-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeotróp
csendes tag
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem.
A fő router egy TP-Link Archer AX10. Ennek a 2,4GHz-es wifi jelét szeretném tovább erősíteni egy TL-WR842N egységgel, melyre
OpenWrt 19.07.7-et raktam, de nem tudom normálisan beállítani.
Azt szeretném, hogy a wifi jelet AP-ként vegye és továbbítsa, illetve a LAN csatlakozókon is szolgáltasson netet.
Olvastam itt elég sok hozzászólást, de nem találtam nekem használhatót és/vagy elsiklottam felette.
Előre is köszönöm! -
ledgeri
nagyúr
Mennyire viseli az OpenWRT a "lenyomom az elosztót"-féle kikapcsolásokat?
Gondolom, ha valaki miniszerverként használja akkor nem ajánlott (csak az ilyenféle leállításra gondolok), de ha pl csak a dns-es adblock fut róla, és a logok annyira nem érdekelnek, akkor mennyire bántja a szoftveres rendszert az ilyen?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
DDNS-nél esetleg azon kívül, hogy luci-n bekonfigurálom és rányomok a 'Process ID Start/Stop' oszlop alatt lávő start-ra van bármi egyéb teendő? Csak mert nem igazán akarja frissíteni az IP címemet, illetve újraindítás után megint kellett nyomnom egy start-ot.
Előre is köszönöm!
El Psy Kongroo
-
vargalex
Topikgazda
válasz Véreshurka #16406 üzenetére
Nem kell egyéb. Persze az is kérdés, hogy melyik interface-ra kötöd, mik a beállítások. Logban látsz valamit?
Alex
-
őstag
Főnököm adott egy TL WR1043NDv1-et, szinte rögtön fel is toltam rá a Gwlim féle -Fast Path - SFE - Openwrt-t, sebességteszt később.
Tftp nem igazán akart összejönni, így a gyári rendszerről toltam fel, nem akartam tovább küzdeni a tftp-vel. Felment, de miután felment nem indult újra a router, vártam egy 10 percet és újra indítottam, kb 5 perc múlva elérhető lett a 192.168.1.1 beállítottam az alapbeállításaimat. Azért nem akarok most sebességet tesztelni mert az 1200GU-n Padavan alatt elég jól belőttem az usb-s ssd-n a TRIM-et, megy róla a transmission a TRIM beállítása óta egész jól, újraindítás után viszont elvesznek a beállítások Küzdelmes volt összehozni az usb TRIM-et. Lehet hogy pár hét vagy hónap múlva tesztelem csak le mit tud ez a Gwlim fw, vagy ha lesz hozzá hangolatom akkor lehet hamarabb Csak aztán remélem miután visszakötöm az 1200GU-t, újra sikerül belőni a TRIM-et.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
válasz attilav2 #16409 üzenetére
Nos, gyorsan leteszteltem ezt a Gwlim fw-t, rájöttem hogy nem kell ehhez áramtalanítani az 1200GU-t , az 1043nd v1.10 sebessége gwlim fw-rel ~300mbps körül van miközben az 1200GU padavannal ~900mbps. Hát ez a Gwlim féle Owrt fw sem hozza el a megváltást
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
vargalex
Topikgazda
válasz attilav2 #16410 üzenetére
Azért ne felejtsük el, hogy az 1200GU-ban egy 2 magos, 4 szálas SoC van, HW NAT támogatással. Ne hasonlítsunk ahhoz egy 1043ND v1-et. Gondolom egyébként PPPoE WAN kapcsolattal mérted, mert a kolléga DHCP-n 500 Mbps-t mért.
Egyébként a TFTP valószínűleg azért nem ment, mert a TL-WR1043ND v1 esetében egy későbbi gyári firmware-ba fordítottak TFTP szervert, a kezdetiekben nem volt. Gyaníthatóan a nálad lévőn TFTP nélküli bootloader volt.
Alex
-
Bandus99
őstag
Van egy OpenWrt routerem, szeretnek benne bizonyos weboldalakat tiltani.
Adblockban probalkozok blacklistre felvenni, de nem akar mukodni, mit ronthatok el ?
teljes webcimet kell irni, pl https://xyz.hu vagy eleg xyz.hu vagy eleg xyz* stbVan me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
őstag
Talán lehet hogy nem megy az SFE, azért teljesített ilyen rosszul az 1043?, pedig a luci ban mutatja a futó szolgáltatások közt az SFE-t. Majd megnézem a logokat. A luci alól asszem a bootlog elérhető. Konzolban mely logfájlokat érdemes nézni, és hol találhatóak? Ennek a gwlim féle custom wrt buildnak pont a qualcomm féle sfe fastpath a lényege, csak qca procis routerekre elérhető, az sfe miatt reménykedtem hogy azért a 700mbit-et legalább alulról karcolgatni fogja.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
válasz vargalex #16416 üzenetére
Kipróbáltam most gyárival és hivatalos OpenWrt-vel is.
A gyári alatt(leguccsó fw-rel teszteltem) 110mbps körül teljesített
A hivatalos Owrt alatt (szintén leguccsó verzió) 367mbps körül teljesített bekapcsolt software flow offloaddal és stabilabban tartotta a sebességet mint a gwlim féle build. A gwlim féle buildnak ezen a vason (1043nd v1.10) semmi előnye.
A szelessav.net -en mértem.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz woodworm #16418 üzenetére
Na leteszteltem a Gwlim féle Fast Path Lede-vel, lefele 387mbps. Ez a legjobb sebesség amit mértem ezzel az eszközzel, bár a hivatalos Owrt 367mbps-éhez képest nem érzem nagy előrelépésnek, bár egy egy pillanatra volt hogy elérte a 400mbit-et, de nem tudta tartani. Tény hogy ez a régi build kicsivel többet hoz ki ebből az öreg vasból.
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy iroda, ahol egy hálózatos nyomtató működik, vezetékkel az egyetlen "FŐ" routerbe kötve. Ezt a vezetéket szeretném kiváltani "kliens routerrel", erre a célra felokosítottam egy TP-Link TL-WR741ND-t, de nem sikerül beállítanom, hogy vezetéken adja tovább FŐ router WIFI-jét. Fontos lenne, hogy ugyanabban az alhálózatban maradjunk, ha jól értem, nekem a "Client Bridge" mód kell, de eddig nem mentem semmire. Olvastam olyat is, hogy ez a kapcsolat nem feltétlen lesz stabil, ebből mi az igazság?
Le tudnátok írni, mit hogyan kell? A titkosítást beállítottam, SSID-t beírtam, kliens router címét fixáltam (fix IP-ről el is érhető), DHCP-t kikapcsoltam, de nem akar netet adni vezetéken.
Köszi a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
stopperos
senior tag
válasz csabyka666 #16421 üzenetére
Szerintem kezd előröl:
1.) csatlakozz rá a "FŐ" router wifi hálózatára, és látrehozásnál válaszd ki, hogy töröljön minden más wireless beállítást.
2.) nyisd meg a http/80 és az ssh/22 portokat wan irányba a tűzfalon. Ha el tudod érni a "FŐ" router hálózatából akkor menj tovább.
3) A hálózati csatolóknál a LAN interfészt vedd ki a lan tűzfal szabályból és add hozzá a wan tűzfal szabályhoz.Megjegyzések:
a) A router felületét nem fogod tudni elérni a korábbi 192.168.1.1 címen, ezért kell a 2)-es pont.
b) Opcionálisan 2.5) hozz létre egy új wifi hálózatot, amit a lan tűzfalban tartasz, és akkor ezen keresztül tudod kezelni az eszközt.
c) A helyes megoldás a Network > Switch beállítása lenne, de ennél az eszköznél nem tudom, hogy mennyire működik. Mert akkor bizonyos portokat hozzárendelnél a WAN interfészhez, bizonyosak pedig maradnának a LAN-ban, és akkor ahová dugod a kábelt, úgy fog viselkedni."What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
-
stopperos
senior tag
válasz woodworm #16423 üzenetére
Az enyém csomagtelepítés nélkül oldja meg a dolgot: csak kliens wifi kapcsolat + tűzfal szabályok. Bár nem írta, hogy melyik verziót használja, de 18.06 esetén már nincs hely csomagtelepítésre, 17.01-nél még van. Újabb pedig nem készül a hivatalos tárolóban.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
vargalex
Topikgazda
válasz stopperos #16424 üzenetére
Próbáltad is ezt a megoldást? Mert elvileg pont az Atheros (Qualcomm) wifi driver is abba a csoportba tartozik, amit a wiki is említ: nem támogatja a layer 2 bridging-et kliens mód esetén. Éppen ezért kell a relayd a megoldáshoz... Persze akkor, ha szükséged van a wikiben is említett broadcast, DHCP, stb. forgalom route-olásához. Azaz így pl. a kliens router mögött lévő eszközök nem tudnak DHCP-n IP-t kapni az elsődleges routertől. És nyilván az ARP csomagok sem jutnak át rajta, azaz nem fognak a kliens eszközökről (pl. ez esetben a nyomtató) tudomást szerezni az első hálózatra csatlakozott eszközök.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
csabyka666
veterán
Köszi a hozzászólásokat!
Ez tényleg ennyire bonyolult lenne?! Én úgy gondoltam, hogy simán felcsatlakozok a WiFi-re kliens módban (btw nincs "site survey" ebben a kiadásban), kikapcsolom a DHCP-t a kliensen, adok neki egy FIX IP-t a pool-on kívül, és kész.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Tamy
senior tag
válasz csabyka666 #16426 üzenetére
Rakj a routerre egy Gargoyle fw-t (az is OpenWRT), ott webes felületen elő van készítve, pár kattintással megvan.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
stopperos
senior tag
válasz vargalex #16425 üzenetére
Nem tudtam erről a hiányosságról, de pontosan így sem próbáltam el egy Atheros chippes eszközön. Este megnézem egy szabad Atheros chippes eszközön (most csak TL-WR941v3 van szabad), hogy átmegy-e a dhcp meg az ARP fogralom.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
ledgeri
nagyúr
Kijött a 21.02
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
őstag
válasz ledgeri #16429 üzenetére
Pl AC57U-nál (ez van nekem) az oldalán még mindig csak a 19.07.7 van említve, pedig van letölthető image a 21.02-ből 57U-ra: https://downloads.openwrt.org/releases/21.02.0-rc1/targets/ramips/mt7621/
-
vargalex
Topikgazda
válasz attilav2 #16430 üzenetére
Talán azért, mert ahogy a nevéből láthatod, a 21.02 még csak rc1, oda a stabil verziókat szokás írni. Valamint a wiki oldalakat a felhasználók szerkesztik, nem a fejlesztők.
Egyébként a 21.02.0-rc1 már a bejelentés előtt 5-6 nappal (platformtól függően) elérhető volt...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
-
Tamy
senior tag
válasz csabyka666 #16432 üzenetére
Szerintem teljesen egyértelmű. Betallózod, feltelepíted, majd a webes felületen beállítod amit szeretnél.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Tamy
senior tag
válasz csabyka666 #16434 üzenetére
De igen, ugyanúgy, mit minden OpenWRT telepítésnél, akkor a factory kell a Gargoyle fw-ből. Illetve majd a többiek megmondják kell-e esetleg előtte egy gyári fw. Tudtommal nem, de régen használtam DD-WRT-t, változhatott azóta.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz attilav2 #16430 üzenetére
& #16431 vargalex
Elnézést akkor én voltam túlbuzgó (talán).Gondolom minden eszközt vissza kell igazolgatni, hogy "Igen, ezzel is, továbbra is jó", akkortól kaphatja meg a megfelelő mező az új verziót.
Abból indultam ki, hogy ha a főoldalon kint van akkor már főbb/kiforrottabb verzió.... Mit takar az rc1?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
CheGhost
aktív tag
válasz ledgeri #16436 üzenetére
rc = release candidate
Pongyolán fogalmazva: Nem végleges stabil verzió, még tesztelni szükséges és ez alapján módosulások várhatóak a végleges verzióban. De van (nem frissülő, mint a snapshot-oknál) állandó repository. Illetve az alfa és béta verziókon már túl van.[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
őstag
válasz ledgeri #16436 üzenetére
RC1=release candidate 1, első kiadásra jelölt verzió, jöhet több RC verzió a végleges kiadás előtt, RC2 RC3 stb.
Kíváncsi vagyok hogy mt7621-en mit gurít ez az új majdnem végleges verzió, kb egy éve már próbálgattam az 5.x kernelre épülő snapshotokat, de netes sebességteszteken siralmasan teljesítettek, jó ha megvolt a 300mbit, miközben a stabil, 4.x kernelre épülő ág bekapcsolt sw flow offloaddal 700mbit körül teljesít ezen a hardveren.
vargalex: Az RC verziókban van Luci?[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz attilav2 #16439 üzenetére
Persze, az RC véglegesnek szánt configgal fordul, azaz kell legyen benne LuCI.
Egyébként érdekes az a 300 Mbps. Igaz, nálam DHCP net van, de még sw flow offload nélkül is megvan az 500 Mbps. Emlékeim szerint közel gigabitet tud így is...
4.x kernelen MT7621 esetében volt hw flow offload is.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
ivana
Ármester
Sziasztok!
Ezen megy az openwrt? [link] Ha nem valami hasonló olcsó routert amiben van AC wifi, meg gigás lan tudnátok ajánlani?
-
őstag
A C6-ból megjelent a v3 ami már sajnos mediatekes(MT7621), az meg openwrt alatt nem valami stabil(AC57U-ban is ilyen SoC van és nem volt valami stabil Owrt-vel). Neked C6 v2.x kell, az QCA-s, ha ragaszkodsz a C6-hoz, v2-re van openwrt
v3-ra még nincs. V2-t szerintem már csak használtan kapsz, vagy próba szerencse alapon megeresztesz egy sor emailt/telefont hátha valahol van még raktáron v2.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
vargalex
Topikgazda
-
őstag
Na gyorsan feldobtam tftp-vel ezt a 21.02rc1-et 1043ndV1-re. Elsőre semmi meglepőt nem produkált, hibába egyelőre nem ütköztem, sebességben ugyanazt tudja mint a 19.07.7,
kb 360mbit.
-
őstag
válasz Gyurka6 #16447 üzenetére
Tegnap este tesztelgettem az 1043-on a 21rc1-t, néztem a wifijén youtube-ot himedia android tv-s boxxal, 13-as csatornát(ezen vannak felénk a legkevesebben) 40mhz-t és annak kikényszerítését állítottam be, a himedia tudja kezelni a 40mhz sávszélességet, youtube-on szakadás nem volt, facebook watch meg megállt de beletekeréssel lehetett folytatni, (ez lehet az app hibája is), egy 1 órás yt videót is megnéztem nem szakadt. Ellenben anyám panaszkodott hogy neki az este állítólag eldobta a netet, bár ez amiatt is lehet hogy a fő routeremet az AC57U-t és a wifijét bekacsolva hagytam, és lehet hogy átugrált a tabletje az ideiglenesen net nélküli AC57U wifijére, le kellett volna lőnöm az 57U wifijét(az 1043-on természetesen más ssid-t használtam, de ha le van mentve mindkét hálózat akkor szeret átugrálni az általa erősebbnek gondoltra), az 57U-t azért nem kapcsoltam ki mert jól be van lőve a rákötött ssd-n a trim és rebootkor elszállnak az usb trim beállítások. Az 1043 játszós router lesz, tesztelgetni, ingyen volt
Viszont van egy furcsa hiba amit az AC57U-n és 1043-on 19-es és 21-es verziónál is tapasztalok, hogyha leállítom a wan interfészt, hogy bontsam a pppoe kapcsolatot akkor jó egy percet "homokórázik" a luci mielőtt lelövi és ismeretlen hiba, "unknown error" jelenik meg a wan mellett, sokszor újra sem enged csatlakozni, ellenben a padavanos AC57U felcsatlakozik minden további nélkül, szóval a pppoe session kezelés wrt alatt valahogy nem az igazi, ezen lehetne javítani, kár hogy az új 21-es verziót is érinti a hiba.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz vargalex #16449 üzenetére
Mely logfájlokat nézzem meg? Mikor legközelebb tesztelem akkor ránézek, most a padavanos 57U van bekötve, majd ha anyám hosszabb időre távol lesz nekiugrok a a 21-rc1-es 1043nd tesztelésnek, amíg anyám használja a netet addig nem akarom zavarni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest