- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0b3r
senior tag
Jól gondolom, hogy a Rush-hoz a Tomb Raider 1 és a Quake 1 való?
-
zotyesz66
őstag
válasz envagyok #65043 üzenetére
Nekem hasonló gépem van: 200MMX, PCChips M537DMA VXPro+ alaplap (ez VIA VPX), 32 mega EDO, Voodoo3 2000 PCI, Realtek ISA hálókártya, SB Vibra rádiótunerrel, 2 giga Quantum, Sony valamilyen 20x körüli CD, floppy. A Voodoo ágyúval verébre, tudom, de a Voodoo2-m foglalt, Voodoo1-em meg nincs, pedig szívesebben tettem volna olyat bele S3 Virge-el.
Nekem semmi bajom nem volt a telepítéssel, hangkártyát, hálókártyát simán felismerte és telepítette. Tesztprogramokkal nem foglalkoztam, de olyanok, mint pl. SW Shadows of the Empire, Disney Tarzan Action Game nagyon szépen mennek.
Ezzel próbáltam megépíteni az első gépemet, az alaplap és a ház úgy kb. stimmel. -
-
arn
félisten
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
envagyok
veterán
válasz DarthSun #65050 üzenetére
Most törekedtem a korhűségre. Legerősebb gépet szerettem volna win95 alatt.
Azaz max 1996-1997-es hardverekkel.Pentium II450-es gépem van egy TNT2 ultrával és voodoo2 8MB-al (régen 12MB SLI volt, de hülye fejjel azt odaadtam egy ismerősnek, most kereshetek helyettük), AWE64 Gold-al (azt is ma adom fel postán, de rakok bele egy SB Live-ot, vagy hogy ne csak Creative legyen, egy vortex2-es Diamond Monstert, kor szerint úgyis az való bele. Azon 98SE van.
Windows ME-re P III 1.4 megy, abba csereberélem a vga-kat V5-GF2-3-4
Xp-t már csak athlon xp-s. és P4 es gépeimre raktam.
Van még 2 kakukktojás, egy dual p3 1.4, abban van most a v5, és egy dual slot 1 rdramos pIII 866 jelenleg GF2 GTS-el.
Érdekes a Quake2, mert elvileg 97-es, de akkor még se v2, se NV TNT nem volt. A korabeli gépeken viszont nem igazán fut jól.
A dos-al az a bajom, hogy tanultam ugyan, de a suliban nem voltak játékos gépek, azaz speaker volt, és alap videó. Talán még 286-os gépek voltak. Tehát parancsokkal magyjából tisztában vagyok, de hogy milyen egér driver kell (egér se volt még a suliban), hogyan telepítsük azt, azt nem tanultuk. C64 után meg már otthon már wines gép volt csak.
Még 3 "hülye" kérdés
A freedos-os ctmouse19 jó egérhez?Ha DOS/win95-öt szeretnék, akkor érdemes egy dos 6.22-t elsőkétn feltelepíteni, majd rá egy win95-öt, vagy elég a win95 dos módja?
Win95 DOS módja alatt kell valami, hogy az egész memóriát lássa a rendszer, vagy csak pure dos alatt van 640k?
[ Szerkesztve ]
-
válasz envagyok #65056 üzenetére
A freedos-os ctmouse19 nemtom hogy jó-e, de ezek biztos.
A DOS- t és a Win9x- et külön HDD- re szeparáltan szoktam telepíteni. A Win9x DOSBoot ill DOS ablakban nekem nem minden régebbi cucc fut hibátlanul, bár a legtöbb megy.
DOS alatt a config.sys- ből kell nyomulni ha az alap 640 fölött kell kalandozni. Részlet :
lastdrive=z
DEVICEhigh=C:\dos\setver.exe
SWITCHES=/F
FILES=40
BUFFERS=40
DEVICE=C:\dos\HIMEM.SYS
DEVICE=c:\dos\EMM386.EXE RAM
DOS=HIGH,UMB
SHELL=C:\COMMAND.COM C:\ /E:2048 /P
DEVICEHIGH=C:\AWE32\DRV\CTSB16.SYS /UNIT=0 /BLASTER=A:220 I:5 D:1 H:5
DEVICEHIGH=C:\AWE32\DRV\CTMMSYS.SYS
DEVICEHIGH=C:\util\atapi_cd.SYS /D:MSCD000
DEVICEHIGH=C:\UTIL\CDMKE410.SYS /D:LASERWAV /N:2
INSTALL=C:\DOS\SHARE.EXE
SET PATH=C:\;C:\DOS;C:\DN;C:\NC;C:\UTIL;C:\XTGOLD;C:\AWE;C:\AWE32\DRV
DEVICEhigh=C:\awe32\DRV\CSP.SYS /UNIT=0 /BLASTER=A:220
devicehigh=c:\dos\display.sys con=(ega,,1)
Country=036,852,c:\dos\country.sys
rem DEVICEhigh=D:\WINDOWS\IFSHLP.SYS
STACKS=9,256
DEVICE=c:\dos\SMARTDRV.EXEA kiemelt rész teszi az alap 640k- hoz az UMB, HMA, XMS, EMS memóriákat. Az elérési utakat kell esetleg változtani, ha máshol vannak a meghívott meghajtók.
[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
arn
félisten
-
válasz DarthSun #65057 üzenetére
Erről a DOS alatti config.sys-ről aki tud leírást, ne tartsa magában, kérem..
Jó lenne kicsit részletesebben, sorról sorra magyarázat, hogy hol mi kell, vagy miért szerepel.
Ilyen téren a DOS korszak nekem is fehér folt.Hogy én is gyarapítsam a hülye kérdések sorát:
Ha egy DOS játék hangbeállítós setupjában csak adlib, meg soundblasterek vannak, akkor
valamelyik soundblaster módban működnie kéne egy AC'97-es kártyával? (Cirrus Logic 4299)
Pl vagy a PinballDReams, vagy az Alien BReed csinálta, hogy effektet adott a tesztben, de a zenénél semmi, meg fagyás..https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
envagyok
veterán
Az a baj, p2 gépem már van.
Lehet azt fogom használni a 97-es játékokra is.
A pentiumra meg megy 96-ig minden.
Nehéz ez.
Próbálom oprendszerhez, dx verzióhoz, korhoz, nagy ugrásokhoz időzíteni a gépeket, de így is hiába van tucatnyi pc-m valami mindig hiányzik.[ Szerkesztve ]
-
-
alvaro
senior tag
válasz envagyok #65056 üzenetére
CTMOUSE nagyon jó, kevés memóriát foglal, bajom eddig nem volt vele.
@hege8888: Sajnos nem feltétlenül tudnak az újabb nem-SB kártyák SB-t emulálni. A
Cirrus Logic 4299 esetében gyanítom PCI kártyáról van szó, azoknál az IRQ/DMA megoldása általában valamilyen TSR (memóriában maradó, gyk. driver/emulátor) programon múlik, az meg a gyártó jószándékán, meg azon, hogy a tervezés idején fontosnak tartottál-e még a DOS kompatibilitást. Így hirtelen guglival semmi jele, hogy ez a modell kapott ilyesmit. Q2DOS talán szól vele, az mintha tudna natívan AC97-et, de DOS alatt ez egyáltalán nem szokványos dolog. És ha van is hozzá ilyen driver/emulátor, a kompatibilitás egyiknél se 100%-os, sőt[ Szerkesztve ]
-
válasz alvaro #65064 üzenetére
Huh. köszi a választ.
Speciel a múlt héten OS-ig talpraállított két laptopomról van szó.
Egyik P2-450, VGA: 2,5 Mb Neomagic, a másik P3-700, VGA: 4 MB Ati Mobility.
Mindkettő pont a 4299-es Cirrust használja hangra.Namost nekem PC-n az első önálló otthoni körök 98ban indultak, előtte havernál láttam ezt-azt, hébe-hóba olvastam PC-Gurut, stb..
Ezekre a 3D-ben nem túl acélos, de már 95-98 használatra alkalmas gépeken mit lehet tolni?
NFS2, SW Rogue One megvolt emlékeim szerint egy 366-os cerkán is, Heroes3 akár egy P1-en is, csak kicsit türelmesnek kellett lenni, de FPS téren nem vagyok képben..https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
A 9800Pro- t kell kipróbálnom. Az NVidia driverrel telepített diskre nem akartam Ati kártyát belekeverni (uninstall, registry takarítás, új install, majd vissza az egész), másik telepítés, vinyót kellett keresnem, hirtelen egy 10GB- os Fujitsut találtam mely működik is. Próbához elegendő lesz. Príma retro példány
-
Alpi.
addikt
Felrakok pár képet, elég ritkán látni ilyesmit, szerintem érdekes vagy inkább meglepő volt elsőre ! És nem magamat leptem, meg hogy "nézd E', mit csinálok !!" !
Megnéztem, meddig lehet csökkenteni a vcore-t az Opteronkáimon ! Egy picit alacsonyabb órajelen, mert az alap 2,6 Ghz nem kevés, bár ott is van tere az alulfesznek, de alacsonyabb órajelen méginkább, mondom hátha látok valami egész mókásan alacsony értéket. Hát ez már nem volt mókás. 2166 @ 1,2V -on lefutott elsőre a 10+ perces folyamatos all-core terheléses wprime 1024, simán tudja 1,15-ön szerintem ! A hőfokai meg... szintén beteg ! A kicsivel több, mint 10 perc alatt nem volt képes belemenni a 40 fokba. Alatta wprime32, rövidebb teszt, ott néztem a legeslegalját ! 1,1 V !!! Ott már Hwinfót nyitottam, mert kezdtem sejteni, aztán már szinte biztosnak lenni benne, hogy a cpu-z valami félrekommunikál, de nem... Itt az a 1-2 fok melegedése a magoknak az nonszensz. Azért közel 20 sec a rövidebb teszt is, akár melegedhetne mondjuk 5 fokot, de neem..https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
envagyok
veterán
A P1-es Lucky Star s7-es lapommal szórakoztam ma, átjumpereltem a p233mmx procit, mert csak 200-on ment. Meddig lehet ezeket tuningolni mekkora feszültséggel? Kicseréltem a Voodoo rush-hour egy Matrox Millennium 8MB-ra turbózott vga-ra+voodoo1-re, majd rácsodálkoztam, hogy van a lapon usb alaplapi csatlakozó.
Azt működővé is tettem, passzol az újabb alaplapi csatlakozókkal.
Viszont van a lapon még egy alaplapi ps/2 csati 5pines.
Életemben nem láttam ilyet, hol lehet ezt beszerezni?
Netes keresgélés alapján ilyen:Más
Tomb Raider 1996 DOS
Sikerült felrakni, viszont a 3dfx patch-el nem akar indulni.
Ebben tud valaki segíteni? -
válasz envagyok #65069 üzenetére
PS2 csati - sok hasonló variánsa van mely eltér a képen láthatótól. Nálam landolt jópár fajta. Kiosztással vigyázni kell, alaposan meg kell nézni az alaplap dokuját, hogy a kimeneti tüskéken, melyik szálra tették a jel/táp/clock/föld pontokat. Asus lapon össze-vissza van, szálanként dugtam rá, de nemrég találtam egy Asus S7 laphoz mellékelt gyárit, bár hülyén oldották meg mert ketté kell vágni hogy az USB is odaférjen.
Azt nemtom hol lehet beszerezni, hozzám néhány lap tartozékaként, valamint ilyen ömlesztett kábelpakkban jöttek.Tomb Raider 1996 DOS - talán egy gépen, pár éve tudtam elindítani, egy darabig ment is, aztán megint nem indult. Volt már szó róla hogy mi kell DOS alatt a Voodoo1 felélesztéséhez, azt alkalmaztam kisebb sikerrel. Win alatt viszont megy rendesen. A DOS alatti megoldás régi hozzászólásban van valahol, valamint egy gépemen, már nem is emlékszem melyiken .
-
válasz DarthSun #65066 üzenetére
Hát ez nem jött össze. Elindul a 3D, majd 2-3 perc múlva csíkozásra vált. A 9800- at express módban telepítettem, felrakta az AIW összes programját, lehet az akad valamivel. Most újratelepítem single VGA driverrel, remélem jó lesz, ha a GPU és a RAM rendben van, nincs BGA hiba, akkor mennie kell.
-
-
-
Frawly
veterán
válasz Frawly #64935 üzenetére
Sajnos a ryzenes gépen nem működött az MS-DOS 6.22. Elkezdett ugyan Legacy módban bootolni, Starting MS-DOS..., de mikor elkezdte betölteni a CONFIG.SYS-ben lévő drivereket, akkor nem tudta kezelni a lemezt, Retry Fail Ignore hibákat dobott. Nem tetszett neki, hogy a lemezvezérlő AHCI módban van, de ez a modern B450-es alaplap nem tud már IDE módban menni, csak AHCI és RAID módban, úgyhogy bukta, egyikkel sem megy.
Annyit még kiderítettem a nevezett EMM386 has detected error #06 hibáról, hogy proci opcode-dal kapcsolatos. Vagy a modern proci nem támogat valami régi utasítást, vagy valami modern biztonsági mechanizmus miatt valós módban nem engedi használni az adott utasítást. Azt nem tudom konkrétan melyik, d e közelebb kerültem a problémához.
-
Frawly
veterán
válasz Frawly #65077 üzenetére
Az egész olybá tűnik, hogy UEFI-s gépen az UEFI 64 bites védett módú Ring 0-ban futó OS-ként fut. Mármint mindegyik x86-os proci valós módban kapcsol be, de az UEFI átlövi erre a fenti módra. Hiába is kapcsolja be az ember a CSM Legacy BIOS módot, az már csak virtuális módban, emulációként fut, és onnan még indul a DOS, mert azt hiszi, hogy valós üzemmódban megy a proci, és a BIOS-t is eléri, mert emulálja az UEFI. Tehát épp úgy be van csapva a DOS, mint mikor védett módú Windows-ban futtatott ablakban fut. Ez a hiedelem addig meg is marad, míg valamelyik memória manager (pl. EMM386, QEMM, JEMM) meg nem próbál virtuális módra váltani, vagy valamelyik DOS4GW-s alkalmazás védett módra, mert nem tud kilépni a virtuális módból, nem tud újra Ring 0 rendszerként üzemmódot váltani a procin, jön is egyből a hiba, hogy az adott üzemmódban nem engedélyezett utasítást (opcode) próbál végrehajtani, hiszen az üzemmódváltás is egy utasítással valósul meg.
Még tesztelni fogom FreeDOS-szal, de pl. annak már a telepítő .iso-ja bootoláskor is invalid opcode hibákat dobogatott, szóval ez is ezt erősíti meg. A FreeDOS kernel vagy valamelyik drivere valószínű próbál üzemmódot váltani, mindjárt bootkor, és ezért nem megy.
Valószínű egyébként, hogy korai UEFI-s gépeken nem lenne reménytelen, mert ott Legacy CSM BIOS módra átkapcsolva nem csak emulálódik a BIOS, hanem ténylegesen is valós üzemmódú valós BIOS indul el, és onnan indulva a DOS-os drivereknek és progiknak nem okoz gondot a módváltás. Meg hagyományos, BIOS only gépeken sem.
Meg virtuális gépben sem, de csak akkor, ha hardveres virtualizáció van bekapcsolva, mert az engedi szintén a guest OS-t Ring 0 módban futni. Emulátorban sem gond, mert ott meg szoftver emulálja az egész folyamatot, és a futó OS nem a procin fut (bare metal), hanem egy szoftveres rétegen keresztül.
-
nagyúr
válasz Frawly #65078 üzenetére
Ez aztán igen. Nagyon ráfeküdtél a témára.
s1366-os platformon nem próbáltad ? (Intel X58+ICHR10) Van még IDE port, igaz nem a chipset vezérli, hanem külső Marvel chipes. Illetve, léteznek bele meglepően gyenge 45nm-en gyártott CPU-k, lehet butítani frekiben és magszámban is. És, kb itt az utolsó valódi Legacy BIOS.
Win XP gyárilag még supported, meg ettől felfelé az összes WIN.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
arn
félisten
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
dsbhg
csendes tag
válasz envagyok #65069 üzenetére
p233mmx procim annó lazán ment 290 mhz-et.83x3,5 ha jól emlékszem.Ennyit bírt max az Aristo via-s alaplapom, A 83 mhz front bus sem volt hivatalos , még a kézikönyv sem taglalt hozzá jumper kiosztást, csak sikerült rá találnom egy megfelelő jump. variációt.Feszültséget nem hiszem hogy adtam volna neki.
-
unclefucka
senior tag
Én úgy vagyok ezzel a régi proci tuningolással, hogy inkább nem. Nem tesz jót neki.
Ha kell a gyorsabb rendszer, akkor a következő generációból választok.
Pl. egy Intel TX+233MMX rendszert ZX+PII-300 -ra fejlesztenék. (BX-et nem érdemes DOS-ra "pazarolni")
A korhűség nálam ilyenkor másodlagos.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
arn
félisten
válasz unclefucka #65082 üzenetére
demoknal? dehogynem... meg 99-2000ben is volt boven.
-
envagyok
veterán
válasz unclefucka #65082 üzenetére
Ész nélkül persze nem.
De azért jó az adott korszak csúcsát még jobbra tuningolni.
A késő 775-ös gépeim is mind 4GHz korul mennek. A qx6850 is 3.6-on.
A 1366-os gépek 4-4.5GHz körül.
A crysis pl 2007 őszi, a kor csúcs pc-jét is húzni kellett ahhoz, hogy menjen. -
unclefucka
senior tag
Én arra gondolok, hogy a ZX egy low-end chipset, de egy DOS-hoz bőven sok. Win 9x-hez inkább BX-es alaplapot tennék. Nekem van mindkettőből, tisztára bőség zavara.
Gondolkodom is egy ideje, hogy kellene egy izmos DOS gép.
P2 (vagy 450-es PIII), AWE32-vel, Voodoo1-el, VESA 3.0-ás VGA-val.#65084 envagyok:
Én mindig aggódom a proci (lap, memória) élettartama miatt. Van pl 2500+ Bartonom, ami korábban simán ment 3200+ -ként alapfeszen, de most már bizonytalan a működése. És nem tudom, hogy a Proci, az NF7, vagy a Vitesta memóriák instabilak.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
envagyok
veterán
válasz unclefucka #65086 üzenetére
Intelekkel nincs gond.
Pont egy ilyen NF7 lapom van pont ilyen problémával. -
alvaro
senior tag
válasz unclefucka #65086 üzenetére
Attól függ. Egyébként igaz, mert legjobb tudomásom szerint teljesítményben nincs semmi különbség a BX és a ZX között, csak a használható RAM mennyiségében, az meg DOS alatt tényleg nem számít ezen a szinten már. Sebességre még van igény olyan demókban és játékokban, ahol lehet állítani a felbontást (de jó pár olyanban is, ahol nem). A software render DOS alatt is software render, a raytrace ott is raytrace.
-
Frawly
veterán
válasz jokeph #65079 üzenetére
Olyanom nincs, ha lenne, kipróbálnám. Egyébként lehet a ryzenes gépbe lehetne PCIe-s SATA vezérlőt tenni, ami tudna IDE módot, de annyit nem szánok rá. Úgyse használható a DOS komolyan, csak egy retró ökörködést vágtam volna le vele.
Esetleg még valami PCIe-s LTP portos kártyára lehetne OPL-LPT modult dugni, de az csak Adlib-ot tud, digitális PCM hangot nem.
-
Sanchez638
addikt
-
KROK640
nagyúr
válasz envagyok #65030 üzenetére
Először az jutott eszembe, hogy nem is volt ilyen gép... Mármint h a winyó túl nagy ehhez a géphez. De utána meg h pont a padtársamnak volt ilyen gépe, Pentium 233MMX, 64MB RAM, 6.4GB Quantum, Vooodoo3. Igaz bővítés után volt ilyen előtte 16MB RAMja volt meg 2.1-es winyója meg valami kis VGA.
De a lényeg h működött meg tudott rárakni Windowst.FAT32 filerendszerrel kellene próbálkozz, mert a FAT16 asszem csak 2.1GBig engedi.
Esetleg próbáld meg egy kisebb winyóval.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz envagyok #65043 üzenetére
Voodoo rushról jut eszembe, egy régi talán kicsit vicces(?) story.
Egyszer elmentem az akkori számtech tanáromhoz egy másik osztálytársammal (mi voltunk a fő kockák). Akkoriban nekem egy 466-osom volt otthon, TNT2 M64-el, a havernak meg 233-as. Nekem a Quake 3 elindult otthon, de több bottal meg nagyobb páylákon igen csúnyán beszaggatott, meg az egész játék olyan röcögős volt, komoly belassulásokkal.
Na a tanárnak meg volt valami 800-as körüli Celeronja 1060MHZ-re feltoltva, 128MB RAM társaságában. Az a proci akkoriban hatalmas nagy miujság volt mert asszem 800MHZ körül volt akkor még a Celeronok teteje. Nos hát persze lássuk mit mutat az 1GHZ CPU, a tanárúr indítson már egy Quake 3-at.
Q3 indít, majd kissebb-nagyobb pályák tesztelésre kerültek, és haverral elhűlve és lefehérdve néztünk egymásra, hogy a Quake 3 bizony még egy 1GHZ-es Celeronon is szaggat, pedig olyan még nincs is, úristen milyen gépet kell majd venni és miből, hogyha még egy ilyen gépen is rommá szaggatja magát a Quake 3 ...
Erre a tanárúr nevetve megjegyezte, hogy de csak egy 6MB-os Voodoo Rush kártya van benne. Haver ismerte én nem, meg fura volt a 6MB is. De akkor elmagyarázta haver és ma már tudom, hogy egy olyan Voodoo 1-es amihez nem kellett társkártya. Azt viszont megjegyeztem, hogy ilyen kártya nem kell, és hogy a RUSH nevet tuti szarkazmusból adták neki :DInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz DarthSun #65050 üzenetére
Voodoo 2 SLI-m nekem is volt, bár egy 1700-as Celeron és egy GeForce 2MX400 mellett 2002 őszén. Igazából a legtöbb játék amivel játszottam D3D-s (is) volt kb majdnem mind kivéve az első MOHAA és SLI ide vagy oda a GeForce 2 szinte minden játékban több FPS-t adott és nagyobb felbontást. A legtöbb játék persze megtalálta a Voodoo2-t beállította magát rá és 3DFXben ment. De ha átállítottam GeF2-re akkor jobban jártam. Szóval pár hét után leszereltem az egész apparátust ahogy volt, és akkor jött helyére a legendás GeF3-asom. Ezután néhány nagyon elképesztően spec helyzetet leszámítva nem sírtam vissza a Vodookat egy pillanatra sem.
(A mai kártyám a GTX950 meg ugye tudja a Glideot :DInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
tsu
tag
Sziasztok.
Ebbe a lapba: GA-8I915ME-GL [link] melyik lehet a legjobb CPU?
800-as FSB-t írnak (~P4 462 a max), esetleg valami több magos elindulna benne?
Egy 2,8/533 cerka van most benne, ezt váltanám, just for fun...×××
-
KROK640
nagyúr
válasz DarthSun #65096 üzenetére
Jaja pl a Carmageddon 2 vagy Drakan stb.
Érdekes h ikor megszűnt a 3DFX akkor azt hallottuk h ez jó, mert majd gyorsabban és olcsóbban készólnek a játékok mert egyszerűbb lesz fejleszteni tesztelni őket, elvégre már csak openGL/D3D -re kell fejleszteni/tesztelni.
Na ennek semmiféle hatását nem láttam aztánInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
unclefucka
senior tag
válasz Sanchez638 #65091 üzenetére
Igen is, meg nem is.
Első ránézésre úgy tűnt, mintha ki lenne szakadva a kondi lába, de mielőtt nekiálltam volna jobban megvizsgáltam, hogy mivel is állok szemben.
Kiderült, hogy csak a forrasztás engedett el, így visszapozicionáltam a helyére és frissítettem a forrasztásokat.
Pedig előkészítettem az új kondit, meg felkészültem a műtétre. Furcsa, hogy mennyivel kisebb egy ugyanolyan kondi mai kiadásban. (1500uF 6,3V)Most a felhasználandó házon gondolkodom.
Meg várok egy procira. (rejtett üzenet)Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
Az alaplap honlapján ott van a CPU-Support List.
A legnagyobb, amit látok benne az a Pentium 4 672 3,8GHz, illetve a P4-Extreme Edition 3.4GHz. A BIOS verziókra figyelj (F2 vs. F3).
Az N/A procikat nem támogatja, még ha ott is vannak a listában.[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest