Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zolikaDB

veterán

válasz tamikomac #16557 üzenetére

Értem, köszönöm válaszod.
    Nos. Párom mondja mindig, hogy olyan gépet állítsak össze, amin megy a Sims... Mondjuk 6 éve nem játszik vele, de ha eljön az ideje, hogy "sokat lesz otthon" ( :) :) :) ), akkor. Jó, ha valami nem menne, majd "akkor" belökök valami VGA-t és menni fog - én így gondolom.
    Amire a gépet használjuk, arra fölösleges az erőmű. Az meg, h mire lesz használva egyszer, megint fölös számolgatás, mert felfordul a hardverpiac 10x is....
    Néztem ezt az i5-öt. 50k. Amit sohasem adnék egy komponensért sem. Igazából a 7850K is drága.
    Amiket latolgattam... ->
    Öcsém se játszik, anno 4 magosított AMD + Crossfire kombóról "jött le", és régóta van meg neki a mostani konfigja, egy alap Asrock 1155-ös mATX lapocska, meg egy Gxx Intel proci, és semmi VGA. És HD filmekre használja. Ő mondta párszor, h nyugodtan követhetem ezt az utat és még olcsó is. Meg annyira fölösleges bmit is húzni, nyúzni; minek?! (amit lehetett, azt is úgy húztuk, h "koppig", semmire sem volt jó persze, vigyorogtunk, a nagy Noctua meg vidáman dolgozott, utána vissza alapra minden, mert a Firefoxnak nem számított, h az E2160 éppen 2Ghz-en vagy 4Ghz-en ment... :DDD )
    Végülis párszor átrágtam a dolgot. Igazából, ha valami enyhe "színvonalat" viszek is a dologba (aminek van értelme ezen a szinten??), akkor Intelből és AMD-ből hajszálra, forintra ugyanannyira jövök ki...
    Igaz az Intel húzva se éri el egy core i3 tudását, meg mindig 2 mag marad egy 4 magos AMD-vel szemben. De egy core i3 meg nem tudom, h az 5800 szintjét hozná-e :) Illetve Athlon 760K-ba belemenni megint fölösleges, mert abból a pár ezresből, amit nyerek, semmilyen videókártyát nem veszek... (ami van VGA, azt akarjuk nyugdíjazni, a zaj és a teljesítmény kapcsán...)
    Intel:
    - ASROCK Z97M ANNIVERSARY
    - Intel Pentium G3258

AMD:
    - Asrock FM2A88M Extreme4+
    - AMD A10 X4 5800K

Bmelyiket választom, fejleszteni lehet, igaz vagy nagyon borsosan, vagy sokat várok, és használtan kevésé drágán.
    Szóval, ezen dilemmázok...

Új hozzászólás Aktív témák