-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
megtaláltam a megoldást arra, hogy 3-4 naponta, hetente belassult a router/hálózatom. Mind a WiFi, mind a LAN. 5-10 torrent, MiniDLNA, 10 eszköz, szerintem nem volt agyonterhelve. A restart is jó megoldásnak tűnt első körben, de már majdnem 3 naponta újra kellett indítanom amit már azért soknak éreztem.
Gondoltam megosztom, mert olvastam hogy másoknál is elő-előjött hasonló probléma.
Tesztelgettem különböző beállításokat, arra jutottam, hogy a Transmission egy idő után felzabálta a memóriát, ami dominóként beborított pár dolgot. Viszont ha újraindítottam a Transmission-t, akkor már nem foglalt ennyit, de attól még nem javultak meg a dolgok.
ami nálam bevált és hetek óta stabilan működik vele a routerem azok a következő CRON parancsok (nem látok, semmi mellékhatást, mivel a TM újraindul az is folytatja a dolgát ahol abbahagyja, az eszközök is újracsatlakoznak hajnalban):
10 6 * * * /etc/init.d/transmission restart
25 6 * * * /etc/init.d/network restart
30 6 * * * /bin/sync && echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches
Ha valakinek az/etc/init.d/network restart
erős lenne, az kipróbálhatja a/etc/init.d/network reload
parancsot is, az finomabb módszer, nem kell az eszközöknek újra felcsatlakozni. Nálam minden eszköz automatikusan visszatalált (TV, számítógép, okos eszközök, telefonok....), de lehetnek olyan eszközök amiknek gondjuk lehet ezzeliPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Nekifutnék egy TP-Link Archer C2 AC750-nek, hátha az újabb 19.07.x kiadásokban nincsenek már nyűgjei.
Az nem tiszta, hogy amit előre elkészítettek recovery.bin-t az 8MB-os (mint a gyári firm), viszont ITT azt írja - ha jól értelmezem -hogy elég csak az uboot-ot beleírni a sysupgrade.bin-be. Viszont az innen letölthető 19.07.7-es upgrade csak 4MB, ha hozzárakom az ubootot is csak 4,2MB.
Ennek kéne közvetlenül felmennie TFTP-vel a gyári firm helyére?
Előre is köszönöm! -
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
A GL-MiFi routernek meg szeretném érteni a firmware image struktúráját.
OpenWrt van rajta..Nézegetem hexdump-al, és az elején ha jól látom, nincs semmi különös, csak maga a bináris, a vége viszont érdekes:
0c93e90 00 00 00 01 59 5a d6 24 b1 00 00 00 00 00 64 2c
0c93ea0 b1 00 00 00 00 00 e6 33 b1 00 00 00 00 00 70 3b
0c93eb0 b1 00 00 00 00 00 04 80 00 00 00 00 b6 3e b1 00
0c93ec0 00 00 00 00 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
0c93ed0 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
*
0ca0000 de ad c0 de
0ca0004
Kérdések:
- Mi ez a sok 00 és utána miért jön sok ff?
- Számít e valamit a b1-el kezdődő két sor?
- Mit jelent a0ca0000 de ad c0 de
?
- Mit jelent a0ca0004
?Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Puro
aktív tag
Sziasztok.
WDS mód nem jön össze. Fő routerhez nem nyúltam 192.168.1.1
Második router openwrt 192.168.1.10, dhcp off, gateway, domain, dns az első router ipje. Wifi módja client wds, első routerre csatlakozik is, internet nincs Valaki kínlódik még ilyennel -
Puro
aktív tag
válasz ArthurShelby #16305 üzenetére
Mindent próbáltam már, egyszerűen nem értem miért nem működik. Vissza raktam a gyárit, abban 3 beállítás és gond nélkül megy ugyan ezzel a felállással.
A fő router asus merlin fwvel van, nincs benne wds ap opció, arra csatlakozik 2 darab tplink gyári fwvel wd módban. A harmadik tp pedig openwrtvel ment volna, de nem sikerült.[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
-
Puro
aktív tag
válasz ArthurShelby #16308 üzenetére
Akkor lehet ezért nem működik a dolog. Úgy működik Openwrt alatt ha a router2 kliens módban csatlakozik és 192.168.2.1 hálózat.
-
galbi1972
tag
Üdv. mindenkinek!
Vettem a minap egy Asus RT-AC65P H/W Ver. R01 -es routert.
Szeretném feltenni rá azt a firmwaret amellyel eléri a RT-AC85P teljesítményét. Ahogy eddig néztem, ezt az OpenWRT tudja biztosítani. A kérdésem az, hogy itt is elég egy USB-re letöltött file és azt megadni célként a ruterhez csatlakoztatás után a gyári firmware-re(mint anno a TP-Link routeremnél) vagy valami más a trükk? Esetleg ha lenne egy link ahol fent van ez a file és egy kis magyarázat a beállításáról azt megköszönném! -
galbi1972
tag
válasz woodworm #16311 üzenetére
Köszönöm! Akkor betallózom az OpenWRT-s bin. filet (openwrt-ramips-mt7621-asus_rt-ac85p-squashfs-factory.bin) a recovery tool programba és ugyan úgy telepítem mint a gyári Asus firmwaret?
Ha kész, akkor a 192.168.1.1 IP-n keresztül PuTTy-val kell gondolom a LuCI-t SSH-n feltenni?[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok számomra egy aktuális linket ajánlani ami laikusnak is érthető módon elmagyarázza hogyan tudok vendég Wifi hálózatokat létrehozni a meglévő wifi hálózatom mellé?
OpenWrt 19.07.7
1043nd V2Köszönöm.
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
hódmaci
senior tag
válasz vargalex #16316 üzenetére
Kérnék kis segítséget ha nem gond
DHCP:
Source address---> Any
Source MAC address---> AnyDNS:
Source address---> ANY
Source MAC address---> ANYNem találok olyat hogy "Any"
A legördülő listában csak a meglévő kapcsolatok közt tudok válogatni.
Mit kellene választanom?[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
Elnézést a szemetelésért.
Itt ez a rész mit jelentene?
"
Dual-band
If you want to utilize dual-band. Change the interface ID if required.# Configure wireless
WIFI_DEV="$(uci get wireless.@wifi-iface[1].device)"
uci -q delete wireless.guest2
uci set wireless.guest2="wifi-iface"
uci set wireless.guest2.device="${WIFI_DEV}"
uci set wireless.guest2.mode="ap"
uci set wireless.guest2.network="guest"
uci set wireless.guest2.ssid="guest2"
uci set wireless.guest2.encryption="none"
uci commit wireless
wifi reload
The following settings should be applied separately for each SSID/band."guest2 zavar meg, miért nem guest
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
válasz Honkydoo #16303 üzenetére
A -C kapcsoloval (hexdump -C /dev/mtdxxxx) latvanyosabb a megjelenites.
Illetve a binwalk program is tud mutatni dolgokat, de azt inkabb a gepeden hasznald egy mentesen, ne a routeren!- Mi ez a sok 00 és utána miért jön sok ff?
Veget ert az adat, s utana mar nem is irtak semmit se a csipre.- Számít e valamit a b1-el kezdődő két sor?
Nem szamit.
- Mit jelent a
0ca0000 de ad c0 de
?
A deadc0de egy marker. Elegge hataron van (0xca0000)
, hogy valami hatart jeloljenek vele.- Mit jelent a
0ca0004
?
Ott er veget a dump.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
ledgeri
nagyúr
Üdv! Még csak esélylatolgatóban vagyok.
Az egész onnan indult hogy megtudtam, és utánanéztem, hogy mi is a Pi-hole, aztán megláttam, hogy openwrt-ben is van megfelelője, majd openwrt-nek is utánanézve láttam, hogy mi is ez, és mik a lehetőségei.Pár kérdésem lenne, ami rendbe rak:
Ha szolgáltatásokban megfelel egy alap router firmware (gyári), akkor nyerek-e bármit, ha Owrt-re váltok, de ugyanazok megfelelőit használom?
Mennyire tér el két hasonló árú, célcscoportú, piaci szegmensbe szánt router owrt-je, ha eltekintünk a driverkülönbségektől? Gondolok olyanra, hogy van 2 konkurens router, hasonló helyre tervezve, hasonló tudásu de más pl wifi modullal,miegymással. Akkor owrt alatt (ha flash, cpu és RAM ugyanaz) akkor ugyanazok érhetőek el velük [pl fizikai antenna különbségektől, burok-design okozta melegedéstől, stb eltekintve], vagy esetleg lehet, hogy mivel Joe az OWRT guru nem nézte meg a kódot, csak Charlie, emiatt valami nem működik, amit ha Joe látott volna, működik.
Tapasztalat alapján milyen féle package, milyen féle komponenst használ? Mi az ami eszi a flash-t RAM-ot, CPU-t? Milyen tevékenyégnél kell több ram, vagy miket használva lesz szűk a flash?
Azon túl hogy van a 4MB FLASH / 32MB RAM hard limit, és 2x+ a minimum, 4x+ az ajánlott, mik azok a körülmények amikor ajánlott erősebb routert nézni -OWRT használati oldalról? Mik az ajánlott minimumok?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
krealon
Topikgazda
válasz ledgeri #16324 üzenetére
"Ha szolgáltatásokban megfelel egy alap router firmware (gyári), akkor nyerek-e bármit, ha Owrt-re váltok, de ugyanazok megfelelőit használom?"
Amig tamogatott es frissitett a gyari, addig nincs ertelme valtani.
"Mennyire tér el két hasonló árú, célcscoportú, piaci szegmensbe szánt router owrt-je, ha eltekintünk a driverkülönbségektől?"
Semennyire, ha letezik opensource forraskod.
Pl Broadcom radios egysegekhez nem szokott lenni, ezert altalaban nincsen tamogatva."Mik az ajánlott minimumok?"
16 / 64 MB-tal mar egesz kenyelmesen el lehet lenni.
Persze ha teljesitmeny is kell, akkor a Turris Omnia lehet egy megoldas, de az nem az olcsobb eszkozok kozul valo. -
ledgeri
nagyúr
válasz krealon #16325 üzenetére
Ez a Turris egész jó Pre-rack végjátéknak tűnik (Mox meg extra) Bár nekem OP, és ennyiért talán el raspberry-homeservereznék, ha más nem, köszi!
Vannak még hasonló alapból Open dobozkák?
A 16/64 az kb meddig lehet elég ha hosszútávon nézzük a projektet?
Neked pl. kb miket miként használva a mennyiből mennyi erőforrásod maradt? Támpont kéne...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
krealon
Topikgazda
válasz ledgeri #16326 üzenetére
8/1-es netem van, amihez meg a TL-WR842ND v2 (8/32 MB, IPv4 only) is sok.
Egy Sandisk pendrive van hozza csatlakoztatva extroot-kent, de csak a kesobbi bovithetoseg kedveert, de nincs kihasznalva (csak DDNS van extrakent telepitve).
A mai, optikakal gigabites kapcsolattal elarasztott halozatokban, nincs tapasztalatom. Sajnos a lakohelyemen nincs alternativa. -
törölt tag
Sziasztok.
Van egy problémás Asus AC65P router-em gyári FW-el. Sajnos időnként lehal az 5GHz AP része. Nem arról van szó, hogy csatornát vált (modjuk radar miatt), hanem konkrétan eltűnik és nem lelhető fel sehol sem az SSID. Minden egyéb működik tovább. Log a hiba közben: [link]
Volt már FW upgrade, setup, stb.Arra gondoltam, hogy feldobnék egy OpenWRT és tesztelném azzal. Ha azzal is csinálja a hibát akkor talán valami hardver nyügje van.
Hogyan áll jelenleg OpenWRT esetében az AC65P támogatása? Snapshot tud HWNAT-ot?
Esetleg, ha nem, akkor Vargalex FW-je tud? Hol lelhető fel a legfrissebb build? -
-
Azt szeretném, hogy a DHCP klienseknek a DNS-t saját magára mutatva állítsa be. Így frankón működik a névfeloldás a belső hálózaton. Ez így van alapból, de azt is szeretném, hogy az openDNS felé intézze a kifelé menő kéréseket. És ezt nem találom. A WAN port DHCP-n kap címet, de itt nem találom.
Jól tippelek, ha a DHCP és DNS menüpont alatt a "DNS forwardings" pontba kell beírni az általam használni kívánt DNS címet?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
A Hálózat- >Csatoló->WAN oldalon a Speciális beállítások fülön kiveszed a pipát a "A partner által hirdetett DNS-kiszolgálók használata" mellől és szabadon meg tudsz adni bármilyen DNS szervert.
Az általad írt helyen domain függően tudsz DNS forward-ot beállítani.Alex
-
-
hódmaci
senior tag
Segítenétek egy tűzfal szabályban?
Kezdő vagyok a témában így lehet kérdezek, írok ostobaságokat
A lényeg a következő lenne.Adott vendég wifi hálózaton egy készülék ami csak kifele kellene, hogy tudjon kommunikálni, de befele ne jöhessen neki semmi.
Vagyis ő ha kérdik ha nem akkor is beszél kifele mindent, amit csak szeretne annak akinek csak akar, de internet felől teljesen lezár a tűzfal.
Vagyis mintha befogná a fülét a router.Megoldható ez?
-
jeriko2
tag
Sziasztok!
Van egy MI 3G (v1) routerem egy régi Headless (openWrt) fut rajta. A headless repo már nem érhető el. Szeretném frissíteni, elég az openWrt oldaláról feltenni a sysupgrade-et? -
kisskd
tag
Valszeg nem látom, a fától az erdőt, kisegítenétek?
Xiaomi MIR3G + 19.07 openWRT = "A" router, WAN oldal DHCP-n (de már kínomban próbáltam statikusan is beállítani) szolgáltatói kábelmodem/router mögött.
Tegnap valamiért megállt a technika, MIR3G-ig volt net, mögötte nem. Kértem egy áramtalanítós rebootot, kb. 30p-ig nem osztott a LAN oldalára IP-címet se, feladtuk. Ma reggelre magához tért, visszakötözgélés után ment. Ma jött egy újabb áramtalanítás, megint cca. 30p míg felállt, azóta ugyan IP van WAN oldalon (és kívülről pingelhető-e), se a MIR3G, se a mögötte lévő eszközök nem tudnak "kijutni", tűzfalon elvileg nem variált senki. -
krealon
Topikgazda
válasz kisskd #16339 üzenetére
Ez annyira keves informacio, hogy nincs min elindulni.
Eloszor internet kapcsolat nelkul inditsd (WAN csatlakozo legyen ures) es ellenorizd a beallitasokat.
A szolgaltaoi eszkoz milyen milyen IP tartomanyt hasznal?
A MIR3G milyen lokalis IP tartomanyt hasznal?
A szolgaltatoi eszkoz tipusa? -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
ASUS RT-AC65P routerem van, openwrt van rajta, úgy látszik egyenlőre a gyári fw frissebb, jobban támogatott mint az openwrt. Hogy tudom visszarakni a gyári fw-t a routerre?
Tp linkeknél rémlik, hogy valami vágotz ft-t kellett használni. -
krealon
Topikgazda
válasz PistiSan #16341 üzenetére
"ASUS RT-AC65P routerem van, openwrt van rajta, úgy látszik egyenlőre a gyári fw frissebb, jobban támogatott mint az openwrt. Hogy tudom visszarakni a gyári fw-t a routerre?"
Az ASUS router topikban biztosan hamarabb megkapnad a valaszt, hogy hasznald a gyari ASUS Firmware Restoration toolt es a gyari firmware-t
[ Szerkesztve ]
-
kisskd
tag
válasz krealon #16340 üzenetére
TLDR: megoldódni látszik, WAN oldalon nem volt szabad hinni a DHCP-nek, static interface-szel működik minden (ha nem hagyom ki, hogy a modem a default gateway).
Először írtam egy kisregényt, aztán visszatöröltem, hogy senki nem olvassa, de igazad van, így meg elég smilyen lett.
Telekom egy Sagemcom modemet adott, az 192.168.0.1/24-ben, a MIR3G pedig a 192.168.1.1/24-ben osztogatott címeket.
A 30p-es (feltételezett, mert nem voltam helyben, csak távoli assztallal állítgattam onnantól, hogy valahonnan sikerült netet csiholni) bootidők okát nem találjuk egyelőre, viszont csináltam egy factory resetet + upgradet, újra beállítgattam minden, a helyzet változatlan maradt (azon túl, hogy a Sagemcom modem webadmin/wifi időnként megszűnt működni rebootig). Az "áttörés" ott jött, hogy megint rápróbáltam a WAN interfacere static address protokollal, csak ezúttal nem hagytam ki a gatewayt sem (vagyis csak sejtem, hogy első körben ez maradt ki), innentől rendben volt a rendszer. Tesztként visszarakva DHCP client-re, megint a fentebb leírt helyzet, IP-t kap a WAN oldal, pingelhető "kívülről", de a WAN-LAN közt nem megy át smi. -
azbest
félisten
sziasztok
az openwrt static route luci oldalon a route type mezőben van lehetőség custom értéket is beírni, ami simán csak szövegként bekerül az /etc/network konfigba. Viszont nem találom sehol, hogy milyen formátumban lehet megadni, hogy valóban használja is, ha nem az előre definiált értéket szeretném használni
config route
option interface 'lan'
option target '0.0.0.0'
option netmask '0.0.0.0'
option metric '5'
option gateway '192.168.1.1'config route
option interface 'lan'
option target '10.0.0.0'
option netmask '255.0.0.0'
option gateway '0.0.0.0'
option type 'unreachable'Itt a végén az unreachable valóban ad vissza host is unreachable értéket a pingre. Viszont én jobban szeretném, ha network is unreachable lenne a válaszban. Ahogy látom a code értékének kellene másnak lennie [link]
Destination Unreachable Message
Type3
Code
0 = net unreachable;
1 = host unreachable;Meg lehet valóban adni egyedi értéket oda, amit értelmezni is tud, vagy nincs még ilyen képesség implementálva?
A cél egyébként az lenne, hogy a belső hálózatomból ne akarjon a szolgáltató saját belső 10-es hálózata felé menni semmi forgalom. Egy openwrt szappantartót használok arra, hogy ő kezelje a dhcp-t és saját magát reklámozza átjáróként, amit aztán static route-tal dobok tovább az egyik netszolgáltató routere felé. Két féle netem van, mindkét routeren le van tiltva mindenféle szolgáltatás, ami bezavarna. Működik is szépen, hogy a szappantartón átírva a static route-t a gépen forgalma átterelődik a megadott router felé. Így nem kell újra csatlakoztatni őket, hogy más átjáró felé kommunikáljanak, ha épp netszakadás van a szolgáltatónál. Mindkettő publikus ip-t ad a szolgáltatói routernek, de sajnos az egyik route-ol a 10es tartomány felé, mert akinek iptv boxsza van, az arra felé kéri le a tévéhez a kulcsokat. Viszont ez zavaró, mert néha saját eszközöm helyett egy szolgáltatói eszköz válaszol / ütközik saját belső 10-est használó géppel..
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz azbest #16346 üzenetére
Szia!
Nálam egy februári snapshot build fut, ott nincs lehetőség a LuCI-ban custom route típus megadására. Csak a felsoroltak kiválaszhatók. Azért kerül be a network config-ba sima szövegként mert azt fogja használni az ip parancsnál. Ahogy a man-jában olvashatod, ott is ezek a típusok léteznek...
Alex
-
azbest
félisten
-
stopperos
senior tag
válasz azbest #16348 üzenetére
A 19.07 még jól működik, csak magadnak kell fordítani és a méreten csökkenteni. Most kéznél 740v4, 841v8-9-11, 941v3 van. De ha kell akkor fordítok egy v7-et is neked, ha érdekel.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
ledgeri
nagyúr
válasz stopperos #16349 üzenetére
Mikor várható új főverzió/nagypakk? Általában mennyit csúszik egy már évek óta létező router firmware-je, ha már kijött a főverzió?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest