- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
envagyok
veterán
válasz hege8888 #64051 üzenetére
Egy ismerősnél láttam.
Teszteletlenként árulta, nem is olcsón, 25k-t kért érte. 18-ért adta a végén.
Rohadt drága volt, és nagy volt a rizikó, de szerencsém volt, minden működik, bár az elején nem indult, az egyik ram másfajta volt, és az alaplapi elem kuka, azokat kiszedve, cserélve már okés volt.
Azért 2x volt izgalom: mikor megláttam, és mikor hazavittem útközben.[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Hobbimból adódóan lettek felesleges alkatrészek, amik ingyen elvihetőek lennének, hátha erre lenne szükség
Csakis maguk a hűtések a hátlapokkal, a VGA-k hibásak voltak és fel lettek használva, a GPU le lesz forrasztva.Ref. 8800GTX hűtő+hátlap
Sapphire 3850 hűtés+hátlap(dvi x2+din(?)
[kép]
Sapphire X800GTO hűtés+hátlap
[kép]
Sapphire 3650 hűtés+hátlap
[kép]
Asus 9800GTX+hűtés+hátlap.
[kép][ Szerkesztve ]
-
válasz envagyok #64049 üzenetére
Csodaszép az a Gainward 5950U.
(#64050) r0b3r : Príma konfig lett. Az ALi SS7 chipsett 512K alaplapi kessel is belát 128M ramot. Tehát lehet a gépedet még gyorsítani, beleteszel 128M 133- as ramot CL2- ben, aztán jobban repeszt. Voodoo3- at szokták ajánlani ehhez, de én eltértem tőle, GeForce3, nem korhű van mellette. Bár az összerakott MVP3- ban tartottam az időt, ott nálam is Voodoo3 van. Játék a Quake 1-2, FPS- t kedvelem. De erre a konfigra már sokféle game mehet, 96-2000 közöttiek kb.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
Frawly
veterán
Szerintem is hihetetlen játék a Re-Volt, ahhoz képest, hogy már 20 éves! Ma már low poly meg kicsit egyszerű grafikájú, de még ma is szép és szórakoztató, a rajzfilmszerű, színes grafikája, jó fényei jól öregedtek az évek folyamán. Pörgős, gyors játékmenete van, lehet tolni offline és online mulitban is, vannak hozzá pályapakkok. Megunhatatlan klasszikus, nálam a mai napig a Top10 játékban van, rendszeresen előveszem.
Ráadásul ma már irodai konfigok is bőven viszik kimaxolt grafikán, még integrált GPU-val is.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Frawly #64060 üzenetére
Ma jatszottam is vele egyet a modern gepen, fasza oszinten szolva az uj jatekok kozul keves kot le, ezzel regen is sokat nyomtam. Le lehet ulni, csak menni egyet, nem kell ket hetet gyakorolni, hogy menjen egy kor, es ket honapot sem jatszom vele, hogy vegigjatszam.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
iday
aktív tag
Használ valaki VGA -> HDMI átalakítót?
Mennyire használható a képe?3dfx & AMD & ATI forever! http://iday.hu
-
Fordítva, HDMI --> DSub- ot használtam a cégnél, teszten. Volt vele xopacs rendesen. Bár amikor működött, tűrhető képe volt. Ódzkodok kissé az ilyen átalakítóktól. LCD monitorból/tévéből szerencsétlen esetben frankó monoszkópot lehet csinálni , félkép piros, másik félkép zöld, végleg ez marad minden inputra...
-
nagyúr
Ha már VGA átalakítók... szerintetek DVI-D csatis monitorra ad rendesen képet egy DVI-I vga kimenet ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
válasz jokeph #64066 üzenetére
Ezt ha jól rémlik nemigen próbáltam. Menjünk sorjában, a GTX580 DVI-D csatija most a monitorom DSub- jába csatlakozik, ez megy, érthető, a DVI-D alsó 4 tüskéjén kap analóg jelet a monitor. A GTX1060- on már csak DVI-I a kimenet, ez megy a monitor DVI-I bemenetére (a HDMI kimenetéről pedig a tévé megy, de ez most nem lényeges). Namármost ha van egy DVI-D bemenetes monitor, akkor az elvileg kell hogy fogadjon analóg és digit jelet is. A DVI-D aljazatba bedugható a DVI-I (fordítva nem), tehát DVI-I --> DVI-I kábellel azt tippelem, kell hogy képet adjon, mivel a digit jel a VGA- ból kimegy, a DVI-D pedig képes fogadni.
-
KROK640
nagyúr
Itt az Athlon XP is ér?
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
nagyúr
válasz DarthSun #64067 üzenetére
Szerintem fordítva írtad a DVI típusokat.
Amúgy igen. Találtam egy jó magyarázós cikket.
Samsung Syncmaster 204B (bal oldali) és Samsung Syncmaster 205BW (jobb oldali) monitorokat csatoltam a gépemre, a 204B-t DVI-D kábellel a VGA DVI-D kimenetére, a 205BW-t szintén DVI-D kábellel a VGA DVI-I kimenetére (Asus Strix R9 380 4 GB).
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Frawly
veterán
Ezt én is szeretem benne, hogy elég hozzá 5-10 perc is, ha az ember csak egy pályás versenyt tol, az ilyeneket kávészüneti gammáknak hívom. De még a végigjátszásához sem kell 2 óránál több.
A grafikája meg nagyon hangulatos. Sokszor a hangulat többet számít, mint a technikai részletek. Pl. a Far Cry 1, Mafia 1, Max Payne 1 is nagyon régi játékok, és még ma is hangulatosak. Ez sokkal fontosabb, mint hogy realisztikus grafika, meg modern Unity motor legyen alatta.
-
arn
félisten
válasz Frawly #64071 üzenetére
No igen, a jatekelmeny... ez az, ami kevesbe szamit. A kreativitast jobb/tobb hozzaallassal helyettesitik. De a rovid jatekelmenyt ado jatekokat hianyolom a legjobban.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
-
-
-
Nem ócska az sztem, csak újabb modell. Én az LG 27MP58VQ-P- t használom. Előnye hogy még van rajta DSub, retro géphez. Hátránya hogy 1660 helyett csak 1060- as videot mertem venni, mivel az átalakítókat próbálom elkerülni, a 1660- on már 4 DP, 1 HDMI van, DVI nincs. Egyelőre hátrányt nem jelent a 1060- as, mivel az FX8320@4GHz- el is bőven procilimit van.
-
-
Megnéztem az M577 crash után az alkatrészeket. GeF3, Awe64, Barracuda és az optikák is működnek . Majd összeraktam a próbapadon a P5A-B- vel és a hozzáinstallált Maxtor- al, a javításig visszaállok erre. K6-III+ - ot jumperelek most bele (azt szeretném látni, mit tud maxon), remélem mindegyik példány jó, ha ez is rosál, feladom...
-
unclefucka
senior tag
Lehet, hogy valamit én látok (vagy tudok) rosszul, de a TNT1 és a TNT2 között ennyire minimális a különbség?
Vagy K6-nál erősen proci-limites lenne a rendszer?[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
válasz unclefucka #64082 üzenetére
Komolyabb videokkal is nehéz feljebb menni, nézd meg a listát, igaz ez 3DM2001, de látszik hogy az SS7- nek rendesen gázt kell adni hogy jöjjenek a pontok.
-
, nem tudok ilyesforma kezdeményezésről, legalábbis itt. A PH- nak viszont vannak folyamatos tesztlistái, oda bárki benevezhet, szabályos screenshoot- al.
-
-
envagyok
veterán
válasz envagyok #64054 üzenetére
Na lett piros lap. Egy MSI 875P
Elég fura a BIOS-a, nem csoda, hogy nem szerették annyira, de megy stabilan.
Szóltam pár ismerősnek itt, aztán akadt egy elfekvőben.
Így most piros elejű házban, piros alaplapban piros FX5950 ultra.
Szép lesz.
Remélem lesz idő lassan összedobni.
Már csak egy thermaltake beetle hűtőt kellene levadásznom.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz unclefucka #64082 üzenetére
Joval gyorsabb a tnt2
-
nagyúr
válasz envagyok #64088 üzenetére
Nekem volt MSI 875P NEO-FIS2R, az ennek a fullos variánsa, emlékeimben a BIOS-al semmi gond nem volt, és ment is rendesen minden. 500-as Kingmax Hardcore ramot simán vitte 500-on, volt hozzá ekkora dram freki beállítás, asszem még 533 és 566 is volt.
-
válasz DarthSun #64081 üzenetére
Lábujjhegyen....egyelőre 500- ra tettem, be vagyok kicsit xarva az előző dirrdurranó miatt . Ennek az installja még nyersebb, az extrákat, UOSP- t még felteszem fokozatosan (azért is tettem 500- ra hogy a további installok biztosan stabil procival menjenek fel, bár Ákos listáján látszik hogy 633-at is ment ez a példány, de lehet hogy azt már nem léghűtéssel). Meg előszedtem egy nagyobb S7 hűtőt, mert a mostanival 50 fok fölé megy terhelésen. Az eredményekből is látszik hogy nem egyszerű az SS7- et kergetni, a 3DM2001- ben valahol a lista közepén van az eredményem, így 500- on. 618- on sem fogom megdönteni Ákos eredményét az tuti. Azért alakul, működik, stabil és az eredmény is tűrhető. Majd még reszelgetek rajta.
-
-
válasz DarthSun #64092 üzenetére
Máris egy kis finomítás. Ezeket elfelejtettem visszaállítani a BIOS- ban (procicsere előtt BIOS resetet csináltam) :
- Enhanced page mode count 16T
- Internal page det disabledEz a két jelentéktellenek látszó beállítás majd 100 pont + lett 3DM99- ben
Így majd a többit mérést is ismételnem kell.
szerk : stopperrel nem mértem, de sokkal gyorsabbnak tűnik a Win98 boot ezen a rendszeren mint a PII-PIII BX- es lapokon. Persze az erő mindenképp nagyobb a P-III- on. A GeF3- at viszont SlotA Pluto 800 mellett mértem, ahhoz lehet hasonlítani. 3DM2001 K6-III+ : 2353, Pluto : 4008 .
[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
válasz DarthSun #64083 üzenetére
Akkor jól sejtettem, hogy itt az SS7 a szűk keresztmetszet. Nem gondoltam, hogy ez ennyit számít.
#64089 arn:
Nyilván, ezt én is tudom, hiszen, ha megnézzük a nyers GPU adatokat, akkor ez egyértelmű, csak a két eredmény 3DM99 alatt nem hozta az elvárt teljesítmény többletet.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
arn
félisten
válasz unclefucka #64094 üzenetére
eleg ha megnezed a regi teszteket
[link][ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
-
envagyok
veterán
válasz Sanchez638 #64098 üzenetére
Jó tudni.
Én csak átfutottam rajtuk.
Mi az, ami helytelen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Projektor topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Cyberpunk 2077
- Facebook és Messenger
- Nintendo Switch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest