Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
hokuszpk
üzenetére
Gyorsítóban én azért nem gondolkodtam, mert az is sok energiát használ, a HBM elvileg talán olyan sokat nem.
Egyébként biztos lenne haszna. Azt mondják, hogy az AVX512 már rendesen igényli a sávszélességet. Tehát AVX512 felhasználási célra azt gyanítom ,hogy lehetne haszna.
HBM2E/3-ból pl 16-24GB-os stackeket lehetne 1-1 CCD mellé tenné, ami már nem piskóta.
De persze ehhez minden CCD-be HBM memvezérlőt kéne építeni. Ezt kétlem.Lehet, hogy egyszerűbb irány a 3D stackelt L3$ szintezettségének növelése - minden szint nagyon picivel emeli a latency-t, de - jelenleg - újabb 64MB-tal növelni az L3$-t.
Az IOD-hoz lehetne HBM2-t csatlakoztatni. De azzal meg akkor sávszélességet nem nyersz a CCD-knek. A CCD-k az IOD-hoz ugye 1-1 Infinity fabric linken keresztül csatlakoznak. Most fejből nem tudom, de az kb 30-50GB/s lehet. Annyit lehetne nyerni vele, hogy közelebb van, mint a rendszermemória.De akkor lehet, hogy érdemesebb lenne itt is valami 3D stacking techológiát bevetni. Amit már régóta várunk: IOD-hoz: L4$. Elég helytakarékos lenne. főleg ha az is tudna többszintű lenni. Valószínűleg jobb késleltetése lenne, mint akár a HBM-nek. Persze nem lenne baj, ha az nem SRAM lenne, hanem valami energiatakarékosabb, pl MRAM vagy NRAM, amik mostanában elég menők.
Viszont az IOD elvileg 6nm, "N6 on N6" 3D stacking meg - tudtommal - nincs.Úgyhogy szerintem nem lesz most semmi egzotikum.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyorsan tölt és lassan merül a Honor hosszútávfutója
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Battlefield 6
- Valami baja van a tápomnak
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Poseidon D60 Dolby Atmos hangprojektor távirányító nélkül / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-14IGM - N4000 I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER Black friday Hardverapró.húúú!!! 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRX9 notebook - i5 13450HX 32GB DDR5 512GB SSD nVidia RTX 4050 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi