Hirdetés
- Új vertikális egeret dob piacra a Logitech
- Akciókamerák
- OLED monitor topic
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Micro Four Thirds
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
válasz
ledgeri #18837 üzenetére
Szerintem nem kellene koze lenni a felhasznaloi idozona allitasnak ehhez, de majd kiprobalom, mert nalam is UTC-ben van az OpenWrt.
Ha esetleg van a halozatodon egy masik allandoan futo szervered, aminek meg elemes RTC-je is van, akkor az futtathatna ntpd-t, es akkor atallithatnad a routeredet, hogy ne az interneten levo NTP szerverektol vegye az idot, hanem a helyi halozatod fele forduljon elsosorban.
Nem tudom, hogyan sikerult ilyen fuggoseget osszehoznod, de eleg durva, hogy ha nem jut idoben internethez, akkor ennyire hasznalhatatlanna valik.
Vagy csak nem teljesen ertem, amit irtal. -
kiborg
aktív tag
válasz
ledgeri #18069 üzenetére
Szóval elakadtam.
Python letöltve, telepítve.
AZ OK, hogy futtassam a az unlock.py-t de hogy és hol?
Simán a parancssorban, nem indítja el,mert azt mondja, hogy nincs python telepítve(pedig de).
Ha meg a python-t indítom el és ott írom be neki, akkor meg magát a fájlt nem találja. (mappát váltani meg nem tudok)
Szóval segítséget kérek. Köszönöm. -
fatpingvin
addikt
válasz
ledgeri #18051 üzenetére
pont ugyanezt akartam írni, ha más nincs a környéken én mindenképpen ezzel kezdenék. a rádió beállítása meg maradjonHU-n, nem üvölteni kell hanem megkeresni a csendes sávot. az én wifi AP-m az konkrétan majdnem minimumra van véve de érdekes módon így is teljesen jó a jel, csak alkalmas sávra kellett állítani. a környéken gyakorlatilag mindenki a szolgáltatói dobozt használja, ami meg ugye default az 1-es csatornán megy, ott nagyon nagy a zaj. van három házzal odébb valaki aki 11re tette, én meg beraktam a sajátomat a hatosra és így gyakorlatilag nincs átfedés, valami 10 mW-on jár az adó és így is tökéletesen lehet venni.
-
xabolcs
őstag
válasz
ledgeri #18046 üzenetére
OpenWrt alatt nincs kulonbozo szintu reset. Egyfajta reset van, ami torli a beallitasaidat, mintha epp most tertel volna at gyarirol OpenWrt-re.
Parancssorbol: firstboot
root@DIR-860L-B1-140 ~ # firstboot
This will erase all settings and remove any installed packages. Are you sure? [N/y]Grafikus feluletrol pedig: "System" menunek a "Backup - Flash Firmware" almenuje. Az oldalon pedig a "Restore" resznelt a "Perform reset".
Ez olyan allapotba teszi a routeredet, mintha epp akkor telepitetted volna az adott OpenWrt-t recovery-n keresztul.
-
attilav2
őstag
válasz
ledgeri #18022 üzenetére
Ezt megoldandó most próbáltam volna vissza rakni a gyári firmware-t az ajánlott asus oldali megoldással, de hiába világít úgy ahogy kell a router, a program nem találja a routert.
Indítsd rendszergazdai módban a FW restoration tool-t, nálam ez segített, hátha nálad is bejön. -
Geth
veterán
válasz
ledgeri #17556 üzenetére
Ha valamit nem értesz, kérdezz.
Ha nem kérdezel, akkor ez lesz, amit itt produkáltál.
Ez valami rettenetes, sorryEgy sima scp/ssh-ról van szó (cmd/powershell/pwsh tökmindegy, putty nem is kell a történetbe).
Bármikor a szenvedés közben eszedbe jutott, hogy inkább kérdezni kellene? (ha nem érted a választ, akkor iteratívan).
Olyan szó nincs, hogy "renben". -
xabolcs
őstag
válasz
ledgeri #17556 üzenetére
Most utólag már tudom, hogy mi min ment félre, és mire kell figyelnem, persze...
De az a leírás kb mintha az lenne "utazz arany lelő helyre, áss >> profit" annak aki nem ért hozzá.Igen, ebben remenykedtem, hogy valami ilyesmi problema lesz.
Az a baj, hogy ezt a tudast leginkabb gyakorlattal tudod magadba szivni!
Peldaul azzal, hogy nem PuTTY-bol ssh-zol, hanem PowerShell-bol, vagy rogton foltelepitesz egy WSL-t!
Vagy csak annyi, hogy tobbszor eleszted ujra a routeredet!Utana pedig a szomszedet is!
En is sokszor TFTP ujraelesztettem mar a routerjeimet, de amikor lett egy Xiaomi routerem, akkor uj TFTP recovery modszerrel kellett megismerkednem: a letoltott fajl neve a router altal DHCP-n kapott IP cim, hexadecimalissa kodolt neve ... en meg csodalkoztam, hogy miert maskepp keresi, mint ami a leirasban szerepel.
-
-
xabolcs
őstag
válasz
ledgeri #17549 üzenetére
Es mennyiben hasonlitott / tert el a te megoldasod a vargalex altal is emlitett telepitesi leirasoktol?
Azert kerdezem, mert "Van egy egyértelmű leírás. Soha nem értettem, hogy miért kell akkor youtube videókat nézni." ... tehat valami megsem volt egyertelmu.
Mi nem volt egyertelmu? Csak hogy az utanad jovonek mar egyertelmubb legyen. -
Geth
veterán
válasz
ledgeri #17544 üzenetére
A leírásban a 4 parancsból a második 2-nél a sor eleji
>
karakter csak azt szimbolizálja, hogy azokat a routeren kell kiadni. De mivel ez a karakter egyébként átirányítást is csinál, ezért a hibaüzenet. Hagyd el őketIlletve figyelj az útvonalak helyességére, a példádban
/temp
van, a leírásban a/tmp
alá másoltatja.A sor végén a
-d
kapcsoló egybefolyt a filenévvel.
Ha finoman akarnék fogalmazni, nem teljesen megfelelően módosítottad a parancsot. -
Geth
veterán
válasz
ledgeri #17533 üzenetére
Az a baj, hogy kaptál egy leírást, Te meg valami videóról magyarázól, amiről mi semmit nem tudunk. Mire kell a youtube videó?
(Win10 óta by default (telepítve) van OpenSSH optional component, tehát az ssh, scp parancsok működnek.)
A parancsokat nem kell adminként futtatni.
Az "admin" a linkelt leírásban az a routeren egy (remélhetőleg) létező user, a Windows-os userneved sehol nem jelenik meg. Névcsere nem, IP cím csere lehetséges, hogy kell a parancsok kiadása előtt.
Az scp lépésnél álljál abban a könyvtárban, ahova az image-t letöltötted. -
wigyori
tag
válasz
ledgeri #16819 üzenetére
Oke, nalad a pont. Akkor egy gyors szemlezes, arban novekvo rendezessel:
Mercusys MR70X (AX1800) Router - mediatek 7621 / 7905
Huawei AX3 WS7100 - hisilicon hi5651l / 1152
Tenda TX3 - broadcom
TPLink Archer AX20 - broadcom
TPLink Archer AX10 / AX1500 - broadcom
Huawei AX3 - WS7200 - hisilicon 5651l - https://forum.openwrt.org/t/support-for-huawei-ax3-pro/66551/17
TPLink RE505X - broadcom
TPLink AX50 - Lantiq - WAV654Ebbol ami eselyes, az a legelso kb, ha meg lehet flashelni, a tobbibol a Hisilicon teljesen eselytelen, a Broadcom wired routerkent mukodhet csak, az Intel/Lantiq-os GRX350/500-hoz letezik support, csak nem trunkben.
Szoval a legelso mediatek-es router jo lehet, de support me'g nincs hozza - amugy ha itt megnezed a bootlogot, ez is egy openwrt [1] -, az atheros-os boardok meg 30k felett vannak.
https://deviwiki.com/wiki/Mercusys_AX1800_Dual-Band_Wi-Fi_6_Router_MR70X_v1.0
-w-
-
-
attilav2
őstag
válasz
ledgeri #16436 üzenetére
RC1=release candidate 1, első kiadásra jelölt verzió, jöhet több RC verzió a végleges kiadás előtt, RC2 RC3 stb.
Kíváncsi vagyok hogy mt7621-en mit gurít ez az új majdnem végleges verzió, kb egy éve már próbálgattam az 5.x kernelre épülő snapshotokat, de netes sebességteszteken siralmasan teljesítettek, jó ha megvolt a 300mbit, miközben a stabil, 4.x kernelre épülő ág bekapcsolt sw flow offloaddal 700mbit körül teljesít ezen a hardveren.
vargalex: Az RC verziókban van Luci? -
CheGhost
aktív tag
-
attilav2
őstag
válasz
ledgeri #16429 üzenetére
Pl AC57U-nál (ez van nekem) az oldalán még mindig csak a 19.07.7 van említve, pedig van letölthető image a 21.02-ből 57U-ra: https://downloads.openwrt.org/releases/21.02.0-rc1/targets/ramips/mt7621/
-
stopperos
senior tag
válasz
ledgeri #16354 üzenetére
Szerintem inkább 2-3 hónapba telik mire meglesz a stabil kiadás. Ezt nem kell siettetni. A kalandvágyóknak ott van az aktuális master pillanatkép vagy a 21.02-SNAPSHOT (az elsőben nincs alapból webes felület, míg az utóbbiban van). Ezekkel lehet próbálkozni, a hibákat a megfelelő felületeken jelezni.
Én Archer C7 és C20i eszközökön használom a 21.02 pillanatképeit. A fejlesztők jó munkát végeztek, mert napi használat során nem futottam bele hibába. -
stopperos
senior tag
válasz
ledgeri #16350 üzenetére
Nem vagyok openwrt fejlesztő, csak fordítok magamnak, hogy pár eszközt működtessek még. Ilyen témában wigyori fórumtársunk tud teljes értékben nyilatkozni.
A következő verzió a 21.02 lesz, már megvolt a master ágról a leágaztatás, de még nem készült release candidate kiadás, van pár blokkoló dolog, amit meg kell oldani addig. Illetve az 5.4 kernelre nagy volt az ugrás.
Pl. én most azzal játszom, hogy hogyan tudnék még használható webes felülettel rendelkező firmware-t összerakni a tl-wr841v11 -re. Sajnos nagyra nőttek a dolgok, az ar71xx platform ki is került, de még van ath79 amire még tudok építeni.
Az "évek óta létező router" támogatása sok dolgon bukhat, pl a processzor nem támogatott kernel szinten. -
krealon
Topikgazda
válasz
ledgeri #16326 üzenetére
8/1-es netem van, amihez meg a TL-WR842ND v2 (8/32 MB, IPv4 only) is sok.
Egy Sandisk pendrive van hozza csatlakoztatva extroot-kent, de csak a kesobbi bovithetoseg kedveert, de nincs kihasznalva (csak DDNS van extrakent telepitve).
A mai, optikakal gigabites kapcsolattal elarasztott halozatokban, nincs tapasztalatom. Sajnos a lakohelyemen nincs alternativa. -
krealon
Topikgazda
válasz
ledgeri #16324 üzenetére
"Ha szolgáltatásokban megfelel egy alap router firmware (gyári), akkor nyerek-e bármit, ha Owrt-re váltok, de ugyanazok megfelelőit használom?"
Amig tamogatott es frissitett a gyari, addig nincs ertelme valtani.
"Mennyire tér el két hasonló árú, célcscoportú, piaci szegmensbe szánt router owrt-je, ha eltekintünk a driverkülönbségektől?"
Semennyire, ha letezik opensource forraskod.
Pl Broadcom radios egysegekhez nem szokott lenni, ezert altalaban nincsen tamogatva."Mik az ajánlott minimumok?"
16 / 64 MB-tal mar egesz kenyelmesen el lehet lenni.
Persze ha teljesitmeny is kell, akkor a Turris Omnia lehet egy megoldas, de az nem az olcsobb eszkozok kozul valo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest