" FHD-t is. (A borzasztó image retention és agresszív ABL miatt végül amúgy is visszavittem a B6-ot.)
-
prime77
aktív tag
Lehet nehezet kérdezek.
Ez a monitor, vagy egy Dell AW2723DF. -
blountex
senior tag
Van egy IPS 34 21:9 2560x1080 monitorom, közvetlen mellette egy 50-es LG LED Tv.
Tv-n filmet nézek, gamingelek, esetleg ha olyan cím van Pc-n amit kontrollerrel érdemes tolni, akkor megy ki a nagy képernyőre (FPS, TPS, RTS címekhez bill + egér kombó kell, ahhoz pedig közel érdemes ülni).Próbáltam azt is, hogy monitorként használom az 50es Tv-t, de valahogy nekem nem adja.... túl messze kell ülni tőle ha billt + egeret is akarok mellé használni ezzel szemben a kanapés kontrolleres megoldás jóval kényelmesebb.
Pedig ár/érték arányban kétségkívül, hogy most a Tvk viszik a legjobbat és 120hz is adott már ami bőven elég. -
Kobe
veterán
Persze persze, kinalat hiany, kozben meg rajuk rohad minden annyit esik a kiskerforgalom…..kozben nvidia is inkabb leallitja / visszafogja a gyartast, annyira fogynak a cuccai, de gajmer oledet viszik mint a cukrot…
Olyan feneszukos a kinalat, hogy LG ek valahogy megis tudnak 42es meretben is eleget gyartani, meg a samsungnak is be tudnak dolgozni + evente ki tudnak jonni uj szeriakkal, es azok is kaphatoak
kinalati valsag, a lopikulat azt, sima corporate greadiness. Ha ez elmegy 450ert, a 42es gajmer rog majd elmegy 1 millaert, folyamatos ingerkuszob teszteles van, a nep meg tapsol ha az infla kozepen az 1M re bearazott VGA kat nagykegyesen leviszik 900ra. Igaz annyiert sem voszik, de legalabb papiron arat csokkentettek -
iszoke
senior tag
Sajnos én pont a világos témánál látom jobban a betűket, így kénytelen vagyok azt használni.
Bár amennyit én váltogatok Alt+Tabbal, illetve játékban UI elemeket kivéve folyamatosan változik a kép talán nem fog beégni a monitorom.
Kobe
Ez leginkább a kínálat hiánya miatt van. Az összes gyártó extrém nagy méreteket nyomat jelenleg, így az egyetlen alternatíva jelenleg a 27" ha valaki OLEDet akar... nem számítva a 34-est. És mivel kereslet van de kínálat nincs, így annyit nyomatnak az áron amennyit nem szégyellnek. -
Kobe
veterán
Ez valoban igy van, ha arra gondolunk hogy ez a monitor a letezo legrosszabb koltseg/meret arannyal fut
neha tenyleg ugy erzem, hogy a gyartoknak teljesen, de tenyleg teljesen elmentek otthonrol. Hogy ne tunjon reszre hajlonak, tobb peldat is irok, VR szemuveg masfel millaert, high end VGA majd 1 millaert, tapegyseg 200 ezerert, 2-3 eves laptopok 400K ert…..elmebetegek
csak a miheztartas vegett, 27es jobbfele gamer IPS monitorom van es tisztaban vagyok a monitor / tv technikai kulonbsegeivel, de….tavaly 380ert vettem 55os oled tvt, 4K, displayport, normalis gaming mod, hivatalos gsync support, “csak”120Hz. 380 ert, ketszerakkora meret. Es azota azon agyalok hogyan tudnam allando monitornak befogni (nem a technika, helyhiany miatt okoz fejfajast….)
Aki ezekutan fel millaert vesz egy manapsag relativ kicsinek szamito gamer 1440p-t, es probalja bemeselni maganak hogy az asztalnal nezni a 27est nagyobb elmeny mint kanaperol az 55ost, mert az egyiken megvan a 143 fps a masikon meg csak 120, az akkor tenyleg az IJB minositett esete, vegyen rogton harmat….
ezek sztem igyanazok az arcok akik autoban +4 loeroert kepesek +3M et kifizetni…. -
El van az rejtve, de amikor Teams vagy Skype üzenet jön, akkor ott izzik az ikonja (tálca fent ragadva) amíg nem nyugtázom le.
Idióta Windows, vagy rossz beállítás (User error)...Természetesen a tálca elrejtése és a sötét téma - amiben csak lehet - az alap. IPS-en szarul néztek ki ezek, a szürkés világos fekete miatt, OLED-nél meg vakít a világos téma, bármiből
-
GreatL
őstag
Én 48"-ról már nem mennék le, mindennapi használatra pont jó méret. Pedig szerettem volna kisebbet venni, szerencsére akkor még nem létezett a TV-k között.
-
iszoke
senior tag
Nem vagyok biztos abban, milyen monitorra gondolsz, én a Displayninját nézem és ott csak egy semmitmondó felvetés van állítólagos 31,5" tervről bármi konkrétum nélkül. Egyedül az tűnik valószínűnek, hogy nem Samsung panelről van szó mivel W-OLEDet említ, de az a 2024 simán kitolódhat még.
-
iszoke
senior tag
3440x1440 még nem annyira vészes terhelés szempontjából, mintha 4K-ra váltanál. Pusztán emiatt nem kell VGA-t cserélni.
Szubpixelnél amúgy én se látok körvonalakat a betűknél, igaz, nem is nézem nagyítóval a képernyőt közvetlen közelről. A tálcát viszont nem állítod automatikus elrejtésre? -
Erősen túl van tolva ez a subpixel téma, vagy csak az én szemem nem érzékeny rá.
2 hónapja használom az AW3423DWF moncsit, 100% scale mellett fehér és fekete háttérrel is sok szöveget olvastam már rajta. Nem látok ilyen zavaró színes "árnyékot".A másik tévhit még a neten, hogy nappal nem jó az OLED. Tökéletes fekete nem lesz, de kis odafigyeléssel (azaz ne érje direkt fény) nagyon szép képe van így is.
Nappal is köröket ver bármilyen TN/IPS-re. (VA-t nem volt szerencsém próbálni még, így arról nem is nyilatkoznék)Részemről életem döntése volt a 16:9 -> 21:9 váltás, így 2db 16:9-et kiváltottam (nem teljes értékben, hiszen nem 32:9). Munkára és játékra is pazar.
A negatív oldalt említve: jól meg is szivattam magam a következő évekre VGA ügyben (hogy kihajtsam).Képpel illusztrálva:
Még offban annyit, hogy ennek brutál fényereje van. Végül állandó jelleggel 25%-ra álltam be, mert nappal is éreztem, hogy fárasztja a szememet, ha fehér hátterú programban kell dolgozni hosszabb ideig. -
iszoke
senior tag
válasz
#72042496 #32 üzenetére
Lehet. De semmi garancia nincs rá, hogy jobb lesz, mint a WOLED, mert az LG sem fogja megvárni amíg a Samsung és más QD-OLED gyártók lekörözik őket. Ha a C2-t vesszük alapul, akkor nekik már van egy megbízható technológiájuk amire lehet építeni, a QD pedig még nem az, hiába kínál a Dell kiterjesztett garanciát (egyedüliként, teszem hozzá). Normális átmérővel rendelkező (értsd: nem hegyméretű) OLED monitor nem is fog kijönni belátható időn belül, mivel az összes eddig bejelentett új modell vagy ultrawide lesz (igen, tudom, akkor is elfogadhatatlan, hogy ennyire el van tolódva feléjük a hangsúly), vagy 42"-nál nagyobb, amit nem tudnak annyira sokan megengedni maguknak, az árcédula vagy a puszta méreteik miatt. Amíg ebben nem áll be érdemi változás, addig felesleges azon spekulálni, hogy később majd jobb lesz, mivel legalább 2+, de inkább 3 év amíg egy bejelentéstől eljutnak a piacra dobásig. És addigra lehet, hogy a QD már nem lesz releváns.
-
blountex
senior tag
Én is vennék 32" 4k monitort ha lenne oledben....34" 21:9-ről váltanék.
Nem rossz a 21:9, de rengeteg a 16:9es tartalom pl youtubeon, sorozatok, játékok egyes UI-ja, átvezezők, töltőképermyő.. .Meg nekem 34-től szélesebb monitor nem is kell, úgy se látom be normálisan 60-70cmről. Nem is értem a 45-49 colos méreteket, nagyon felkapták a gyártók.. .
-
Agyrák666
aktív tag
Marad az 55C9 monitorkent hasznalva..max tavolabbra ulok.
-
Másfél hete vettem meg az LG variánst és nagyon tetszik 4K 32" és 1440p 34" után.
Annyi, hogy SDR módban kevésnek érzem a fényerőt viszont, ha játékoknál bekapcsolom a HDR-t úgy már nekem elegendő. Mivel jó áron jutottam az LG-hez ezért nem hiszem, hogy le cserélem amiatt, hogy ennek vagy az Alienwareknek nagyobb a fényere. -
törölt tag
TFT Central szerint közel sincs annyi, ill. ők le is írták, hogy hogyan mérték:
"There is a very low lag on the PG27AQDM measured at 0.67ms total display lag, and leaving us with only 0.55ms estimated signal processing lag" -
Egon
nagyúr
Egy csúcskategóriás gémer monitor esetén nem sok egy kicsit az a 10 ms input lag?
Van így értelme egyáltalán a 240 Hz-nek? -
Ismerve az Asus árazását nem drága, viszont más szemszögből nézve igenis drága.
-
Chiller
őstag
válasz
ImpersonatoR #3 üzenetére
Van bizony. Pont ezt akartam mondani, hogy aki nem 60+ FPS felett járat mindent, annak nagyon is számít, hogy mekkora a G/Freesync intervallum.
Érdemes utána olvasni, ez nem dealbreaker, de ha nem mindig a legerősebb VGA van alatta, akkor ez is egy olyan tulajdonság, amit figyelembe ajánlott venni.
https://www.rockpapershotgun.com/g-sync-vs-freesync-vs-g-sync-compatible
https://www.rtings.com/monitor/learn/freesync-amd-vs-gsync-nvidia
https://www.laptopradar.in/vsync-freesync-g-sync-guide/ -
Dr. Akula
félisten
Fél milláért csak 27"/WQHD? Annyit nem ér.
-
sfefe
addikt
Oks köszi Nektek az infót... Akkor érdemes még várni ezzel.
-
Jaja, van jo par research is a temaban:
In recent years, people have become increasingly attentive to light pollution influences on their eyes. In the visible spectrum, short-wave blue light with wavelength between 415 nm and 455 nm is closely related to eye light damage. This high energy blue light passes through the cornea and lens to the retina causing diseases such as dry eye, cataract, age-related macular degeneration, even stimulating the brain, inhibiting melatonin secretion, and enhancing adrenocortical hormone production, which will destroy the hormonal balance and directly affect sleep quality. Therefore, the effect of Blu-rays on ocular is becoming an important concern for the future. We describe blue light's effects on eye tissues, summarize the research on eye injury and its physical prevention and medical treatment
-
-
mindhunter
tag
Szokásos Asus túlárazás
-
Seep
senior tag
Ha csak jatszani akkor a qd-oled. Ha kicsit olvasni is akkor a woled, de csak szerintem. Egyikben sem normalis RGB szubpixel elrendezes van. Itt lathatsz nagyitott kepeket errol. A masik hogy az alienwareben van ventilator ebben nincs. Valakit nagyon zavar, valakit vegkepp. Ez 240Hz az 144Hz.
-
törölt tag
A QD-OLED a fejlettebb technológia. Hogy a gyakorlatban melyik jobb, az attól függ, kinek mi a fontos, mert sok paraméter van. RTINGS-ről le lehet kérni egy összehasonlítást.
-
CapriBoy
tag
Király teszt, király termék!
-
-
Annak, hogy nem G sync ultimate csak sima G sync "modul" van benne van jelentősége és ha igen akkor mi ?
-
sfefe
addikt
Ez vagy az LG?
Kérdezném mert nem értek hozzá:
A Kékfény szűrő nem jobb ha be van kapcsolva? Rontja a szemet ha nincs nem? Vagy ez nem így van? -
Televan74
nagyúr
Nagyon jó lenne, tényleg nem rossz. Csak az ára is gamer lett!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Átcímkézett TCL modellekkel nyit az Alcatel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Ukrajnai háború
- Yettel topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49CG934SUXEN) 49" 5K OLED GAMER ! akció!
- Eizo EV2736W 27" képátló/ IPS panel / 2560x1440 (WQHD) / fehér szín / 6 hó gari
- Monitor Adás-Vétel-Beszámítás-Csere
- HP E24m G4 (A+ kategória): 23.8" FHD,USB-C töltés 65W,5MP kam.,2x5W hangszróró,HP garancia 2025.12.1
- SAMSUNG ( LH43QHREBGCXEN ) 108C Q-LED 4K UHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest