Új hozzászólás Aktív témák
-
zyndar
tag
Sziasztok,
tudnátok egy korrekt széket ajánlani, olyan 60 ezer Ft-os árig? 190cm és 90kg vagyok.
Köszi szépen.
-
tomcsi999
csendes tag
Akkor kB mint nálam. Én a sportos székeket nem zártam ki. Ezért stansson, tessorro zone speed, és a genesis nitro volt opció. Kring az nem ilyen stílus de kényelmesnek írták, leszámítva a kattanó hang. Utána jött, hogy ne 1 év garancia legyen rajta. Ezért már sok ki is esett. KB ezek alapján döntöttem. És most pár óra játszás után mondod, hogy én nem fogom megbánni a nitro 550-et. Ami tetszett még az az 560 camo de a szállítás + 4 nap lett volna.
-
zyndar
tag
Ez sem tűnik rossznak: https://www.emag.hu/serioux-gaming-szek-fekete-piros-x-gc01-2d-r/pd/D1F10NBBM/?ref=fam#Fekete/Piros
A Stansson UCE50 és a Nitro 550 mellett persze, csak hogy ne legyen egyszerű a döntés
-
tomcsi999
csendes tag
-
Rayyy
senior tag
Itt egy kis írás az én székválasztós történetemről, van benne Hermann Miller, bemutatók, csodálatos gyógyulás, megcsalás, macskák, gémerek, linkek. Talán segíthet itt néhány embernek, akik választás előtt állnak. (Egynek már bizonyítottan segített, ez belsős infó).
[ Szerkesztve ]
Minden a legnagyobb render!
-
MPeter87
őstag
Erről a Sofiról kértem is árajánlatot, kíváncsi vagyok, hogy mennyiért adják. Most ugyan nem pesten vagyok, de kipróbálni is elmennék. Ránézésre jónak tűnik, érdekes.
A Steelcase Gesture is jónak tűnik, de nem találtam lehetőséget próbára, apróról pedig próba nélkül nem merem bevállalni ennyiért. Nem tudom a billegős háttámlát mennyire szeretném. Cégnél egyik irodában régebbi Steelcase székek vannak, ültem benne és akkor nagyon nem jött be, zavart, hogy nem támaszt a derekamnál csak akkor, ha kicsit hátradőlök benne. -
atee
őstag
Jó cikk lett! Ami a legfontosabb benne, hogy mindenkinek más az anatomiája! A sok próba is, de sajnos erre nincs mindenkinek lehetősége. Mint ahogy arra se, hogy megcélozza a felsőkategóriát ha úgyse tudja megvenni. Azért egy fél milliós széket. Csak nagyon szűk réteg engedhet meg magának nem csak itthon! De még a pár 100 ezreset se.
Tanulságos még, hogy a gamer szót mennyire csodafegyvernek vetik be. És több gagyit adnak el vele mint valóban jó terméket! De hát erre van tömeg igény pont! Hogy a szülők tudjanak venni a kis Benettnek versenyautós széket. Ami Benettke részéről egy normális vizuális igény, de sajnos ami ebben a szegmensben jó az megint az esetek többségében már szinte megfizethetetlen. 100+ vagy inkább 200+ ezres kategória. Főleg ha Benjinek is kell egy!
Persze esetedben sajnos az egészségromlás miatt kialakult helyzetet is figyelembe kellett venni. Ami szerencsére Benettkét még nem érinti :)
Ami a kárpitot illeti az szubjektív és nyilván itt is fontos, hogy mennyit ülsz benne! Én pl. nem szeretnék itthon sem hálós széket. Textilt sem!
Bőr az ami közelebb áll hozzám és megfelelő ruházatban még nem volt vele problémám! (Van egy gyerekkori barátom aki atom részegen egyszer meztelen aludt el a bőrkanapén) élete legrosszabb éjszakájaként tekint vissza rá :)
És vannak már nagyon jó műbőr vagy bőrhatasú kárpitok amit szintén lehet ajanlani!
Persze itt is nagyon körultekintően kell választani. Jellemzően szintén valószínűbb a jó 100k körül.
Örülök, hogy nem kis idő ráfordítással, de megtaláltad az igazit! És köszi a cikket! Jó volt olvasni![ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
nagyúr
Sziasztok!
Bocsánat, hogy megint én, de kis adalék a székvásárlási Saga-mhoz:
Ugye ez a Kring ez bejön, egyelőre nem is akarok mást. De azért körülnéztem, és vígan konstatáltam azt, hogy:
Ez ugyanaz csak a neve más
Dettó ugyanaz csak kicsit igazítottak a cég dizájnjához.
Nahát-nahát
És még a Nobe féle Hero is mutat nagy hasonlóságot (Mechanika, forma).Figyelembe vége a Kring a legolcsóbb mind közül, nem éri meg ennél többet kiadnom érte, remélem, hogy a második körben jó lesz a mechanika. Ha nem, beküldöm szervizre, mert más nagyon nem lehet rossz (kopp-kopp).
Köszi és ígérem nem szenvedek tovább
Slusszpoén: Jelenleg nem elérhető a szék az Emag-on...
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
atee
őstag
válasz Tsebacsi #3714 üzenetére
Nem tudom miért lepődsz meg ezen? Már írtam és továbbra is tartom, hogy nincs minden szék mögött külön mechanika gyártó!
Alkatrész beszállítók vannak és abból legózzák össze.
Illetve egyes gyártó termékei simán lehetnek hasonlóak. Az elvek ugyan azok. Max. kis eltérések lehetnek amik külsőre nem valószínű, hogy szembetűnőek!
A Noble iconnak is hasonló a mechanikája! Nem néztem utána, de feltételezem, hogy az epicnek is.
A különbséget azok adják, hogy ki mit legózik össze. Nyilván vannak alacsony költségvetésű és minőségibb alkatrészek. És ezeket lehet variálni. így lesz valami full gagyi, közepes, vagy jó! Pl. a kerékpároknál is hasonlóan működik!
Persze, hogy ne legyen egyszerű. Hozzá jön még a márkák felára is. Így lehet a noname is egészen jó és egy ismertebb márka is szar mert ha gyenge alkatrészekből van akkor a márkanévvel akarják eladni! És ott van még az adu ász! Meglovagolni a gamer szót
Aztán, hogy hol állítják össze és milyen minőségű lesz a kárpit és annak a varrásai pl.
Ránézésre egyébként nekem a linkeltek közül az első lenne a meggyőző. Lehet a színvilág miatt vagy jobban van fényképezve, de pl. ha ez alapján kéne választanom akkor Genesis székeket meg se nézném! Hihetetlen bazári kinézetük van a fényképeken. Vagy csak az izlésem rosszNa ezért nehéz jót választani! A tesztek meg kb. csak a tartósság, beállíthatóság miatt lehetnek érdekesek. A komfortot megint nem tudja visszaadni, hogy egyéneknek mi a jó!
-
tomcsi999
csendes tag
Ahogy nézem a genesis az inkább olyan "gamer" vagy nevezzük "sportos" kinézetet kínál. Ahogy atee a bicikli példát hozza én úgy az autó alkatrészt említeném. Nincs külön gyártója minden márkának. Vannak gyári minőségét gyártók akik beszállítanak és ami a gyári előírásnak már nem felel meg tökéletesen vagy több a darabszám azt eladják más márkának és kerülnek be az alkatrész nagykerbe olcsóbban.
-
siege5
aktív tag
Ezzel a székkel van valakinek tapasztalata?
[link] [link]
Az első annyiban jön be jobban, hogy a lábcsillag erősebbnek tűnik, és az esetleges több órás ülés miatt a mechanikáját is jobbnak néztem a leírás alapján.
Esetleg ha valaki ismeri a típusokat szívesen elolvasom, ha ír pár szót a minőségről általános használhatóságról. Esetlegesen hasonló típusban jobbat talált, mert a Markus minden téren megfelelne méretben anyagban, de kicsit azért többet tudok rászánni, és kihasználva ezt szeretném ha szélesebb spektrumban lenne állítható a szék (mivel próbálni egyiket sem tudom, kifejezetten csak maga a termék érdekel, a többit meg a vakszerencse hozza, illetve élek a visszaküldéssel ha szükség úgy hozza).Köszike
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Na most ki is néztem a WAU 2-t. Megvan benne minden amire szükségem lenne.
Vagy 7 éve használok egy 15K-s széket Jysk-ből. Az ülőlap már kínzás kategória kb, párom meg épp az előbb szólt rám, hogy ugyan jó lenne már, ha az egészségen nem spórolnánk..
És tudod mit? Igaza van.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Kos 7
tag
Sziasztok!
Tervezem egy kisebb office részt kiépíteni, ennek kapcsán nyilván széket is keresek.
A topikot végigfutottam nagyjából, de nem találtam meg a kommentekből feltétlen azt amit keresek.
Gamer szék nem érdekel, preferált lenne a mesh huzat ahol csak lehet, szoktam hintázni is, nagyon fontos lenne a deréktámasz, illetve hogy állítható is legyen, háttámla magassága jó kérdés, legtöbb esetben nem szoktam pihentetni a nyakam.
Árban 70k lenne az elméleti max, paramétereim: 190cm, 100kg (+ - 10).Tudtok esetleg erre valami ötletet?
-
lafaty80
addikt
Sziasztok, kisebbségben lévén 175cm / 130kg pehelysúlyomhoz kellene napi 6-8 üléshez szék 100e alatt (of course).
Ha valaki sorstárs és talált már hasonló hordó formához illő széket és bevált nála, hát írjon bátran.
Vidéki lévén nem tudok tesztelgetni, de sok 150kg-os terhelhető széknél látom 39-40cm-es ülés szélességet...
Segítsetek ...Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Tigerdavid
csendes tag
Elkezdtem nézegetni székeket, de mivel idáig nem volt normális így hozzá vagyok szokva a rosszhoz amit sajnos a derekamon már érzek 25 évesen.
Most hétvégén volt akciózva az IRIS-től több modell is de semmi véleményt nem találtam róluk. 60-63-ról 41-43 ezerért lett volna. Így kihagytam. Nekem az 50 ezer lélektani határ és tudom, hogy nem ezen kéne spórolni, de sajnálok egy székért ennél többet kiadni.
Esetleg valaki tud az IRIS márkáról valamit? Illetve itt fórumon tudnék konkrétan keresni a topikban vagy marad a ctrl+f? Előre is köszönöm. -
nagyúr
válasz lafaty80 #3723 üzenetére
Szia!
Keress rá a hsz-eimre, ott amiket írtam (ami a Kring Amos és ahhoz hasonló) azoknak mind 50cm vagy több a szélessége. Hasonló helyzetben vagyok én is. A Kring szerintem nagyon jó alternatíva, simán alul van árazva a többi konkurenshez vagy a minőségéhez képest.
Amint elviszik tőlem a hibásat rendelem az újat. Egy hibalehetőséget vélek benne felfedezni, és az a mechanika, ami garin túl cserélhető egyben (a gázteleszkóp is) szóval hajrá![ Szerkesztve ]
-
norbert400
tag
Ha már voltam az ikeában tőkehal golyókért akkor kipróbáltam a már említett ikeás markus széket.
Azt kell mondjam, hogy brutál jó, bár kényelmesebb volt a másik székük amely műbőrrel rendelkezik (nem nézett ki valami tartósnak). Nagyon jól megtartotta a hátam és az ülőrész mélysége is pont tökéletes volt.
Sokkal jobb mint a munkahelyemen lévő székek, amelyek közül két típus 80-100 között van. A szék arra késztetett, hogy egyenesen üljek rajta. Épp az ilyen hiányzik.Mindenesetre ha végre kinyit az office plaza (most kaptam mailt, hogy jövőhéten) akkor lecsekkolok pár kiszemeltet (spinális meg a samurai s-3).
[ Szerkesztve ]
-
Tigerdavid
csendes tag
válasz norbert400 #3726 üzenetére
Nekem a munkahelyen a műbőrös van. Napi 6-8 órát ülök benne és az ülő része tényleg kényelmes.
A támla részhez nekem kell deréktámasz, de ahogy írtad is késztet az egyenes ülésre és úgyis kényelmes, habár a derekam miatt nem sokáig bírom. Otthonra is nézek széket és komolyan elgondolkodtam rajta. A dőlésről nem tudok nyilatkozni mert azt a funkcióját nem használom de holnap kicsit tesztelem.
Strapabírónak mondom mert 2 már szerintem túl van a 4-5 éven is, amit én használok az másfél éve van használatban de egyiken se látszik igazán a kor. Az ülő rész puhult egy kicsit illetve kicsit repedt a felülete de nem vészes. Holnap képet is csinálok róluk. -
gaben88
őstag
válasz norbert400 #3726 üzenetére
Nem zavaró, hogy nem állítható a kartámasza?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Viper26
nagyúr
WAU2 megérkezett, csak ajánlani tudom, ég és föld az előző székhez képest.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
T1k3
tag
válasz balazs1956 #3439 üzenetére
Köszönöm szépen az ajánlást! Végül úgy történt...
Megelégedéssel használom!"Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása."
-
freddirty
senior tag
Sziasztok,
Négy éve vettem egy Akracing ProX széket hosszas válogatás, kipróbálás után. Alapvetően bőr széket kerestem, de sehol nem találtam akkoriban kényelmes és masszív ámde bőr huzatost.
Sajnos ugye a műbőr hulladékok általában 3-5 év után mind tönkremennek, természetesen ennek is eljött az ideje.
Létezik olyan kárpitos aki ilyen széket újrahúz már rendesen bőrrel?
Illetve hasonló jó szerkezetű, de bőr széket kapni valahol?
Négy éve 115k volt a szék, ennyit (100-150k) most is szívesen kiadnék bőrhuzatért és kárpitosmelóért vagy egy új székért.
[kép] [kép] [kép]fred
-
hablatyka
csendes tag
Sziasztok,
Jelenleg egy AKRacing Premium v2 széket használok, de nem olyan kényelmes hosszútávú használatra. Jelenlegi home officeban észrevettem, hogy napi 8-10 óra ülésre nem ideális.
Tudtok ajánlani valamilyen széket? Nem muszáj gamer széknek lennie, a lényeg az lenne, hogy megfelelő tartásom legyen rajta, max 80e Ft-ig.
A mostani széken gyakran görnyedek, meg támaszkodok jobbra balra a kartámaszokra. A nyakpárna se túl kényelmes illetve a derékpárnát is most kivettem, de így meg előregörnyedt a testhelyzetem. -
atee
őstag
válasz freddirty #3734 üzenetére
Ha ragaszkodsz a székhez akkor érdemes rákérdezni náluk! Igaz nem ez a profiljuk, de hátha bevállalják! Gyári minőségi anyagokkal dolgoznak. Kárpit tuning műhely tapolca.
Favebookon így vannak fent. Egy Mercis fórumban szokta hirdetni magát. Jónak tűnik!Ha egyszerűbb megoldást akarsz és a HA nem idegen. Akkor ebben az árban bőven kapsz real bőr széket Noblechairs márkát Icon vagy Hero. Megbízható eladóktól!
-
freddirty
senior tag
Köszi a tanácsot, megnéztem a Noblechairs-t a műbőr vackok vannak ebben az árkategóriában, a bőr Hero vagy Icon az 200k+. De végülis nem volna nagy baj, elvégre egy bőr széket 10 évre veszek, egy műbőr meg 3-4 év és kuka. De ki kellene próbálni valahol üzletben. A szivacs/memóriahab keménysége és a méret is sokat számít.
fred
-
siege5
aktív tag
Végül megjött végre az én választottam az Antares Oklahoma PDH.
Első benyomások meggyőzőek, egyedül összerakható, rövid de használható leírás került hozzá mellékelve.
Masszív van súlya, érződik rajta, hogy nem műanyag, igaz néhol szebben is csiszolhatták volna, a kevésbé látható részeket.
Csendes nem nyöszörög, kis holtjáték van benne előre hátra, de szépen fixálható, illetve karfa esetén be-ki, de ez is csak míg rá nem helyezem a karomat, utána érdekes módon mint ha "beesne" a helyére, vagyis használat közben nem mocorog, egyébként le fel a szokásos módon felhúzva elég jó tartományban állítható, ki és be pedig mechanikusan alul a foglalatot tekerve, így elég nagy tartományban testre szabható (egyébként puha tapintású a műanyag rész, így kellemesen hűvös érzésem volt tőle, de mégsem kell félnem hogy kikopik, mint egy huzatos típusú)
A mechanikája számomra így elsőre szokatlan, nagyon jó pihenni benne, és kifejezetten "erőlteti", hogy egyenesen tartsd magad, bár én ezt míg meg nem szokom váltakozva fixelem és engedem dolgozni.
A háttámlája szellős, jól tart a magam 174 cm-el kellően magas is, a fejtámlát azonban csak hátradőlve vagy pihenő pozícióban tudom használni, egyenes tartás mellett épp nem éri el a fejem.
Az ülőfelülete kicsit emlékeztet a memóriahabos párnákra, alap esetben elég kemény (igaz a felület viszont kellemes), de ráülve felveszi az alakot, és kifejezetten jól tart (legalábbis engem) illetve kellően széles is.
A görgők leptek még meg, váltakozva szőnyegen és fa padlón próbáltam, akadás mentesen szépen tudtam vele mozogni (gördülni).
Összességében 4,5 az 5-ből elhiszem róla, hogy tartós lesz, és az első több órás használat után sem fáradtam el benne, vagy éreztem késztetést az ide oda dőlésre a székben.
Magam részéről (ha valakinek a fenti szempontok azok amiket keres) merem ajánlani.
Remélem hosszú távon is hozza amire vettem. -
nagyúr
válasz alakesh #3740 üzenetére
Kb. sehol máshol, csak más néven, drágábban
Tőlem végre tegnap este elvitte a posta, várom a pénzem vissza. Ha nincs szerencséd azt kapod meg, amit én küldtem vissza (bocsánat)
Ha újrarendelek lehet én is ugyanezt kapom vissza csak lecserélt mechnikával (emagtól minden kitelik)
Így én most a tanácstalanság sűrű homályába burkolózva várom sorsomat...[ Szerkesztve ]
-
kutyamutya
csendes tag
Ti akik már olyan sokmindent láttatok és kipróbáltatok! Merryfair Apollo-t is próbált már valaki ? Képeken olyan szép, de használható és kényelmes is lehet?
Na jó, egy kis háttérinformáció: PC játékhoz keresek széket, amiben 3-4 órát el lehet tölteni kényelmesen és nem fogok fájni utána. "Gamer" szék kilőve, lelkesen vettem egyet (cooler master caliber R1, ami egyébként nagyon tetszett és szerettem benne lenni), de a feleségem annyira nem viselte el a látványát a szobában hogy vissza kellett vigyem.
[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
válasz kutyamutya #3744 üzenetére
Miért nem takartad le egy pokróccal ami a feleségednek is tetszik?
-
atee
őstag
válasz kutyamutya #3744 üzenetére
Merryfair Apollo ahogy látom még nem volt említve sem a fórumon! Itt [link] van egy Merryfair Wau 2 ről egy elég friss tapasztalat amiben nagyon dicséri a tulaj. Esetleg kérdezz rá nála! Hátha az Apollot is próbálta már!
Ha a feleségnek tényleg a szék kinézetével volt baja! Mert a versenyautó ülés nem illett a nappaliba. Akkor esetleg megnézhetsz egy Noblechairs Icon széket is. Aprón jó áron szoktak lenni!
Ennek elég felnőtt szoba kompatibilis a kinézete is
Azért ne ő válasszon mert te használod és nem az a legfontosabb, hogy neki mi tetszik!D-day 2002-01-04 01:54
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest