- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii #6841 üzenetére
Vifm-ből hívott csoportos átnevezés vim-ben grep/sed-szintaxissal:
:%s/[0-9]{2}/0\0/gNem teszteltem, de azt kéne csinálnia, amit írsz, a kétjegyű számokat (de csak azokat) átcseréli háromjegyűre. Ha látod a listán, hogy helyesen cserélt le mindent, a végén ZZ billentyűkkel kilépsz vim-ből, és visszakapod a Vifm-et, az átnevezett fájlokkal.
A „:” parancsmódba teszi le a vim-et, az „s” a substition rövidítése/parancsa (általános alakja s/keresett/cserestring/ formában szokásos), előtte a % jel azt jelenti, hogy az összes sorban hajtsa végre, ne csak az első sorban, a „g” a végén meg a global rövidítése, ami miatt egy soron belüli többször előfordulásokat is lecserél, ez az esetünkben nem szükséges, mert egy sorban egy egyezés lesz, de én megszokásból mindig gyűröm a végére a g-t. A [0-9] számjegyet jelent, a {2} pontosan két előfordulást egymás után (lehetne [0-9][0-9] formában is írni), a \0 a keresett kifejezést teszi oda az extra 0 után pluszban.
Nem árt megtanulni regexp-pül, mert nem csak csoportos átnevezéshez jön jól, de scriptekben, meg úgy általában linuxoknál, Unix-származékoknál, programozásnál, nem csak vim-ben, de bármilyen regexp képes editorban, prognyelvben, terminálban grep/sed-hez, még a Total Commander, Double Commander is támogatja alternatívaként a saját regexp formátumán felül. Előnye, hogy a Commader-ek [bla][bla] regexpjénél többet tud, rugalmasabb, igaz bonyolultabb is, és nehezebben olvasható.
Az awk-t én sem szeretem, túl bonyolult a szintaxisa, de ha oszlopszerű adathalmazból akarsz kinyerni oszlopokat, akkor arra viszont könnyebben használható, mint egy posix/grep/perl regexp.
(#6842) májkimiki: ez ilyen. Főleg, ha ilyen 2 magos, 2 szálas példányod van (vannak erősebb, 4 magos, 4 szálas modellek is), nuku L3 cache, alacsony órajel, alacsony IPC. Ahogy nézem, még hardveres virtualizációt sem támogat. Ha ez vigasztal, Windows alatt még sokkal rosszabb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest