- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sobriety
tag
válasz
_Dumber_ #2318 üzenetére
Nem tudom a történelmi okát vagy ha tudtam is, feledtem, mindesetre nekem Arch alatt latin2-vel nem voltak jók az említett két karakterek, egy másik fontkészlet adta, igaz összességében valamivel esetlenebb, rajzoltabb hatást keltő megoldással van mindegyik magyar és a keretek is rendben vannak.
-
Sobriety
tag
válasz
Fritz Teufel #2304 üzenetére
De minek Gnome? Pehelyesúlyú disztróhoz pehelysúlyú wm.
Nincs semmi vonzóbb a maga nemében a gyors és legózós linuxnál, mióta rávettem magam az ilyenirányú belemerülésre, már a Debian - ami mindigis egyet jelentett nálam a linux-szal - is egy túlkészült, lassú rendszernek tűnik, minthogy van, amikhez képest ténylegesen az is. A Fedorát nem nekem találták ki, lomha és idegen, az Ubuntu testesít meg mindent, amitől sikítok és mint nyilvánvalóan jószellemű fricska, vicc volt csak, értjük a tréfát.Szavamra, áldom a eget, hogy nem az átellen csoporthoz tartozom, ugyanez az érzés az Ubu userekben nincs meg. Valahogy sosem látom az őszinte sikerélményt arcukon, más világ, más célok, indíttatások.
...ahogy a magamén sem látom, mert az Intel videókaris laptopgépen (polkit témája nyitott még, majd újból nekifutok) szíves segítségetek ellenére is, csakugyan nem megy, pedig körbejártam a témát. Ilyen azért ritkán van. Nem szabad nagyon nekifeszülni, pihentetési idő befigyel, többit meglátjuk. Manjarot nem akarok addig felrakni, míg az körítetlen rendszeren fel nem oldom a problémát , nem ugrunk át falakat, abból nem sok a tanulság, tanulás. -
Sobriety
tag
válasz
Fritz Teufel #2299 üzenetére
Én még mindig a jó öreg F5/F6-ban bízom, 2 panelen. Kicsit jegeltem most az arch vonalat, de mindenképp visszatérek hozzá és nem csak a lezáratlan személyes ügyünk miatt.
-
Sobriety
tag
Login manager nem tudom, hogy előfeltétele-e Arch alatt a grafikus létnek, szerintem nem, de javítstok ki. Azon filozófia híve vagyok, hogy az X nem alapértelmezett felület, hanem ha épp kell, elindítom, így startx-szel szoktam operálni én.
Ablakkezelőből volt fent több, flux, open, black.Volt kérdés még a kulcsukról, mivel volt akadály, így kulcsfrissítés megtörént, azóta nincs, felmegy majdnem minden. Amik viszont nem, azok érdekelnének, hogy miért vannak kiesve a pixisből alapértelmezetten: ilyen az mplayer vagy az icewm. Nem jut eszembe, egy orosz fejlesztő szignatúrája a nem jó (frissítés után is). De alapvetően működik a csomagkezelés.
Nos, nem tudom mit rontok el. Leállítás sebessége nagyon vagány egyébként. -
Sobriety
tag
válasz
Sobriety #2263 üzenetére
Senkinek nincs ötlete? Starring Intel 830MG. Konkrét hibaüzenetet tképpen nem is látok, csak a szokásos sallang. Manual szerint xorg.conf sem kell, kms fronton megtettem, mit a haza megkövetelt (i915 betöltés), de ugyanaz. elakadtam.
Ki mit ajánl/preferál? Gentoo-slackaware-arch-mi van még sajátépítgetős fronton? -
Sobriety
tag
Elfáradtam a guglizásban, kérem segítségeteket. Telepítés kész, bár kellően kalandos volt, ahogy kell.
A startx visszadob sajnos a konzolba. Gyanúm: [drm: i9xx_set_fifo_underrun_reporting] *ERROR* pipe B underrun
Mit jelent ez, mi lehet a megoldása. Izgi a mélykonzol világa, de mostmár tovább lépnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest