Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
ArthurShelby #19103 üzenetére
Majd rápróbálok!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
ArthurShelby #19101 üzenetére
Kell a meglévőt bolygatni (kivenni az előzőből)?
-
ledgeri
nagyúr
Melyik a legjobb módszer 1 lanport külön hálóra korlátozására és annak az internetre engedésére a 4-ből? RT-AC65P, és egy tv menne ki netre csak.
-
ledgeri
nagyúr
Én egy routert nem "most elég" ként keresnék. Erre vonatkozik a 8/64-es nemajánlás is. Ha tényleg az van, hogy kell egy, és nagyon!, akkor működni fog, de ha "jó akkor 10 évre el leszek vele, hacsak nem jön valami más" akkor csak a szoftverkörnyezet potenciális változása miatt már nagyobbat illene nézni. Emellett meg pont egyik előnye, hogy külön lehet rá pakolgatni a cuccokat, én azt sem dobnám el, mert most "elég lesz".
-
ledgeri
nagyúr
válasz
xabolcs #18835 üzenetére
Úgy vettem észre az egészet, hogy nem jött be pl a ph, meg hasonlók, de pl TOR-on keresztül ment... Gondoltam akkor valami DNS lesz..
Mivel van fent DNS alapú adblock (azon belül meg DNS kiszolgáló is cserélve), így az volt a következő lépés, de annál 2 helyre volt hiba jelezve, mondván X Y IP SSL (vagy TLS, már elfelejtettem, de na hasonló) igazolása/tanúsítványa hibás...Ekkor (kicsi külső segítséggel) eszembe lett juttatva, hogy azok is járnak le, meg újúlnak meg, ami idő alapú, azzal mi van... És ekkor láttam az adott dátumot. (Ez volt egy napon, 2 indítás után 1-1 óra használat után).
Másnap, tegnap egyből indulás után (értsd minden betöltött), néztem rá, akkor is bajos volt. Akkor írtam ide. De utána még eszembe jutott, hogy hátha oda-vissza kapcsolgatni időzónákat segít-e, de nem vártam meg egy restartot...
MA (a hajnali budapestiről UTC-re átállított időzónával) rendesen indult, és minden betöltött, így mindent elért, és betöltött...Érdekes, de legalább értem annyira, hogy tudok róla kérdezni jól
-
ledgeri
nagyúr
Tegnap és ma is úgy indult a routerem, hogy azt hitte, hogy 07.24 van. Hétvégéről (és az előttről) problémajelentkezésig, kb 3-6 hónapja semmi sem volt változtatva a konfigurációban, ami ezt érintené.
RT-AC65P
A múlt héten többet állt, mint szokott (áram nélkül)... ha van benne valami belső időtartó, de ha nem, akko viszon teljesen sötétben vagyok! Mit nézzek, próbálja, csináljak? -
ledgeri
nagyúr
Megkérni őt, hogy rakja arrébb magát, opció? Csak mert ha van Overlap akkor már van interferencia. Az egy egyszerű hibaszűrési lépés lenne... és alapból is mindkettőtőknek a legjobb.
Én meg kérdezném tőled adblock végett, hogy te állítottál bármit a blocklistek kipipálásán kívül, vagy alapon fut neked? Csak mert nekem bármennyire is resetelem (ahogy tudom...) a routerem, a korábbi 21.x.y, és a 22.0.3 közti élmény nem ugyanaz....
Tudod te hogy melyik adblock verzióval jött be a 10-nél több top lekérők lizázási lehetőség? -
ledgeri
nagyúr
Kérdéseim story előtt:
kell-e nekem a gyári újrahúzás?
miket hagy meg az Upgrade, az okozhatja-e a problémát?Nyáron vettem egy asus ac-65p-t. Szépen elkezdtem belakni, ment rá adblock, és együtt egyszerre volt fent egyik DNS-over-TLS, és egyik DNS-over-HTTPs ajánlott modul. Nem tudom melyik működött, de működött az adblock, és valamelyik, egymással, szépen.
Jóval régebb óta fent volt a wireguard VPN a gépen, ezek mellett is használtam 1-2-szer, csak volt mellette egyéb, ami jobban megfelelt, így az el lett hanyagolva. Valamiért újból kellett, így elindítottam, frissült, használtam, gép kikapcs, rendben. Mikor bekapcsoltam nem értem el az internetet. Parázva, hogy mi is lehet, elkezdtem resetelgetni a dolgokat. Becsúszott egy router reset is. Az sem oldotta meg az egészet, aztán rájöttem, mi is volt, azt töröltem és azután ment minden,de:
Tervezgettem már OWRT frissítést, és belekezdtem ha már úgy is lett egy reset, sajnos benéztem az egyik sort és felcsúszott az egyik példa snapshot-update/upgrade. Azt megpróbálván kompennzálni felment rá a legutóbbi stabil verzió(upgrade módszerrel).
Belakás közben tapasztaltam, hogy az adblock nem szűr szinte semmit annak ellenére, hogy a leszívott block-lista 800k-1M+, de a memória használat keveset változik (annak elenére, hogy kb ugyanannyi forrás kijelölése mellett korábban csak 600-700k volt, és neccezgettem memóriával 90%-ot. Szóval vagy nagy optimalizáció volt minden téren, vagy valami nem okés.
Ezt megoldandó most próbáltam volna vissza rakni a gyári firmware-t az ajánlott asus oldali megoldással, de hiába világít úgy ahogy kell a router, a program nem találja a routert.Most nem tudom, hogy az alap valami nem oké problémámhoz kell-e resetelni a gyári frimware-re az egészet, vagy csak egy upgrade (vagy valami egyéb) elég lenne, annak ellnére, hogy ez már megtörtént; ragadhat-e bent valami ezt okozó beállítás, azáltal, hogy az upgrade nem töröl mindent...; és hogy ha tényleg vissza kéne mennem gyárira ehhez, akkor miért nem tudok.
Kaphatnék iránymutatást? -
ledgeri
nagyúr
Gombos Wifi ki-be kapcsolást szeretnék elérni.
Gombom neve wps.
Próbáltam az első és 5. példát sikertelenül. Mit kéne hogy csinálni, hogy működjön? -
ledgeri
nagyúr
Aki próbálta az adblock-ot, és az adguard home-ot:
Min próbálta, milyen sikerrel, milyen kiegészítő beállításokkal?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
xabolcs #17558 üzenetére
A putty csak azért jött elő, mert az alapértelemzett megoldásban nem tapasztaltam haladást, és a látszólag referencia példa másképp viselkedett, ahoz képest is mikor nekem -utólag látva- működött... (azóta sem láttam SSH elfogadó általam beírt YES-t...) Nem az az alapértelmezett SSH eszközöm esete állt fent.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
xabolcs #17553 üzenetére
Nem a leírással vagy alternatív megoldással van probléma, hanem a leírás által feltételezett alaptudás meglétének kérdésével.
Alapból a router-beüzemelés még asus alatt abban a tudatban ment, hogy ami adminitsztrációs név az legyen módosított -mert az áltlában alapértelmezett admin/admin-ről mindenki váltat (és az eszköz gyárilag indítva mindent üresen hagy [az alapértelemzett adminfelhasználó is névteleül indul a felületen... én így vettem ki a dobozból {gombos resi után admin/admin volt -jelszónélküli bekapcsolt wifivel, yeepee}])
Ha kb fél évvel ezelőtt nem megyek keresztül azon, hogy miként kell használni az FFmpeg-et, akkor én magamtól nem jövök rá, hogy A command line (vagy powershell) kell, B a command line-on belül az adott mappában kell lenni, C az egészre óriási shortcut, ha a mappa elérési útvonalába írom, hogy CMD.
De na ez megvolt. Akkor futottam egy-két kört kört azzal, hogy az az admin a router admin-neve ami nálam már más, majd megint 1-2kört azzal, hogy a kiírt másolandó sor az nem a letölthető fájl néve. Melyiket írjuk át a másikra, vagy lehetne kukutyim.bin is? (Aki egyszer nem ment át ezen, annak új.)
Renben. Beírtam. Acces denied. ez lement 5*. Ekkor jött az, hogy meg kéne néznem, hogy mit kell lássak: youtube. Persze a percenkénti 200 óra feltöltésből nem találtam olyan videót ami pont ez a router, pont igy települ.
Ok, mi a kövi sor, SSH. Renben. Azt megpróbáltam, mivel arról nekem már van fogalmam, mert ide is a pi-hole funkcionalitását vadászva gyűrűztem, és az csak egy belépés, egyszerű.
Bemásolom a megfelelő sort. Ja én buta, nem az az admin nevem... kövi kör Renben. Beírnám a a kulcs/fingerprint elfogado Yes-t, és nem látok semmi változást, de még a kurzor sem villan. Semmire sem reagál az ablak, 2-3* próbálkozom. Ez már gyanús. Nézzük meg videón mit kéne látnom: videón látszik, hogy emberke beírja a YES-t, ami nálam nem látszódott. agyi error-t kapok.Aztán 1-2kör hátha valamit kihagytam, rosszúl írtam, miegymás... Akkor próbáljuk ki a powershellt... hogy most ugyanott (mappa-rendszer szinten) próbálkozom már nem emlékszem, de ugyanúgy nincs yes opció... "NEMIGAZ" , jön akkor a putty próba az timeoutol... STB...STB..STB....
egyszer valamilyen kombóban az SSH kulcs elfogadásra került, renben. Kéri a jelszót. Mire jelszókezelőből a "miért ne" hosszú, bonyolt verziiót kikeresem, time-out-ol. Renben, kövi körben gyorsabb leszek. Jelszó nem látszik, CTRL+v hatása semmilyen formában nem látható... Akkor írjuk át a jelszót valami rövidebbre.... persze, hogy az is random lett, és elveszett rossz oda vissza másoláskor, most már a routerbe sem tudok belépni... Hétvégén kell a net... hagyjuk.
Valahol ennek a felénél kértem a "túlrészletes, lépésről lépésre tutorialt", mert ha van verzió ami a hülyének szól akkor az okos is megérti, de ez fordítva nem igaz"Renben: Hétfőn újrapróba: Router reset egyszerű névvel (OFF)(persze, hogy tempadmin, és tempsimple lett a választottkombóm)(/OFF).
Jé első sor működik..
Óhh SSH fingerprint nem működik...Első sor működik
SSh fingerprint talán másodikra ment, de persze a videós YES beírás most sem látszódott ennyit erról. Belépve.
Aztán futottam egy kört azmtd
-t valamiért mtr-re írtam, aztán meg beszúszott a tmp>temp re... valami miatt egy kör a reboot után után sem hozta a várt eredményt, ekkortájt írtam ide is, aztán végül mindenre figyelvemeglett.
Most utólag már tudom, hogy mi min ment félre, és mire kell figyelnem, persze...
De az a leírás kb mintha az lenne "utazz arany lelő helyre, áss >> profit" annak aki nem ért hozzá. Annak aki nem tudja melyik felületet hasznnálja, nem tudja, hogy mikor milyen válaszra számítson, mikor az nincs megnevezve, és miért... mi látszik és mi nem, és mik módosíthatóak, módosítandóak az egyszerűség végett. Pl már egyértelmű, hogy az alap jelszót, fióknevet, és a fájl nevét átírnám max 3 karakterre, és semmi sem változna, csak én gépelném kb harmadát annak amit kell, és hasonlók....Szinte biztos vagyok benne, hogy az alap, általáno,s hosszútávú tutorialban ez benne van, csak azt kb 1-2 éve olvastam, és az eszköz megléte után úgy is a specifikus leírása az övé, így kimaradt.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
woodworm #17545 üzenetére
& #17546 Geth
Ok, azon a soron az ideírás is félrement, mert valamiért a ctrl+c nem ment...és újraírtam, ide hibásan,...
Meg valamiért csak a bemásolás sem (külön szövegfájlból a fájnévvel megfelelően), de csak azér, korábbiak mentek...
Amin igazán félrement az, hogy szépen bekavarmam magam a 'temp'-el, mert a -időközi router resi miatt, az ideiglenes jelszavam tartalmazza azt...Próbálkozok tovább.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
vargalex #17531 üzenetére
(A #17537 ledgeri -ben említett magyarázkodásom úgy sem számítana hosszú távon)
A leírás béli, megfelelően módosítot
admin@RT-AC65P:tmp/home/root# > mtd-write -i /temp/openwrt-21.02.03-ramips-mt7621-asus_rt-ac65-squashfs-factory.bin-d linux
sor továbbléptetésére azt kapom válaszul, hogy-sh: -i: not found
-
ledgeri
nagyúr
válasz
vargalex #17531 üzenetére
Igen, csak kezdő vagyok, de na ott a youtube.
OK Videón az megy hogy ha beírom az első sort admin név cserével, akkor feljön egy egyszeri token/kulcs egyeztető valami. Fogadjam el: írjak yes-t. Ok, írnám, de semmilyen billentyű inputot nem fogad el a powershell (adminként sem).
CMD meg putty meg timeoutol, vagy acces denied... Volt ott minden.De ha tényleg csak annak a 4 sornak kéne csak úgy működnie, akkor valami más lesz...
-
ledgeri
nagyúr
2 órája ülök és próbálkozom, de sehogy sem sikerül feltennem az asus rt-ac65p verzióját nulláról. Van valakinek infója egy túlrészletes, lépésről lépésre leírásról?
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
ASUS RT-AC85P /65p Pároson, a Xiaomi AX3200 kivételével van ami ilyesmi árban jó/jobb OpenWTR-s kezdőpakk 20k körül most?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
wigyori #16820 üzenetére
Köszi
Már régóta álló tervem egy új router beszerzése. Fiatalabb terv egy új androidos teló beszerzése. Aztán tisztult a fejem még webes követések, meg hasonló privacy dolgokból is, jött ebből a Pi-hole létének megismerése, ami az OpenWRT-be torkollot ezek bővebb potenciálja (kvázi-kis-szerver,vpn,stb) megismerésével,, párhuzamosan kikupáltam magam wifi szabványokból is A-tól Z-ig (ok... BE-ig)...
Aztán ebből mental combo-ztam, modern teló mellé modern wifi-t.. utóbbi úgy is tovább tart, de amíg nincs teló, nem ismert a szabvány maximum... cserélni routert fél éven belül csak emiatt nem akarok, de ha telóvásárláskor nincs pár igényemet kielégítő ax-es router, akkor marad a már magam által is kiválasztott ac65p... De ha évszám váltáskor megnyillik a Föld, és kibuggyan belőle egy hasonló AX-es router firmware, ne bánjam meg, így várok még, és csak érdeklődöm... (és majd a legvégén majd azt bánom, hogy az egészet X ezer forinttal olcsóbban is megúszhattam volna ha csak 17k-ért megveszem az ac65p-t, és nem **-ért ami telóvételkor lesz...)
Az OpenWRT alkalmazhatóságának limitációival (Broadcom, nem Broadcom) tisztában vagyok, csak nem ismerem az egészet annyira, hogy tudjam, hogy milyen gyorsan és milyen feltételekkel penetrálódik egy új wifi szabván, vagy az új szabványt támogató routerek hulláma. Vannak-e olyan meta dolgok, hogy mitől függ, hogy egy gyártó (pl asus) melyik chipet kezdi el használni, és mikor jön ki másik chip-es szériával, vagy csak alap piac, és ennyi...; vagy hogy oké, hogy történemileg az adott gyártású chip-re kijön a támogatás, de most még csak nem foglalkoztak vele eleget az OWRT-s srácok, vagy csak még nincs az árszegmensben olyan chip alapból (ez inkábbaz, ami a gyors elemzésed alátámaszt); STB...
Szóval még csak figyelgetek... -
ledgeri
nagyúr
Hogy áll az AX nyitása? Mikorra várhatóak a kompatibilitási listába nagyobb számban, olcsóbb kategóriából?
-
ledgeri
nagyúr
Üdv! Jelenlegi helyzetemben nem vagyok képes elérni a szolgáltató által adott modememet, hogy átálítsam a saját router funkcióját bridge-re (egyébként működik rendesen, csak a webUI nem jön be, ha belépek... és tervezem beszerzését egy OWRT képes routernek.
Ez a szituáció lenne a doubleNAT ha jól olvastam. Mik a lehetőségeim owrt oldalról, ha pl modem reset után sem lesz elérhető (és alap beállítása hogy modem ,és router is egyben), mit tehetek a külön router oldalán, és az mennyire unoptimális? -
ledgeri
nagyúr
válasz
attilav2 #16430 üzenetére
& #16431 vargalex
Elnézést akkor én voltam túlbuzgó (talán).Gondolom minden eszközt vissza kell igazolgatni, hogy "Igen, ezzel is, továbbra is jó", akkortól kaphatja meg a megfelelő mező az új verziót.
Abból indultam ki, hogy ha a főoldalon kint van akkor már főbb/kiforrottabb verzió.... Mit takar az rc1?
-
ledgeri
nagyúr
Kijött a 21.02
-
ledgeri
nagyúr
Mennyire viseli az OpenWRT a "lenyomom az elosztót"-féle kikapcsolásokat?
Gondolom, ha valaki miniszerverként használja akkor nem ajánlott (csak az ilyenféle leállításra gondolok), de ha pl csak a dns-es adblock fut róla, és a logok annyira nem érdekelnek, akkor mennyire bántja a szoftveres rendszert az ilyen? -
ledgeri
nagyúr
válasz
krealon #16325 üzenetére
Ez a Turris egész jó Pre-rack végjátéknak tűnik (Mox meg extra) Bár nekem OP, és ennyiért talán el raspberry-homeservereznék, ha más nem, köszi!
Vannak még hasonló alapból Open dobozkák?
A 16/64 az kb meddig lehet elég ha hosszútávon nézzük a projektet?
Neked pl. kb miket miként használva a mennyiből mennyi erőforrásod maradt? Támpont kéne... -
ledgeri
nagyúr
Üdv! Még csak esélylatolgatóban vagyok.
Az egész onnan indult hogy megtudtam, és utánanéztem, hogy mi is a Pi-hole, aztán megláttam, hogy openwrt-ben is van megfelelője, majd openwrt-nek is utánanézve láttam, hogy mi is ez, és mik a lehetőségei.Pár kérdésem lenne, ami rendbe rak:
Ha szolgáltatásokban megfelel egy alap router firmware (gyári), akkor nyerek-e bármit, ha Owrt-re váltok, de ugyanazok megfelelőit használom?
Mennyire tér el két hasonló árú, célcscoportú, piaci szegmensbe szánt router owrt-je, ha eltekintünk a driverkülönbségektől? Gondolok olyanra, hogy van 2 konkurens router, hasonló helyre tervezve, hasonló tudásu de más pl wifi modullal,miegymással. Akkor owrt alatt (ha flash, cpu és RAM ugyanaz) akkor ugyanazok érhetőek el velük [pl fizikai antenna különbségektől, burok-design okozta melegedéstől, stb eltekintve], vagy esetleg lehet, hogy mivel Joe az OWRT guru nem nézte meg a kódot, csak Charlie, emiatt valami nem működik, amit ha Joe látott volna, működik.
Tapasztalat alapján milyen féle package, milyen féle komponenst használ? Mi az ami eszi a flash-t RAM-ot, CPU-t? Milyen tevékenyégnél kell több ram, vagy miket használva lesz szűk a flash?
Azon túl hogy van a 4MB FLASH / 32MB RAM hard limit, és 2x+ a minimum, 4x+ az ajánlott, mik azok a körülmények amikor ajánlott erősebb routert nézni -OWRT használati oldalról? Mik az ajánlott minimumok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-13700K Processzor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest