Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pzg

    tag

    válasz da. #7054 üzenetére

    Nekem is hasonló problémám van/volt, és az idegen nyelvű fórumokat olvasgatva még rengeteg embernek a világon, az S905X chippel szerelt különböző boxokkal, régi típusú Philips és Sony tévével.

    Ezen a HDMI kábel cseréje egyáltalán nem segít, ilyet erre a problémára nem érdemes senkinek javasolnia.

    Van egy általánosan elfogadott (ahogy az angol mondja) "workaround" ennek a megoldására, hogy a boxot kényszeríteni kell az RGB színtér használatára YCbCr helyett. Ezt néhány boxnak a firmware-ébe beépítette a gyártója, néhányéba még nem. (Pl. az én MINIM8SII-mébe sem.) Ahol be van építve, ott be kell kapcsolni ezt az opciót az Android beállításai között.

    Az LE októberi fejlesztői változataiban szintén megjelent ez a lehetőség, nálam működik.

    Azonban Androidra is lehet, hogy találtam megoldást RGB-mód kényszerítése nélkül is. Feltúrva a sokéves fórumokat, mikor kiadták ezeket a tévéket, és ezek a boxok még nem is léteztek, másoknak is volt hasonló színinvertálási problémájuk ezekkel a tévékkel más eszközök kapcsán. Ott rájöttek, hogy igazából a tévék S/PDIF kimenetével van a probléma, az zavar "vissza" valamilyen módon a HDMI jelbe.

    Nekem a következőképpen volt a boxom bekötve eredetileg, amivel rendszeresen jelentkezett a zöld kép problémája:

    Box => HDMI => Philips TV => S/PDIF => Erősítő

    A régi fórumbejegyzés inspirálására átkötöttem a következőképpen:

    Box => HDMI => Erősítő => HDMI => Philips TV

    És így a zöld átváltás valóban nem jelentkezik! Még a tévéből az erősítőbe menő S/PDIF kábelt sem kell kihúznom, tehát a tévéadások hangja továbbra is mehet azon az erősítőbe, csak az a lényeg, hogy a box hangátvitelében ne legyen üzemben. Ezzel a bekötéssel tegnap egész este nem volt egyetlenegy zöld átváltásom sem.

    Egyébként a tévé elektronikája hihetetlenül szar, pl. a box bekapcsolt állapotában a HDMI jel bezavar az antennavételbe (MindigTV), valamint a tévé saját hagszórója egyik nap működik, másik nap teljesen néma. Szerencsére az erősítőre mindig kiadja a hangot, és a képpel sincs semmi probléma, ezért menekült még meg a kidobástól...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák