- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megvált az Altera többségi tulajdonától az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Notebook hibák
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ocso
tag
Előzőleg csak egy csendes Scythe Kaze Slim10 cm-es volt a Feel-ben...gondoltam rá, hogy kidobom belőle a tápot és beleteszem a Feel 302-ben lévő 96W-os panel tápot, az bőven elég neki...csak ahhoz valami felfogató is kell, vagy vágatni valami lemezet a megfelelő csavar lyukakkal. ahogy írtam előzőleg, megemeltem kicsit az FSB-t és lement a hőmérséklet 39-re 52-ről...
Azon is gondolkoztam, hogy vágatni kellene egy lyukat a 10cm-es ventinek a ház oldalába, és oda felfogatni ráccsal...
De túl szépek a lemezek...
-
ocso
tag
Igen észrevettem, amikor elindítottam, gyorsabban nyitotta meg a Sajátgépet is...
Érdekes, amúgy kb 60% volt eddig a memória felhasználás 2GB-tal, tehát nem mondhatom, hogy kevés volt a 2GB...De a Windows is másképpen videlkedik sok esetben, ha tudja, hogy van még tartalék... -
Razermazer
őstag
Hát gondoltam, hogy kint kicsit más a helyzet, és a fizetés is nem itt magyarisztánban itt aztán várhat az ember értelmes árra(8-10-15-ezer forint egy szaros lemezért jah várhatunk rá bőven). Éppen a Spanyoloknál most fogadták el a legalítását a filecserének, dacolnak a szervekkel(bár ott tartalomra mutató linkekről volt szó). Tehát van remény, itthon meg inkább egymást marják, nem ilyen triviális dologgal foglalkoznak, és persze azokra utaznak rá akik ebből üzletet csinálnak, és természetesen egymást nyomják fel, mert úgy kell azt
. Egyébként már van alternatíva beépítve a kliensekbe terhelésmentesítés a hálózatra, mondjuk ez is elkerülhető lenne, ha olyan hálózatot és topológiát használnának, ami nem érzékeny az ekkora adatforgalomra a sávszél kicsi. Csak szarnak fejleszteni, mert gazdagodni akarnak előbb, az ügyfél az csak pénzeszsák.[link] off befejeztem
-
Razermazer
őstag
Hát szerintem ne erőltesd a blu-rayt mármint lemezformátum, a jövő úgyis az online letölthető tartalomé lesz a blu-ray meg szépen kihal(ilyen áron nevetséges). Másik alternatíva a filecsere, vagy dc-n megszerezhető hd anyag. A lemezek karcolódnak hamarabb tönkremennek mint egy vinyó, vagy ne adj isten ssd ami megint aranyárban van. Tudom szép a csomagolása egy blu-ray filmnek,(meg más azért az eredeti, olyan jó érzés fogja el az embert ha a kezében tartja) nekem is van dvd gyűjteményem, mert szerettem az eredetit megvenni, de leszoktam róla mert írtó érzékeny, és macerás a tárolása, meg drága. Egy vinyón főleg egy terráson szinte majdnem elfér az egész gyűjteményem fele. Raidbe biztonságba vannak, sőt van hogy csak akkor veszem elő, és usbre vagy e-sata-ra rakom, mikor meg szeretnék nézni egy filmet, addig szépen dobozkába antisztikus csomagba el van rakva. Kell egy kétlemezes nas
-
kocfika
csendes tag
A vinyó hang az nálam is bajos dolog. Ma pakoltam alá gumi csíkot, ami valamennyit segített, de még így is nagyon zajos. Gondolkodtam, hogy veszek bele hangelnyelő szivacsot, de lemondtam róla, mert belül csak az oldalára férne és úgy meg szerintem nem sokat változtatna. Tetszik, nem tetszik ezt kell szeretnünk ameddig az SSD-k nem lesznek megfizethető áron.
-
kocfika
csendes tag
Blu-ray? Viccelsz? Én a bérből és fizetésből élő rétegbe tartozom!
Samsung RW-s DVD. Azt mondod, két vinyónál egy mini kazán lesz? Háááát, majd kiderül a vallatásnál. Bár mostanában nem fog bele kerülni még egy, mert így is nagyon elszaladt a ló az eredeti tervhez képest. Amúgy a pillanatnyi 27-30W áramfelvétel mellett olyan kézmeleg csupán a tégla. A plussz egy vinyó 6-8W -ot fog dobni rajta, de a 90W -os tégla ott azért még nem fog izzadni (szerintem).
-
Razermazer
őstag
Mert úgy az igazi
hát a true hd-t szerintem még az ACRyan sem viszi(mármint hangsávban én úgy láttam a topikjába vagyis olvastam ezen vitatkoztak egyfolytában az okosok), de ez a kis lap igen, mivel ott van nekünk az ac3-om filter, az mindent kidob kódolatlanul ha van olyan hangsávunk egyáltalán, és mehet a házimoziba vagy erősítőbe. Ha van egyáltalán nekünk erősítőnk, és hangrendszerünk hozzá, nincs evvel semmi baj.
h65535: a wdtv level 5-s kódolású hd filmeket nem viszi reméljük adnak ki hozzá valami firmwaret bár engem ez sem érint, mert ez a kis masina viszi
lassan ez lesz a standard vagyis a jövő, most vagyunk még a level 4-es és 4.1-es filmeknél.
-
-
Razermazer
őstag
Hát igen elégnek kell lennie, de én nem vennék samu vinyót tudom olcsó, de inkább akkor egy wd green, bár nem én költöm a pénzedet, csak hosszabb távon a wd jobban bírja, tudom most ezen lehet vitatkozni kinél melyik vinyó halt meg már. Hát alapon lehet hogy 6 wattot vesz fel de ha megy akkor megvan a 10 watt is. De szerintem nagyon kicentizve lesz a táp teljesítménye,(persze ritkán fog 60 wattot enni durván 50-et a konfig max akkor ha tényleg kettő vinyó van raidbe + a többi megrántva egy kicsit) és az nem jó a tuti egy 96 wattos bőven van benne tartalék(ha netalántán még kell egy kis kakaó az atomnak van az ionnak) de nem zabál feleslegen rossz hatásfokkal. Nehéz dönteni én is őrlődtem, de aztán beláttam hogy olyan ház és konfig nincsen, vagy ha van irreálisan drága, ami pont jó lenne így maradtam ennél. Vagy apránként megveszed amit szeretnél, és mikor minden megvan összedobod.
-
Razermazer
őstag
Igen igen az lesz a jó megoldás,(egy 96wattos vagy egy 120wattos) de néztem azokat is valami horror áron vannak, annyiba fájnak mint a ház maga és alig lehet itthon kapni. Egyenlőre itt találtam hazai forgalmazót meg ugye hardverapróba[link] hát igen és egy külső adapter is kell hozzá ugye nem elég csak a picopsu az még egy 10-es. Ezért jó a modecom ház alapból benne egy picopsu vagy legalábbis ahhoz hasonló táp és adapter, van egy gyanúm hogy maga a ház semmit sem ér hanem a tápegység árát kellett megfizetni de akkor meg nagyon jól jöttünk ki vele Ocso-val
Szóval csak a modecom ház a nyerő
abba is tudsz raidet csinálni csak 2.5" merevlemezzel ami drágább mint a 3.5"-társai de csendesebb és hűvösebb.
Igen a chipset hűtések magasak éppen elfér felettük a 10 centis slim venti hangyafaszányi a hely, de pont jó
. Márka xilence nothbridge hűtő nagyobb a hőleadó felülete ezért kicsivel jobb a hatásfoka mint a zalman. Egy gond van vele gyárilag ventivel szerelt, ami az én fülemnek hangos volt, így lett száműzve, és ez drágítja. Míg zalmanból kijövünk 1300forint darabáron addig itt bizony 2030ft lesz a számla darabja. Én belevágtam 4 giga ramot mert 2 -el nem volt az igazi az ion is ugye leszedi magának ami éppen kell neki. Így már sokkal pörgősebb a rendszer. Megoldódott a hd akadás is 64 bites media player classic és 64 bites klite codec pack valahogy nem akart menni, gondoltam legyen tegyük fel a 32 bitest mindkettőből, mindent precizen beállítva most már visz mindent amit csak szeretnék. Ha segítség kell evvel kapcsolatban csak szóljatok bátran.
-
Razermazer
őstag
Szia
Hát én inkább a dtk-t ajánlanám csak a táp miatt, a codegen is szuper kialakítású, de a táp miatt én nem venném életveszélyes. Arról nem is beszélve, hogy az egész rendszer terhelve fog fogyasztani, ismétlem terhelve 80 wattot!!!!!!! a codegen tápja ugye 300wattos iszonyatosan rossz hatásokkal fog üzemelni. De ha mégis azt választod akkor egy ilyen kis szerkentyű beszerzése melegen ajánlott hozzá, bár mindkettőhöz[link] Evvel ha el is száll a táp megmarad minden mert megvédi. Noh nem akartam én ledurrogni azt a codegen házat, csak a tápjaikkal nagyon rossz tapasztalataim vannak, és evvel a kis szerkezettel ezt el lehet kerülni.
-
kocfika
csendes tag
-
Razermazer
őstag
Én még ezt ajánlom neked zso ez egy dtk ház beépített táppal[link] még egy kép[link]. Én is ebben gondolkodtam, de miután rájöttem hogy az atom kevés lesz bármilyen másik vga kártya kihajtásához ezért maradtam a modecom 202-nél. Esetleg egy tvtuner de hol kapok pci-expresses tv tunert
. Szóval a típusszáma a dtk háznak DTK CAS-8889QAC ez most 12000-környékén kapható, nem adapteres tápos hanem beépített 150wattos, ezen szerintem csendesíteni is kell szóval a belső 8-centist alapból le kell cserélni, mert hangos megkérdeztem egy volt tulajt. Mondjuk egy scythe 8 centis s-flexre ami 800-on megy semmi hangot nem fogysz hallani, jah igen mellette kivágva a ventirácsot, mert akkor még szélzaj sem lesz. Kettő 3.5-ös vinyót tud fogadni tehát lehet raidezni, plusz van egy 5.25-ös hely is amit szerintem átalakítóval megint csak egy 3,5-ös hellyé lehet átalakítani, természetesen a készletbe már nincsen átalakító(azt vadászni kell).[link]
Nálam a hőfokok alap
GPU: 48 fok Terhelve: 56-60
CPU: 1 mag: 25 fok terhelve: 37 2 mag: 31 fok terhelve: 43
Vinyó egy 500gigás wd green van benne alapon 38 fok terhelve 42
aztán még van olyan hogy Mcp fogalmam sincsen hogy ez mi, de valami alaplapi chip lehet ez alapon mivel a venti nem fúj befelé ahogy Ocso kollégénak sem, hanem kifelé szív így 53 fok terheletlenül terhelve 58-60. Képek hát már nagyon beállítottam fileszervernek, mediaszervernek meg mozizásra de majd szétkapom és lefotózom. -
ocso
tag
- Igazad van, 9400-as integrált GPU van rajt.
- A Raid vezérlőről nem tudok nyilatkozni, esetleg a manual-ban benne van:
Manuals, RAID Installation Guide
- A 96W-os táppal nem lesz gond, nekem a rendszer, egy notebook vinyóval 22-30 W-ot fogyaszt a mérő szerint.
- Linux-ról nincs tapasztalatom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest