Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Frawly #6184 üzenetére

Sikerült egy jó kis helyzet gyakorlatot összehoznom :D . Megcsináltam a módosítást konfig fájlban, majd restart.
    A bootolás megakadt ezekkel a hibaüzenetekkel:
    Failled to open file: amd-ucode.img
    Trying to load files to higher address
    Failled to open file: amd-ucode.img
    Vesztemre a fallback konfigba is beírtam a változást, nem bírtam elindítani a rendszert.
    Jó hát akkor "valahogy" töröljük ki azt a két módósítást. Evidens, hogy egy live rendszerrel, amivel megkeresem a fájlokat, módósítom és örülök. Ahha, csak ugye a /boot könyvtár az üres, ha nincs bele csatolva az efi partíció. A conf.file meg ott van. Na hogy is kell kézzel mountolni live os alá UUID-vel egy speciális partíciót? Ritkán, szinte soha nem kell ilyen műveleteket csinálnom, de most muszály. A rendszer kész van, be van lakva, be van állítva. Nem opció az újra telepítés.
    A lényeg, hogy a live os /media/demo-ba csináltam egy könyvtárat az efi partíció UUID azonosítójával. Mert a / partíciót is az alapján csatolja. Így már elértem a conf.fájlokat és kitöröltem a bejegyzéseket.
    Most ismét ketyeg a rendszer.
    Az amd-ucode csomag természetesen telepítve van. Kellene csinálni egy amd-ucode.img-t kézzel?

• Shyciii

veterán

válasz Frawly #6184 üzenetére

A zen installer scriptek sorozata. Több mindent is csinál, mint ami nekem kell, de úgy látszik ezt nem programozta le a srác az uefi boot-os megoldásnál.

Új hozzászólás Aktív témák