Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zizi123

    senior tag

    válasz Csabex #3582 üzenetére

    @csabex2007: Hamar nem olvastad el, amit irtam, akkor beidezem:
    "Intel: Fejlettebb gyartastechnologia, emiatt is sokkal alacsonyabb TDP , 8 core, ellenben kevesebb cache, gyengebb GPU"
    Elemezzuk ki ezt az osszetett mondatot:

    "Fejlettebb gyartastechnologia" : 14nm vs 28nm (ugye nem kell leirnom, hogy melyik a jobb, fejlettebb. Az Apple 5nm-nel tart most eppen....)

    "emiatt is sokkal alacsonyabb TDP": "az nem biztos, hogy egyenesen arányos az alacsonyabb TDP-vel... " Haaaaat lehet, hogy nem egyenesaranyosan, ebben nem vagyok en sem otthon (lehet, hogy exponencialisan, de lehet , hogy logaritmikusan aranyos) , de az tuti, hogy az Intelnek most eppen az a baja, hogy rohadtul nem tud 14nm-en versenykepes procikat gyartani az AMD-vel szemben, mert nem sikerult atternie 10nm-re, es melegszenek a procijai, mint a dog. Ezert sajna mostmar a notebook piacon is sokkal jobb teljesitmeny / fogysztasu CPU-i vannak.

    "ellenben kevesebb cache" : Hat ezt benezted, mert eszleltem, es szova is tettem, hogy sokkal kevesebb a cache, amit mint programozo hidd el tudom, hogy mennyit szamit...

    TDP: 3W vs 7W ez pedig a gyartastechnologiabol (is) adodik. Ha megnezed a 8x 1,8Ghz lenyegesen tobb, mint a 4x1,5Ghz + 2x2Ghz. Tehat nagyon leegyeszerusitve sokkal tobb GHz felenel kevesebb W-al...

    https://gadgetversus.com/processor/apple-a14-bionic-vs-rockchip-rk3399/
    5nm vs 28nm
    6x - 8x - 10x nagyobb teljesitmeny kevesebb W-bol.

    De szerintem zarjuk is a temat, mert nem akarod megerteni, hogy vannak olyan emberek, akiknek nincs igenyuk erre: "bedobsz a gyerkőcnek a hátsó monitorra egy rajzfilmet, közben megy a navi és a spotify" persze mindezt tolatas kozben, mikozben videokonferenciazol 18 masik emberrel??? :) :) :)
    Bocs nem akartam szemelyeskedni. :D

Új hozzászólás Aktív témák