Új hozzászólás Aktív témák
-
scavy
tag
Sziasztok!
Vettem egy Emagra X5 széket az irodabutikban, elképesztően kedves és jófej a bolt, ajánlom mindenkinek aki széket szeretne kipróbálni. Sajnos azonban 3-4 szék kipróbálása után (Egy Spinalis, X4 Tao és X5M) is ott tartok, hogy csak nem ez lesz az igazi, túl nagy az ülőlapja, 1 hónapja van csak meg, de valószínűleg el fogom adni.
https://www.alza.hu/spinergo-optimal-szurke-d5819396.htm?o=1
Ezzel kapcsolatban van esetleg tapasztalata valakinek? Tetszett a Spinalis aszinkron mechanikája, de néha azért ragaszkodnék a hagyományos ülőfelülethez, ennél a széknél pedig épp ezt tudom állítani a 'Move and Stop' rendszerrel. Sajnos most nem lehet kipróbálni a bemutatóteremben a vírushelyzet miatt, és a 2 év garit is kevésnek tartom ilyen ár mellett. Ráadásul ha megrendeli most valaki, és elállna 14 napon belül, akkor a szlovákiai címre kellene visszaküldeni.
Egyébként az alza.hu -n ha cégként vásárol az ember (áfa visszaigénylés miatt) és netán elállna a vásárlástól, akkor 10%-al kevesebbet kap csak vissza az árból. Ezzel valakinek volt már tapasztalata, vagy tudja hogy miért? (Gondolom épp az áfa miatt?) -
HerrPista
újonc
Hyperx Stealth széket ismeri valaki?
-
DRPCDoki
tag
válasz Yoshida #3550 üzenetére
Kölcsön volt nálam is ékpárna, ami tetszett is, viszont túl sok üléssel azért nyomta a hátsómat.
Amit most elképzelek, az egy olyan work-station, ami másodpercek alatt tud váltani álló és séta mód között.
Ehhez kell egy asztal, ami lehetőleg elektromosan állítható 2 magasság között - séta és ülő magasság -, ami elég széles ahhoz, hogy el legyen rajta legalább 2 kijelző - az egyik lehet egy laptop - meg esetleg pár eszköz.
Kell hozzá egy futópad/gyaloglópad, amin lehet gyalogolni - tudja azt a sebességet -, és könnyű mozdítani, plusz kellően csendes.
Egy jó szék - ez már van.
Lábtartó nem tudom kell-e nekem még ehhez, azon túl sokat nem agyaltam - most az elliptikuson van a lábam, ami nem ideális, így azt se tudom, milyen lenne a nélkül.
Ezeket össze lehet legózni és úgy jó nagy a választék és lehet olcsóbban is összehozni, vagy lehet drágább és készre szereltebb dolgokat nézni.
Ami fontos még, hogy minden legyen tartós és ne pakoljak szűk keresztmetetszetet a rendszerbe vele, ami miatt utána megint lecserélném, mert kevésnek érzem. Ha a tartósságot is szem előtt tartom, és hogy legyen némi tartalék a setup-ban - legalább akkora, legalább annyira testreszabható stb. -, akkor hosszú távon megérheti nem a lehető legolcsóbbat nézni itt is, ahogy a széknél is.
Plusz még pár apróság kellhet, hogy a minotorokat/laptopot jó magasságba és szögbe lehessen állítani, ehhez is van jó sok opció. Nekem most az asztalom nem a legjobb, viszont régebb vettem egy laptop állványt, ezért a 2 kijelző beállítása megoldott. Viszont ha vennék egy jó asztalt, ott már esélyes, hogy ahhoz nem tudnám használni a laptop állványt, mert túl magas lenne, hogy az asztalra tegyem - most mellette van, viszont állítható asztalnál csak az asztal magasságát állítanám ülő és séta mód közt így a laptop kérdésre még kellhet valami.
Olcsó opcióra és drágábbakra is vannak ötletek ebben a cikkben és hogy hogyan és miből lehet érdemes összerakni - youtube csatornája is van és ott videókban is mutatja ezeket; ennél a gyalogló padnál is a kiálló rúdon volt a kezelő szerv, viszont megoldotta, hogy az asztalon legyen: http://www.treadmilldeskdiary.com/getting-a-treadmill/.
Itt pedig a 2. válaszban van egy kép, amin van egy széles, állítható asztal, bal oldalt 1 ergonomikus szék, jobb oldalt egy futó/gyalogló pad. Ez kb. amit én elképzelek - cikk és videó is van róla linkelve: https://www.quora.com/Whats-a-good-model-of-standing-desk-to-get-for-coding-at-work.
A LifeSpan cuccokat, amik vannak ott is, ahol linkeltél, jónak mondják sok helyen, annyi hogy árban is magasabb szinten vannak - eleve a kész setup-okra jellemező. Mellesleg amit linkeltél, ott lentebb van egy gyakori kérdések rész, már csak azt is érdemes átfutni gondolat-ébresztőnek, mert az után is leesik az embernek, hogy mi az értelme ennek a sétálósdinak és miért nem annyira sok érte ennyi pénz - nagyon nem mindegy, milyen állapotban, közérzettel, teljesítménnyel mennek a napjaink és egy ilyen egyszeri befektetés épp ezért eltörpül a mellett, amit nyerünk vele.
Nálam személyes tapasztalat, hogy igen, a vérkeringésünk taccsra teszi, ha nap közben nincs időnk sétálni vagy valamit csinálni, ami forgatja bennünk a vért. Ez által hónapok/évek elteltével baromira lecsökken az energia szintünk és vízesedhet a bokánk, ami jelzi a keringés, érrendszer állapotát. A tartásunk romlik, a gerincünknek se lesz jó és a tüdőnk se használjuk úgy, ahogy egészséges lenne, tehát szép lassan tönkretesz és megöl. És ami még szintén érdekes és egyrészt saját tapasztalat, másrészt a napokban belefutottam cikkekben is a ténybe: Gondolhatnánk, hogy ha minden nap sportolunk, az majd ellensúlyozhatja ezt, viszont a valóság az, hogy a nagyon tartós mozgásszegény állapotot nem fogja ellensúlyzni a napi sportolás és az egészségtelen testhelyzetet szintén nem, mert az annyi idő alatt jóval többet árt nekünk.Másik téma még, amin gondolkodom az egy jó matrac - ebben is érdekelnek javaslatok, ha tudsz ilyet vagy hogy ezzel kapcsolatban mondott-e valamit a gerinc-terapeuta; a tény, hogy a séta jó a gerincnek elindította az ötlet-cunamit nálam és látom, hogy a mostani work-station-öm mennyire megéri átalakítani egy ülő és sétáló munkaállomássá. Ebben a témában még 0 kilométeres vagyok, nem néztem utána viszont azt tudom, hogy felkelés után azért nem érzem azt, hogy egészséges teshelyzetben volt a gerincem és tudom, hogy az ágyam egyik oldala besüpped és puha, a másik pedig keményebb, viszont szintén besüpped valamennyire, azaz tartani biztos nem sokat tart. Így a matrcat az, amit még néznem kéne - bár az work-station setup az első, ez csak akkor, ha az már tényleg jó, amúgy is napi összesen 4 órát fekszek az ágyban, azt is 4 részletben, mivel Everyman 3 polifázisos alváshoz adaptálódok éppen - óra alvás egyhuzamban és 3 db 20 perces szundi.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz DRPCDoki #3553 üzenetére
viszont állítható asztalnál csak az asztal magasságát állítanám ülő és séta mód közt így a laptop kérdésre még kellhet valami
Kell a monitor teteje-billentyűzet távolságot is állítani, állva 10+ centi eltérés is lehet az ülve optimális felálláshoz képest, amire sok monitor saját állványa nem képes és a monitortartó állványok közül is csak az erre optimalizáltak támogatnak. És ha igazán ergonómiára törekszel, akkor a laptopot elfelejted, mint perifériákkal rendelkező entitást. Laptop lecsukva pihen az asztal félreeső részén, külső monitor, jó minőségű billentyűzet és egér kerül rá, és úgy használod.Futópad helyett kísérletezési fázisban egy egyensúlyozó deszka is megteheti, sokkal olcsóbb, könnyebb elajándékozni, és szerintem azzal is kiderül, hogy működik-e az aktív "állás".
Ha priorizálni kell, akkor én a pocsék matracot előbb cserélném, szerintem a megfelelő minőségű alvás fontosabb, mint a sit-stand környezet.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Dusee
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy Kika-s Genius székem van, aminek sikerült ~8 hónap alatt kiülni az ülőlapját, azt mondták javítani/cserélni már nem tudják mivel kifutott termék, így levásárolhatom, de inkább visszakérem a pénzt és néznék valami mást.
Tudtok ajánlani kipróbált, bevált széket a következő paraméterekkel:
-Tetszik a kagylóülés/gamer forma
-Szövet borítás
-Fej és deréktámasz
-Hinta funkció
-Strapabíró ülőlap
-Állítható könyöklő
-~182cm, 85kg vagyok, nem egy vaskos formaterv
-Jelenlegi home office időszakban 12+ órát ülök a gép előtt, ezért fontos a strapabíróság
-Max 80kKöszi
-
DRPCDoki
tag
A laptop csak a 2 kijelzőt adja és a "vasat", azaz külön billentyűzetet és egeret használok. Köszi a többi tippet és amikre felhívtad a figyelmem.
Az aktív "állás"-t már próbáltam korábban és bejött volna, viszont ugyan úgy az asztal volt nagyon szűk keresztmetszet, mint most is.[ Szerkesztve ]
-
Lehet, hogy egy Merryfair Spinelly lesz ebből..
Argh.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
MoVieFaN
aktív tag
Van egy 4 éves Arozzi Torretta XL-em, aminek kitört az egyik görgője pár nappal ezelőtt. Azóta keresem az utódját. 170cm/122kg vagyok, ezért kapja a terhelést rendesen.
Valami kényelmes, strapabíró széket tudnátok ajánlani? Árban max 120-130e-re gondoltam, de ha van olcsóbb, de jó, az sem lenne baj a jelen helyzetben. Előre is köszönöm.
Üdv, MoVieFaN /// Én ilyennek születtem! Mi a te mentséged? /// Irigylem azokat, akik több ISP közül is választhatnak. Budapest belváros 2024.
-
4nick8
őstag
-
válasz -FreaK- #3561 üzenetére
Ez mondjuk fura, mert 180 cm/107 kg vagyok, és a mostani fullgagyihulladékezerévesfos székem csak ~2 centivel szélesebb, az ülőlap 47 cm (a Spinelly ha jól láttam, 50 cm-ig állítható), és elférek benne. : /
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-FreaK-
veterán
válasz Synthwave #3564 üzenetére
Igen sajna ez így van, nem túl egzakt a gyártók méret megadása sem, mert egyrészt szerintem sok esetben téves, másrészt pedig hogyan, mettől meddig számolták.
Pont azért akartam azt venni én is ilyet, mert papíron jónak tűnt, majdnem vettem is egyet használtan, látatlanban, de szerencsére meggondoltam magam, és bementem az officeplaza-ba és kipróbáltam, utána lemondtam róla.
Kicsi, szűk az egész. Irodába még csak-csak elmenne (a mostani is kicsi) , de otthonra semmiképpen.Azért azt ajánlom, ha tudod, és nyitva az üzletük, menj be és nézd meg magadnak.
Most is egyébként székeket nézek folyamatosan, és az ülőlap méret alapján szelektálok (legyen meg az 50cm mindkét irányban) de azért tudom hogy ez így lutri, ha nem látom élőben.
-
válasz -FreaK- #3565 üzenetére
Ki van írva a weboldalra, hogy a személyes átvétel bizonytalan ideig szünetel. Mondjuk betömegközlekedni se szeretnék mostanába sehova, szóval a személyes próba mindenképpen kilőve.
A vicc, hogy ennél a Spinellynél pedig megvan az 50 x 50 cm, ha teljesen előrehúzod az ülőlapot. Nem amiatt érezted szűknek, hogy a hátsó rész valamennyire egybefolyik a kartámlával?
A Forte-t is nézegettem még, az 51 cm széles, de max. csak 47 cm lehet hosszában az ülőrész, és nincs az az elasztikus háttámla sem. Még a Samurai-ok sem tűntek rossznak, de ott meg olvastam nem annyira elégedett véleményeket is az általános minőséggel kapcsolatban.
Egyre bonyolódik a dolog, és egyre jobban kéne egy szék...
-
RM1
aktív tag
Sziasztok!
Pár hete már olvasom a fórumot, én is home office-ba kényszerültem, és az eddig elfogadhatónak tűnő Jysk székemről hamar kiderült, hogy napi 10-12 órára már nem az igazi (egyébként is volt már gond a gyenge minőségű műbőr miatt, a csere is tervben volt, csak nem ilyen gyorsan).
Sajnos túl sok típust nem tudtam kipróbálni (Jysk és praktiker van a közelben, még a drágább székek sem igazán voltak kényelmesek, tartósság szintén kérdéses a korábbi székeim alapján), végül némi emailezés és olvasgatás után office plaza-ból rendeltem egy Unique Hero-t (hálós háttámla, szövet ülőlapos verzió).
Összehasonlítási alapnak a munkahelyi székeimet tudnám hozzá viszonyítani, ezek különböző Antares székek voltak (eredetileg Antares Lexington-t, vagy Wau 2 Fab-ot akartam rendelni, de egyik sem volt raktáron). Néhány napig még szokni kell, de eddig nekem hozza a benti székek kényelmét, mindemellett az említett székeknél is olcsóbb (90e vs 125/140).
Első észrevételem, hogy magasabb embereknek (185+) nem biztos, hogy jó választás, maga a szék jóval kisebb, mint amire számítottam. Állítási lehetőség van bőven, de az ülőlap még max. állásban is kicsi lehet nekik.
Néhány hét múlva írok még, ha már van több tapasztalatom. -
-FreaK-
veterán
válasz Synthwave #3566 üzenetére
Az is közrejátszott igen, valamint a keskeny háttámla is. De szerintem nem volt 50x50cm az az ülőlap.. :/
szerk.: lásd előző HSZ., azt a széket is néztem...
Akkor viszont azt tudom javasolni, hogy rendeld meg, és ha még sem lesz elég jó, akkor 14napon belül küld vissza.
Én hónapok óta nézelődöm már és csak egyedül az Ergohuman tetszett eddig minden szempontból, abba is beleültem több boltban is, és az volt számomra a legkényelmesebb.
Viszont nem akarok annyit kiadni székre.Szerintem fejből tudom már az összes létező szék modellt.
Mivel nekem is nagyon kéne már szék, ezért a héten berendeltem egyet, amit tök jónak tűnt a képek meg a leírás alapján (ülőlap méret nem volt megadva), 47e-ért túl drága sem volt, úgy gondoltam teszek egy próbát.
Nem nyert , mert a képekről nem látszik, hogy ilyen fekete mesh (hálós) szövet az egész de ez a nagyon rossz, műszálas fajta: [kép] nem is túl kényelmes mellette, a leggagyibb mechanika van benne, ami a hinta közben, alig dől hátra.Küldöm vissza, próbálok valami mást.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Köszi, ez a Hero volt az egyik a listámon, amit ki akartam próbálni, de így kilőve rögtön.
Synthwave
Ülésszélesség: 49 cm
Ülésmélység: 47 - 52 cm között állíthatóEz alapján tök jónak tűnik..
Az Antares Lexington volt még egyébként ami kényelmes és elég nagy volt (pedig nem tűnik annak), de ott meg nem tudnám keresztbe feltenni a lábam az ülőlap pereme miatt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Van esély arra, hogy 50k környékén találjak stabilnak mondható otthoni széket 8-10 órás munkára-játékra? 150kg-ig kellene bírja. A jelenlegi mömax-os és officedepot-os székek vagy inognak jobbra-balra, vagy úgy kattognak - ha mozgok bennük - hogy 2 zárt ajtó mögül is rámszólnak, hogy be kéne fejezni a fészkelődést.
Plusz előny lenne a magasságban állítható karfa, mert a jelenlegi nem fér be az asztal alá.
Nem feltétlen kell bőr/műbőr. Elsődleges szempont a nem inogás és a csendesség.Köszönöm szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
bigdady
nagyúr
Hali
Gyereknek van valami ajánlott jó ár érték arányú szék? 150 cm 34kg -
Hokunda
senior tag
válasz Tsebacsi #3573 üzenetére
Így van. :(
Viszont olyan széket ami 50k és 150 kgt kéne bírnia, állítható karfával nem fogsz találni, ilyen árkategóriában ez az ajánlott verzió, igaz fapados, de a 10 év garancia és a viszonylagos korrekt anyaghasználat kiemeli ebből a kategóriából.
Állítható karfás, nagy teherbírású széket 100 körül kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
RIC5I
tag
sziasztok
végül 2 szék között vacillálok nagyon egy ilyen 150-160kg mmal
[link] vs [link]
a fönöki szék nem tudom hogy kényelmes lenne e 10-12 órára és megérne ennyi pénzt
a dxracer pedig lenne 150 környékén viszont nem tudom tényleg kibírná e 200kg ig
de ennyi pénz elköltésével nem játszadoznék így segítséget kérek tapasztalatok véleményekHatékonyság nem tetszés kérdése.
-
veterán
Nem tudjátok véletlenül hogy itthonról honnan tudnék venni AK Racing székhez kerék szettet? Olyan kellene mint ami gyárilag járt hozzá, de sehol se találok. Pixel-nek írtam miatta de nem válaszolnak, szóval meg vagyok lőve. De hátha van olyan bolt ahol kapható, de a google valamiért nem listázza ki.
iPhone 13 Pro Max
-
4nick8
őstag
Szia,
Nincs sajnos.
-
dualface
tag
Sziasztok Noblechairs EPIC-el van valakinek tapasztalata?
Hosszú távra vennék valami kényelmeset és tartósat. Ha 5+ évig hibátlanul kiszolgál akkor hajlandó lennék ennyit kifizetni érte. Átlag napi 3-5 óra használatra lenne, hétvégén több.
Illetve érdekelne, hogy bőr/műbőr minőségben - tartósságban mennyire tér el. Tehát megéri-e a felárat a bőr. A petronas spec edition design nagyon bejön, de ha nem tartós akkor a fekete bőrt választanám.
(1000 éve volt egy olcsó műbőr forgószékem ami 1-2 év alatt szarrá repedezett, és szétment. Gondolom ennyi pénzért azért jobb lehet a műbőr is?!)Köszi előre is!
-
atee
őstag
válasz dualface #3590 üzenetére
Én még rosszat nem hallottam róluk (Noblechairs) az árán kívül. Én egy bőr Iconra várok mert jobban tetszik az a design.
Szemeztem a petronas epicel is ,de ott nem győzött meg az, hogy az oldaltartás más anyagból van. Az talán előbb kopna el mint ha simán műbőr vagy bőr lenne.
Most egy olcsó műbőr székem van és 7 év után kezdett repedezni hozzád hasonló átlag használat mellett. Nem biztos, hogy a műbőr nem lenne tartós. Nagy különbségek vannak azok között is.D-day 2002-01-04 01:54
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném megérdeklődni, vásároltam egy Wilson főnöki forgószéket.
Azonban sajnos a billenése nem elég "mély" hátrafelé. Van erre valami mód hogy ezt növeljem? Gondolok itt az alján lévő rugó cseréjére? Ahogy néztem egy mozgó kis vékony vasrúdon van elhelyezve. Előre is köszönöm. -
Ninelived
újonc
Sziasztok!
Szegeden vagy környékén ismertek olyan boltot, ahol ki tudok próbálni székeket? -
atee
őstag
válasz dualface #3593 üzenetére
Megérkezett a NBL-ICN-RL-CBK. Néhány gyors észrevétel.
Qrva nehéz, nagyon masszív, kiváló anyag és összeszerelési minőség.
Simán elhiszem a 150kg os minősítést. Az én 94 kilómat jóformán meg se érzi
180cm vagyok. A legalacsonyabb állásba kényelmesen áll a lábam.
A karfa testre szabhatósága nem is gondoltam, hogy ennyire értékelni fogom!
Sokkal jobb a csuklómnak, hogy jobban alá van támasztva a kezem!
Az ülőfelület és a háttámla kifejezetten kemény! Kicsit furcsa volt a puhább után, de nem kérdés, hogy ez az egészségesebb és a hátamnak is sokkal jobb mint eddig!
Talán csak egy negatívumot tudok mondani. A Feleségem szerint narancssárga Neki nem tetszik. Mondjuk fekete mániás! (úgyis hátulról látja csak)
És egyáltalán nem narancssárga! Kifejezetten szép! Ezt és a sötétkék között vaciláltam, de ezt néztem ki 2 évvel ez előtt. Úgyhogy maradt. Nem vártam egy kékre!
Hogy megér e 210 ezret.... annyit nem adtam volna érte mert egyszerűen sok más alternatíva is van olcsóbban. Talán akkor egy műbőr verziót keresek!
Viszont a HA-s. 110 ezres árat gondolkodás nélkül újra kifizetném!D-day 2002-01-04 01:54
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest