- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz hege8888 #64845 üzenetére
Üdv !
Hát, XP-nél nem szokott problémázni nagyon, ha hasonló hardveren elő volt telepítve a háttértár. P4-ek egymás között működtek, ha mindegyik pl. Intel chipsetes volt. W98-al nem tudom mi a helyzet...RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
válasz jokeph #64851 üzenetére
Konkréten itt az a tapasztalat, hogy P4esen telepítve, majd P3-ba átrakva kékhalál.
Vagy mikor újraindul a felmásolás után, ott kell átrakni a HDD-t?Most még az jutott eszembe, hogy a P4-en bootfloppyval, cd támogatással bebootolok, a HDD pedig a jövenőbeli gépé.
Itt ha a VC-vel felmásolom a bootfloppy tartalmát a leformázott, SYS C:-zett HDD-re, akkor az elindul majd, mint egy bootfloppy?https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
-
válasz MasterDeeJay #64852 üzenetére
Tehát 98at telepítek a segítségül hívott P4-es laptopon.
Csökkentett módban törlöm az összes drivert, és utána ha átrakom a célgép P3-ba, akkor
mennie kell?https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
gban
Közösségépítő
válasz hege8888 #64855 üzenetére
Akár.
De P4-be hdd betesz, 98 cd-ről bootolsz, format c: /s vagy ha kevés memóriára panaszkodik akkor format c: majd sys c: úgy hogy bemész előtte a mappába ahol a sys.com van a cd-n, és utána felmásolod a cd-t a hdd-re, átteszed, bootolsz a P3-ban, majd setup.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
envagyok
veterán
Kicsit megszépítettem az egyik P3 konfigomat. Kicseréltem a procihűtőket egyforma Cooler Masterre, beraktam egy normálusabb tápot.
Dual slot1 szopóroller GF2-vel 1GB SDRAM-al.
Fektetve megy a gép, állítva nem indul.
Szerintem foglalat érintkezési gond.
Mivel érdemes kitakarítani?
Kompresszoral, fogkefével próbáltam, az nem segített.
Ecet esetleg? Vagy nem fém körömreszelő?
[kép] -
gban
Közösségépítő
válasz envagyok #64857 üzenetére
Látom tesztkártya benne.
Amikor nem indul, mit ad?
Ugye ha mocorog, mármint váltakozik a kijelzőn az érték, akkor talán nem cpu, hanem inkább vga.
Ez esetben megnézném másik vga-val, hátha az beteg picit, és ha feszül állítva, akkor maga a kártya lesz kontakthibás.Postázást nem vállalok.
-
No, megy a mutatvány.. mondjuk a TOUR mappát nem tudta olvasni a gép, így a maradék CAB fájlokat manuálisan toltam át Volkovba..
Egyet szúrtam el, USB porthoz a 98as drivert is célszerű lett volna felmásolni a HDD-re, hogy később könnyebb legyen.
Most abban bízok, hogy a PCMCIA flasht látja majd a 98..
A helyzet pikantériája, hogy nem otthon vagyok, csak amit magammal hoztamÉs ha XP-t akarnék feltenni? 700as proci, pont olyan határeset..
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
-
válasz KROK640 #64836 üzenetére
Feltételezett nagyjábóli erősorrend. Egy vegyes SD/DDR lapban való tesztelésre, hogy mennyit számít a DDR- re váltás. Kissé bénáztam, a tesztek vége felé derült ki hogy van a laphoz kétféle custom BIOS, avval már ment rendesen az alap és a tuning is. Meg kéne ismételni, de végülis a célt nagyjából láttatta, hogy mennyit hoz a konyhára a DDR.
(#64861) hege8888 : az XP- t nemtudom hogy megy-e úgy, de Win2000 biztos, mert azt már installáltam, a telepítőkészletet HDD- re másolva, az alábbiak szerint :
- Win98 CD-ről csinálsz két partíciót ( C:, D: )
- leformázod a C: meghajtót bootolhatóra ( format c: /s )
- a Win2000 CD-ről az I386 könyvtárat átmásolod a D: meghajtóra
- a D:\I386\winnt.exe paranccsal elindítod a telepítést...Hátha van valami hasonló recept, vagy ennek analógiájára működne az XP install, egy próbát megér...
A 3 test probléma nem megoldható.
-
arn
félisten
masik modern kedvenc
Fairlight & Logicoma - Soundproof Motion (2017) demoscene PC demo 1440p60facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
KROK640
nagyúr
Tudott is. Majd keresek vizes eredményt is, mert van.
Egyébként az 1.85V nálunk nem volt olyan magas ha arra gondolok, hogy volt CPU amit (nyilván nem napira hanem csak egyszeri tuning erejére) 2.2V-ot is kapott.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Azok sajna annyira nem mentek jól. A legjobb ami rajtam keresztül futott az egy 2500+ volt, ami képes volt 250MHZ-es FSB-vel 11-es szorzó mellett 2750MHZ-en stabilan üzemelni vízhűtéssel. Na most egy Flying Tiger vagy egy Beast ilyeneket evett reggelire :D (mindketten Tred B CPU-k).
Egyébként az a Barton egy szép átlátszó üvegházba került, és egy gamer konfig alapja volt nagyon sokáig. A 2010-es évek első felébe került csak leselejtezésre, és sajnos elektronikai hulladékként végezte "valahol", úgy tudom.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
arn
félisten
ilyen is ritkan kerul elo... bontatlan sb2, meg a legelso dobozban (ami a kek-sarga elott volt).
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
-
Hello!
Ati Rage 3D Mobility-M -hey keresek drivert.
Itt melyik az, vagy itt jol latom, nincs is?https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
Alpi.
addikt
Tegnap megjöttek az utolsó komponensek is, úgyhogy összeépítgettem gyorsba a cuccot, áram alá helyeztem, majd zártam a megfelelő pineket ! Az elektronok áramlani kezdtek, pörögtek a ventik majd pár rövidke másodperc után 2 hangos csippanás és kékre váltott a monitor diag ledje ! Ami utána történt az tán igaz se volt ! H8DCE alive !!
https://valid.x86.fr/86j7vz[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
zoltanz
nagyúr
Fél Mechanikus billentyűzet: [link]
-
-
Jó estét!
No, pár napi sz0p0r0lleres netezés után csak összevadásztam a kis Olivetti Extrema X100-ashoz Win98-ra a drivereket. Csinos kis masina, kb akkora , mint egy Elitebook 2540p.
Neten csak egy pdf-et találtam róla, ugyanis ez a cucc futott Mitac M722 néven is.
Intel 700mhz, 64 Mb (ezért is inkább a 98), 4Mb Ati VGA.
Ez a cucc olyan 96-2000-ig megjelent játékokhoz jó, kb egyetértünk?Végezetül kerestem neki egy frappáns háttérképnek valót.
ui: Nagy nehezen meglett az ATI Mobility M -hez is a driver.
találtam két jó oldalt, hátha másnak jól jön:https://www.solodrivers.com/en/brands/13/ATI
Illetve most berhelek egy PII-es Acer Travelmate-t is, ahhoz az ESS Solo hangkártyához a drivert https://www.philscomputerlab.com-on találtam.
Illetve még egy kérdés: csodálkoztam, hogy a vogons-on nem találtam meg a fentebb említett drivereket.. Ha vannak olyan driverek a birtokomban, melyek ott nincsenek, illik oda feltölteni?
Kezembe akadt egy driver feliratú CD is otthon..
Azért kérdem, mert pl a Sony mióta kivonult, a régi driveres oldalak is eltűntek...[ Szerkesztve ]
-
Na még egy kérdés:
Az előbb említett Acer-en WinMe van (így kaptam, gondoltam maradjon). Ő is kiabál ha pendrive-ot dugnék bele, hogy driver kell neki, de a 98-féle cucc nem jó..
Ha van valakinek egy jó linkje, megköszönném..https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
válasz hege8888 #64883 üzenetére
WinMe alatt működnie kellene a pendrive- nek. Eszközkezelőben bent van az USB driver ? Ha minden ok és mégsem megy, akkor itt nézz körül. Valamint Me alá is telepíteni lehet az UOSP- t, abban benne vannak az USB frissítések is, bár a telepítés után a Magyar Win Hunglish nyelvű lesz, de a működése teljesen jó marad, sok gépre telepítettem már, teljesen stabil. A régebbi DLink USB- s Wifi stick- em is műkszik így, a próbapadhoz nincs kihúzva az UTP, ezeket felpakolom CD- ről, aztán már Wifi- n elérem a routert --> Win7/Win8.1 gépeket és a NAS- t.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Köszönöm mindkettőtók válaszát, ma kipróbálom.
-
unclefucka
senior tag
A tegnapi nappal kezdetét vette egy új projekt. Fedőneve: Vakvágány-hadművelet.
Történt ugyanis, hogy régebben találtam egy ASUS P4T-E lapot, benne két C-RIMM vak-modullal. A lap elég leharcolt volt, így nagy reményeket nem fűztem hozzá, de félretettem, hátha. A P4 anno nem fogott meg, mert a Netburst egy zsákutca volt.
Tegnap jót retróztunk envagyok kollégával és neki volt hozzá (persze, hogy volt) egy pár RDRAM modulja. A legnagyobb meglepetésünkre, némi jumperelés és elemcsere után a lap elindult!
Úgyhogy most egy zsákutcába fogok behajtani, egy vakvágányon, egy busszal (RAMBUS-al). Na jó, ez rossz szóvicc volt, de a lényeg átjön.
Szóval kaptam két 128MB-os modult, azzal a feltétellel, hogy építek belőle valami jó kis cuccot. Így most neki foghatok egy olyan építésnek, ami a maga korában értelmetlen volt, de mára már inkább kuriózum.
Amióta megvan, azóta keresem, hogy mibe fogom belerakni az ASUS V7700 Deluxe kártyámat, hát most megvan! Az Intel 850-es chipset 2000 novemberi, az nVidia GeForce2 2000 szeptemberi, ennél tökéletesebb párosítás nem is létezik, ha a korhűséget vesszük alapul.
Átnézve a 478-as felhozatalt a dobozkámban szembesültem azzal, hogy a P4-ek, amik benne vannak 533 FSB-sek (2,4-2,8), amik meg 400-asok, azok Celeronok. Most kutathatok 400-as P4 után. Vagy elégedjek meg egy Cerkával?[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
arn
félisten
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Alpi.
addikt
válasz unclefucka #64887 üzenetére
Ezért szeretek ilyen forumokat olvasgatni, mert jó látni, hogy más is kűzd az enyémhez hasonló "problémákkal" !
Volt már, hogy egy vgahoz vásárolgattam hozzá a konfig többi részét pl.. Egy külső szemlélőnek ez igazi hülyeség, de valójában pazar móka a vadászat és a siker a végén !
"Köszönjük, hogy megosztotta a függőségét a csoporttal, ez megkönnyíti a többieknek, hogy szembe nézzenek és elfogadják a sajátjukat !"
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Egy P4T nálam is fent a van a padláson, várva hogy időmilliomos legyek.
Meg talán egy rambusos Canyon P4 (ez a gyártó mi fán terem?) is várja sorsát.Kaptam két Geforce kártyát, (egyik asszem V7xxx) amiről remélhetőleg csak az alu miatt szedték le a bordákat
(önkormányzat raktárában voltak a gépek, ahova a közmunkások bejártak, )Hűtés nélkül gondolom ne vágjak neki, tartósan, vagy meddig mehetek el?
Egy bios indításig?https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
Alpi.
addikt
válasz hege8888 #64890 üzenetére
Nem tudom, mennyivel maradsz el ha egy ventized a kártyát, meztelen gpuval, a korabeli, kicsi, leszorító erő nélküli megoldásokhoz képest.
sosem próbáltam, de tippre jó lehet így is. Nyílván Furmarkot (lol ) ne tolj így.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
unclefucka
senior tag
válasz hege8888 #64890 üzenetére
Régen volt mindenféle gyártó, aztán a "hegylakó-elvet" követve, a végén csak egy maradhatott. (költői túlzás)
A kisebb gyártók csődbe mentek, vagy felvásárolták őket.
Canyon létezett, mostanában nem hallottam ezt a márkát.A GeForce-ok egy POST erejéig kibírják borda nélkül, de Windows-t már nem boot-olnék be így.
#64889 Alpi.:
A "függőségem" már régóta tart, csak én ilyen "csendes-elmebeteg" vagyok.Most elkezdem restaurálni a szükséges alkatrészeket, aztán úgyis dobok fel képeket.
De nem hétvégén fogok nekiállni.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
envagyok
veterán
Semmi cerka!
Vastagon fogó P4-et bele, 2.4 vagy 2.6 minimum.
Ha nem a múlt héten vittem volna el fémtelepre kb 1kg 3 GHz alatti p4 procit, most átnéztem volna neked.
Várjuk a projectet -
arn
félisten
2000 oszen az 1.5os pentium es a gf2ultra volt a csucs. Azt az 1.2es athlon leverte, mint vak a poharat.
[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
Hát ez nem teljesen igaz így.
"It will take at least a 2GHz Pentium 4, released earlier than what Intel's current roadmap places it at, to compete in terms of overall performance with the Athlon. As the Athlon increases in clock speed, the Pentium 4 will have to match its performance level with an even greater increase in clock speed."
Vagyis: "Ahhoz, hogy a P4 mindenben jobb legyen, mint egy 1,2-es Athlon, ahhoz 2GHz-en kellene futnia..." A második mondatban pedig -helyesen- vizionálták a jövőt.
Ezen csatározási időszak vége felé már horribilis órajeleken iszonyatos teljesítményfelvétel mellett volt képes a P4 tartani a lépést az Athlon-okkal. (2,33 GHz vs. 3,8 GHz)
Aztán az Intel bedobta a "Core2-technológiát", aminek inkább a P3 az alapja, semmint a P4, és teljesen kukázták a NetBurst technológiát. Persze megfordultak az erőviszonyok, amit csak mostanra tudott megszorongatni az AMD.A P4 nem volt rossz, de közel sem akkora siker-sztori. (És még finom voltam)
[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
arn
félisten
válasz unclefucka #64896 üzenetére
en 2000 oszerol beszelek, nem kesobbrol. a 2ghzes p4 majd egy evvel kesobb jott. kb az athlon xpvel egy idoben.
a northwood volt ertelmes alternativa, a prescottnal mar ott volt az a64.
[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
Az idézet pontosan annak a tesztnek a konklúziója, amit linkeltél.
Tehát ilyen formán a P4 csak egy évvel később volt képes elérni a 2000 őszén már jelen lévő Thunderbird teljesítmény szintjét.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
arn
félisten
válasz unclefucka #64898 üzenetére
akkor nem ertelek, hogy mi nem igaz, amit irtam annyit irtam, hogy az 1.2es athlon jobb volt, mint az 1.5os p4 (ezek voltak az elerheto csucsprocik akkoriban).
-
r0b3r
senior tag
Hahó!
Van egy fekvőházas IBM Netvistám már egy ideje. Tudom nem egy nagy eresztés, de szeretném egy kicsit felturbózni, a lehetőségeihez mérten. PIII-1000-es proci van benne jelenleg is. Milyen videokártyát, vinyót, memóriát, hangkártyát, stb ajánlanátok hozzá amitől egy kicsit érdekesebb lenne? Ha kész lesz akkor megy a többi közé a gyűjteménybe, mint a legfiatalabb gép és főleg Half Life-ra használnám.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest