-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sikerült egy jó kis helyzet gyakorlatot összehoznom
. Megcsináltam a módosítást konfig fájlban, majd restart.
A bootolás megakadt ezekkel a hibaüzenetekkel:Failled to open file: amd-ucode.img
Trying to load files to higher address
Failled to open file: amd-ucode.img
Vesztemre a fallback konfigba is beírtam a változást, nem bírtam elindítani a rendszert.
Jó hát akkor "valahogy" töröljük ki azt a két módósítást. Evidens, hogy egy live rendszerrel, amivel megkeresem a fájlokat, módósítom és örülök. Ahha, csak ugye a /boot könyvtár az üres, ha nincs bele csatolva az efi partíció. A conf.file meg ott van. Na hogy is kell kézzel mountolni live os alá UUID-vel egy speciális partíciót? Ritkán, szinte soha nem kell ilyen műveleteket csinálnom, de most muszály. A rendszer kész van, be van lakva, be van állítva. Nem opció az újra telepítés.
A lényeg, hogy a live os /media/demo-ba csináltam egy könyvtárat az efi partíció UUID azonosítójával. Mert a / partíciót is az alapján csatolja. Így már elértem a conf.fájlokat és kitöröltem a bejegyzéseket.
Most ismét ketyeg a rendszer.
Az amd-ucode csomag természetesen telepítve van. Kellene csinálni egy amd-ucode.img-t kézzel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- War Thunder - MMO Combat Game
- Medence topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest