- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
válasz
joecontra #851 üzenetére
Közben nekifutottam egy Arch telepítésnek melyben colomb2 fórumtárs írása is adott némi támpontot.
Nem egy az egyben úgy csináltam ahogy ő leírta de az írása segítségemre volt. Külön /boot particiót nem sikerült készítenem, bármilyen szabályosan csináltam ezért erről lemondtam, mivel az alapvető működést nem befolyásolja a megléte.
A telepítési folyamat végig sikeresen haladt, de a GRUB nem akart betölteni mert mint utólag kiderült a grub.cfg fájlt hibásan generálta le (rossz UUID-t használt következetesen). Nem szabályos, de kézzel kicseréltem a rossz UUID számot a jóra a mindenhol fájlban. Ezután sikeres boot és mehettem tovább.
XFCE asztali környezetet tettem fel rá (meg zárt NVIDIA drivert), meg egy kicsit kicsinosítottam/alakítgattam és eddig nagyon tetszik.
Ami plusz pont, hogy a videokártya drivernek lehet megadni lemezen tárolt EDID fájlt is, hogy azt használja a monitorhoz.
Valamint ami nekem számít, hogy a váltottsoros módú felbontásokat is kilistázza (nem mindegyik disztrónál láttam ilyet) és helyesen alkalmazza is.Sikerült arra is rávenni, hogy a pontos időt mutassa az órája, valamint maga a rendszer kis helyen is elvan (10 GB alatt, nálam most 3.29 GB-t foglal).
Szóval eddig oké.
Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdePad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5600H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GBWIN11
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest