-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
válasz vargalex #16954 üzenetére
OpenWrt 19.07.1, r10911-c155900f66
-----------------------------------------------------
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 2.5M 2.5M 0 100% /rom
tmpfs 29.3M 288.0K 29.0M 1% /tmp
/dev/mtdblock4 3.7M 228.0K 3.5M 6% /overlay
overlayfs:/overlay 3.7M 228.0K 3.5M 6% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
Szerinted? -
duffbeer
őstag
Sziasztok, végső elkeseredésemben írok ide.
Adott egy Zyxel NSA325v2. Kapot nemrég Openwrt-t, mivel ugye évek óta nincs rá SAMBA frissítés. Felkerült a samba4, kapott egy új felhasználót, csatolva a HDD, megosztva a HDD, Windows látja, tudom csatolni windowson belül adott felhasználónévvel, tudok létrehozni mappát, tudok törölni mappát, tudok létrehozni pl szövegfájlt.
A probléma, ha rá akarok másolni pl egy videót pár % után megáll a folyamat mint a szög. Miután megunom, hogy ablakot nem lehet bezárni stb stb. Hálózati kapcsolat megszűntetése után ír ki hibát és tudom bezárni. Újracsatlakozáskor a felmásolt fájl látszik, de nem tudom futtatni. Ugyanez igaz a létrehozott szövegfájlra. Van, de nem tudok tartalmat menteni bele. chmod 777, chown a felhasználóra a csatolt mappán nem segített. Linux nem idegen, pár otthoni szervert állítottam már be sikeresen, de most a sírógörcs kerülget.
Van valakinek valami ötlete? -
-
wigyori
tag
válasz duffbeer #16965 üzenetére
\o/
Amugy ugyanezt csinalja (csinalna') a disable_async_io is:
https://github.com/openwrt/packages/commit/ec3225b495ff46dee2da619cd777deeff81625e9
if [ "$DISABLE_ASYNC_IO" -eq 1 ]; then
printf "\taio read size = 0\n"
printf "\taio write size = 0\n"
# sendfile bug: https://bugzilla.samba.org/show_bug.cgi?id=14095
printf "\tuse sendfile = no\n"
fi
-w-[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Xiaomi AX3600-nál írtátok, hogy a 160Hz-es antennát (iot) nem tudja még használni, erre várható megoldás, vagy dolgoznak rajta?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
xabolcs
őstag
válasz BullZeye #16968 üzenetére
A 160 MHz-es antenna nem az IOT antenna. Az eszkoz mindharom radios egyseget lehet hasznalni.
Az IOT antennara kotottet is: lehet konfiguralni 2.4G-re is es 5G-re is, de egyszerre csak az egyikkel hasznalhato.A 160 MHz-es modot lehet mar hasznalni: mukodik, lehet vele teszteket kesziteni, de sokat sztem egyelore nem erdemes tole varni.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
BullZeye
veterán
válasz xabolcs #16969 üzenetére
Nem az az IOT azt hittem a 160mhz a nagyobb hatótáv és kissebb adatmennyiség miatt dedikáltam az IOT eszközökre lett kifejlesztve a stabilabb hálózatért. Érdekes, köszönöm az infót!
Más AX alternatíva továbbra sincs ugye? (picit a 3 ethernet port még visszatart)
-
BullZeye
veterán
Reseteltem OpenWRT-t és azóta a céges iphoneom nem tud a wifire kapcsolódni.
Tapasztalt más ilyet?
SSID változatlan, network beállítást reseteltem iphoneon.Hibaüzenet csak annyi, hogy "Nem lehet csatlakozni ehhez a hálózathoz: WifiNeve"
Néha sikerült olyan hibát előhoznom, hogy a router által használt csatorna telített, és indítsam újra a routert. Úgyhogy routeren állítottam channelt egy olyanra ahol semmi nincs, de továbbra se csatlakozik rá.
Androidok tökéletesen működnek, sőt az okosotthon 40 wifi eszköze is hibátlanul csatlakozott.
Volt már ilyenetek? Van esetlet tipp mi okozhatja?
-
zumike
tag
Sziasztok,
használ valaki multicastot openwrt alatt?
Többek közt ez is próbáltam https://openwrt.org/docs/guide-user/network/wan/udp_multicast, de nem igazán működik.
21-es és 19 firmware alatt sem lett jó.
Még a pingre sincs válasz.
ping -I br-lan -t 2 239.255.255.250
Köszönöm előre is! -
Sziasztok! Mitől lehet az, hogy egy Asus RT-AC65P AP módban nem engedi át a LAN ethernet portok felöl a Wifi irányába a DHCP-t egy Mikrotik routerről?
Statikus címbeállítással a kliens eléri az internetet a Mikrotik routert és az AC65P-t is. DHCP, DNSMASQ és Firewall daemonok is lelőve, eszköz többször újraindítva, de semmi.
Próbáltam ez alapján belőni: [link]
Legutolsó stable 21-es fw-vel próbáltam.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
vargalex
Topikgazda
válasz E.Kaufmann #16979 üzenetére
Nem engedi át a választ, vagy nem megy ki a DHCP kérés? A wifi-t a lan network-höz kapcsoltad?
Alex
-
-
törölt tag
Sziasztok.
Hogyan áll jelenleg az OpenWRT HW NAT ügyben? Szó volt régebben róla, hogy nem lesz benne a későbbi release-ekben.
Egy Asus RT-AC65P routerre tenném fel a 160MHz Wifi kedvéért. Viszont 1000-es digi netem van (pppoe), ahol gondolom nem ártana hw nat.
Érdemes felraknom, menni fog a jelenlegi sebességgel a WAN? -
BSOD
senior tag
Megoldható valahogy, hogy a hálózat egyik gépéről csak bizonyos programok érjék el az internetet, minden más blokkolva/dobva legyen?
Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
BSOD
senior tag
-
krealon
Topikgazda
"Megoldható valahogy, hogy a hálózat egyik gépéről csak bizonyos programok érjék el az internetet, minden más blokkolva/dobva legyen?"
Az információ, hogy melyik program kommunikál a neten, csak a forrásgépen létezik, ezért kontrollálni is ott lehet egyszerüen.
Hálózati eszközökkel a blokkolás csak Deep Packet Inspection segítségével, fejlett és ezért drága tuzfal rendszerekkel lehet, amik a különböző programok protokolljait képesek értelmezni.
-
BSOD
senior tag
válasz krealon #16985 üzenetére
Sejtetettem, hogy nem egyszerű. Arra mondjuk nem számítottam, hogy a csomagokat kell piszkálni, azt reméltem elég egy "pár portszabály" és a forrásgépen a programok standard portjainak piszkálása. Mind1, más megoldás után nézek....
Köszi!Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
ledgeri
nagyúr
válasz vargalex #16987 üzenetére
Ez lenne a Pi-hole is, ugyi..., meg annak az OWRT alternatívája...? vagy amire te gondolsz a mélyebb, másabb...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Starchm
őstag
válasz #68216320 #16982 üzenetére
Nem AC65P, de szinten mt7621 (newifi d1).
Alapbol sw es hw offload nelkul 450/350 kornyeke. SW+HW offloadot bekapcsolva 900/450 kornyeke szokott lenni, de volt amikor csak 700/400(1-2szer 15-20 meresbol talan).Telekom 1/1-es net, speedtest cli es telekom szerverre mertem mindig.
-
-=Jam=-
őstag
Azt valahogy be tudom állítani, hogy a LAN4-es porton egyáltalán ne legyen net, de a hálózat többi gépéről elérhető legyen?
[ Szerkesztve ]
-
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
szeretnék írni egy tűzfal szabályt 3 eszközre, az alábbiak szerint:
- internet hétvégén csak reggel 7 és este 7 között lehet, hétköznap délután 4 és 7 között,
- ezen időszak alatt eszközönként maximum 90 percet lehetnek fent a youtubon és a netflixen,
- bizonyos tartalmak szűrése szavak alapján pl: xxx, sexVargAlex szabályát ismerem, de abban adott weboldalt szűr és adott időpont között, én pedig adott időpont között mindet szeretnék szűrni és adott oldalakat pedig összesen eltöltött idő alapján. Megoldható ez valahogy OpenWrt alatt és ha igen hogyan?
Köszönöm a segítségetTúrista vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz bpmcwap #16994 üzenetére
A netszűrést és bizonyos tartalmak szürését így gondolnám megoldani:
#Hétköznap
STRING=xxx, sex
LOCAL_IP= 192.168.1.111, 192.168.1.112, 192.168.1.113
TIME_START=19:00
TIME_END=16:00
echo Blocking $LOCAL_IP at time interval $TIME_START - $TIME_END
iptables -I FORWARD -s $LOCAL_IP -m string --string $STRING --algo bm -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart $TIME_START --timestop $TIME_END -j DROP
#Hétvége
F_STRING=xxx, sex
F_LOCAL_IP= 192.168.1.111, 192.168.1.112, 192.168.1.113
F_TIME_START=19:00
F_TIME_END=07:00
echo Blocking $F_LOCAL_IP at time interval $F_TIME_START - $F_TIME_END
iptables -I FORWARD -s $F_LOCAL_IP -m string --string $F_STRING --algo bm -m time --weekdays Sat,Sun --timestart $F_TIME_START --timestop $F_TIME_END -j DROP
Ez így működhet?
A bizonyos oldalakon eltöltött időre viszont ötletem sincsTúrista vagyok
-
-
bpmcwap
senior tag
válasz bpmcwap #16995 üzenetére
Az időkorlátokat sikerült megtalálnom a menüben Elnézést, elég új nekem ez az openwrt ebben a formában. Viszont. Próbáltam használni bizonyos tartalmak illetve weboldalak szűrésére az alábbi kódot - a fórumon találtam, de VargAlex FW-ből már ismerős volt és ott működött is, itt viszont nekem ezen a nyer openwrt-n amit feltettem, nem működik... Az egyéni szabályok alá teszem be
echo Blocking youtube from 192.168.0.150. at time interval 14:00 - 15:00
iptables -I FORWARD -s 192.168.1.150 -m string --string youtube --algo bm -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 14:00 --timestop 15:00 -j DROP
Ha youtube.com-ra szűrök, akkor működik, viszont ennek elvileg úgy kéne működnie - legalábbis vargalex szerint,- hogy akár get, de akár még postban lévő kifejezésre is szűr és blokkol... Csakhogy nem - igaz majd hét éves hozzászólás...Túrista vagyok
-
vargalex
Topikgazda
válasz bpmcwap #16998 üzenetére
Pedig elvileg substring-re szűr. Kézzel kiadva az iptables parancsot, nem panaszkodik valami modul hiányára?
Alex
-
bpmcwap
senior tag
válasz vargalex #16999 üzenetére
root@OpenWrt:~# echo Blocking youtube from 192.168.0.150. at time interval 14:00
- 15:00
Blocking youtube from 192.168.0.150. at time interval 14:00 - 15:00
root@OpenWrt:~# iptables -I FORWARD -s 192.168.1.150 -m string --string youtube
--algo bm -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 14:00 --timestop 15
:00 -j DROP
iptables v1.8.7 (legacy): Couldn't load match `string':No such file or directory
Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.Túrista vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Excel topic
- Politika
- Formula-1
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest