- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP notebook topic
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
Hali!
Egy olyan gondom volna, hogy kívülről (DDNS : PORT) nem sikerül elérni a Pi-men futó Phpmyadmin felületét.
Port forwardod állítottam: WAN:7777 -> LAN : PI (fix IP) :80, de valamiért nem akarja látni, hol rontom el?
[ Szerkesztve ]
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #9034 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, aki segített a chilli fordításában, merthogy végre sikerült a régi buildroottal lefordítani. Már csak egy konfig fájlt kell szereznem hozzá, de mostmár legalább nem a bináris futtatására dob not foundot!
Illetve fordítottam egy file-t is, amivel nem kapok Killed-et (legalábbis eddig). Majd elküldöm az entware csapatnak, h nézzen rá.
Köszi még egyszer!
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Felraktam egy tplink 1043nd-re az openwrt.
Azóta nem tudom elérni, nem kap a laptop IP-t.
Tudnátok segíteni?Köszi, Zoli
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Feltettem az OpenVPN-t (1043ND 2.0), és bekonfigoltam. Többször csináltam már ilyet, csak VPS-en. Megy a szerver, csatlakozni tudok, de valamiért net nem jön át rajta. Mit ronthatok el? Tűzfalban engedélyeztem, portot nem forwardoltam, mert meglátásom szerint ilyenkor nem lenne mit.
Köszi.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Mr Dini #9032 üzenetére
Szia!
Ahogy írtam, a BB is uClibc-t használ:
git clone git://git.openwrt.org/14.07/openwrt.git
sőt, a CC is:
git clone git://git.openwrt.org/15.05/openwrt.git
Sőt, az uClibc-t csak 2015 novemberben állították broken-re. Tehát az összes előtte lévő revízióban kiválasztható.
Illetve csak 2015 júniusban lett a musl default.
Alex
-
Mr Dini
addikt
válasz
vargalex #9018 üzenetére
Szia!
Keresgéltem uClibc-s openwrt br-t, de nem találtam. Meg tudnál dobni egy linkkel?
Egyébként a musl-os so -t megtalálod a libc csomagban az OpenWrt repo-ban.
Attól tartok, hogy ez nem ilyen egyszerű...
Ha bemásolnám kézzel a cuccot, akkor sem működne, mivel nem musl-os a környezet. Ez olyan, mint uClibcről áttérni glibcre --> mission impossible. Csak akkor lehetséges, ha újraírnám az egész fw-t és musl-lal (értsd musl toolchain) fordítanám le.
De azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a chilli Makefile-on kellene csak reszelni hozzá, hogy ne ott keresse.
Nem néztem rá a Makefileban, hogy így van-e, de azt gondolom, hogy ez nem a chillitől, hanem a gcctől függ. Ahhoz, hogy ez az elérési út más legyen újra kell fordítani a gcc-t, amire a legoptimálisabb megoldás magának az openwrt buildrootjának buildelése lenne.
Arm-on is csak akkor nem kell cross-compile, ha van gcc
Igaz!
De én még nem találkoztam olyan arm rendszerrel, amin ne lett volna meg. Jó tudom, ezek routerek, kicsi hellyel és így nem foglal annyit. De akkor lehetne egy additional gcc-t telepíteni. Illetve úgy tudom, hogy a mips erősen hadilábon áll a gccvel.
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz
TheProb #9027 üzenetére
Hali ha a beállítás jó, és nem nagyon régi volt a statseted, akkor csak lett egy hibás elemed az adatbázisba. Ha ez a helyzet keresd meg a hibás elemet és töröld azt a sort. Illetve a holnapi adatbázis tuti jó lesz.
Ha még nagyon kezdetekbeli az adatbázisod, akkor lehet szükségses egy teljesen új beállítása.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
suste
veterán
válasz
TheProb #9027 üzenetére
Mindent lehet, csak a megfelelő parancsot kell megtalálni
.
Mivel most a régi mentési vonal megszűnt (pent kihuztad), és új van (cifs), ezért a statisztikát újra be kell állítani, az új elérési útvonalát megfelelően.
9092/stat/statset: edit network_wan, edit, database location....
És lehet hogy a /overlay/mnt/STATS mappát törölni kéne. -
TheProb
veterán
Aha, látszik faszán.
Most nézem, hogy a stats fül alatt van 1 transmission stat fül is. Oda nem tudom bevarázsolni a nason futó TM statjait?
Egyébként mosta frissítés óta nem működik a grafikon rajzolás.
"Data column(s) for axis #0 cannot be of type string"-t írja.[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
suste
veterán
válasz
TheProb #9022 üzenetére
Sajna a saját szerver nem megy, az újak meg nincsenek beirva.
9092/system/webcommander oldalon:
/etc/opkg.conf megnyit, majd 1ik sorban javítás, másik sor beilleszt:src/gz suste@OpenWrt@xmsk http://suste.xmsk.ovh/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages_ramips
src/gz suste@OpenWrt@besaba http://suste.besaba.hu/Openwrt_Barrier_Breaker/Packages_ramipsUtána 9092/system/service installer, cifs install.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Suste féle fw-n akarnám mountolni a NAS-om egyik megosztott folderjét, hogy tudja hova menteni a router a statisztikákat. De hiába állítom be szerintem jó, még se tudja mappelni a mappát.
Próbáltam már Linux-os verzióval is, úgy se megy. a path jó, mert gépen simán fel tudom csatolni.
Mi lehet a gond?"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
btz
addikt
válasz
vargalex #9013 üzenetére
Sajnos sehogy sem akar összejönni, annak a pontnak az eltalálása, ahol nyomni kéne a resetet.
Ezt a soros konzolozást még nem csináltam soha, mik is szükségeltetnek hozzá? USB soros port áttalakító? Programok közül mi kell hozzá? Valami driver is szükséges, hogy felismerje a rácsatlakoztatatott eszközt?ⓑⓣⓩ
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Mr Dini #9017 üzenetére
Most néztem, hogy az előző hozzászólásodban szereplő nem szócskát nem vettem észre.
De mondom, a korábbi build-em uClibc-t használtak. Töltsd le azt a buildroot-ot és fordítsd azzal chilli-t.
Egyébként a musl-os so -t megtalálod a libc csomagban az OpenWrt repo-ban. Azt, hogy Tomato alatt hogy tudod megoldani, hogy a /lib-be kerüljön már nem az én asztalom. De azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a chilli Makefile-on kellene csak reszelni hozzá, hogy ne ott keresse.
Arm-on is csak akkor nem kell cross-compile, ha van gcc.Alex
-
Mr Dini
addikt
válasz
vargalex #9016 üzenetére
Igen, pont ez a probléma...
És sajnos nem fordult le ilyesmi. De ha le is fordult volna, akkor is a /opt/lib alá kéne kerülnie, hiszen azzal a prefixszel fordítottam le magát a chilli-t. Nem is értem, hogy miért a /lib alatt keresi ezt a függőséget...
Így még a symlink/manuális beillesztése a musl-os so-nak sem játszik, max ha átmásolom a mappa jelenlegi tartalmát egy írható helyre és felcsatolom mounttal a jelenlegi /lib helyére...
Szóval holnap ránézek erre a gccre, illetve a buildrootra. Már úgyis rég nyúltam kézzel gcc forráshoz. Arm alatt valahogy könnyebb
és ott nem kell Cross-compiler-t használni, hogy legyen az embernek egy nyűves chillije a routeren.
De ez az én hibám! Hirtelen felindulásból vettem ezt a routert, amikor elegem lett a tréhom hgwjéből... Csak azt néztem meg, hogy van-e rá paradicsom.
Ha meg nem megy moddolt gccvel, vagy nem találok a menuconfigban erre opciót, akkor inkább elbúcsúzok az oWRT buildroottól és megpróbálom az uClibc-s br-rel lefordítani a csomagot.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Mr Dini #9015 üzenetére
Szerintem pedig pont az, hogy az OpenWrt már musl-al megy, nem uclibc-vel. Azért kellene a musl-os so. De ennek is le kellett fordulnia a chilli-vel együtt, hiszen függőség. Azaz a gépeden ott kell, hogy legyen.
Vagy próbáld meg a chilli-t AA, vagy BB toolchain-al, ott meg uClibc volt.Alex
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #9014 üzenetére
Sorry a dupláért, lejárt a szerkesztési időm...
Na, a lib mappában ez van:
ld-uClibc.so.0
Illetve ránéztem strace-szel is:
execve("/opt/sbin/chilli", ["/opt/sbin/chilli"], [/* 18 vars */]) = -1 ENOENT (No such file or directory)
brk(0x48a000) = 0x48a000
write(2, "strace: exec: No such file or di"..., 40strace: exec: No such file or directory
) = 40
exit_group(1) = ?
+++ exited with 1 +++Bár ebből sok nem derült ki...
Readelf-fel is ránéztem volna, h megbizonyosodjakkezdeti teóriám helyességéről, de nem találtam az entware-ng repóban ilyesmit.
Szóval nekem a kimenetekből az látszik, hogy egy nem uClibc-s binárist keres a chilli és ezért dobja a not foundot. Sajnos nem ismerem még a mips platform adottságait, ezért picit utánanéztem a kedvenc kisokosomban
és azt az infót szűrtem le, hogy ez uClibc specifikus hiba, ahogy már a kezdetektől gondoltam.
Illetve azt vettem észre, hogy a statikusan linkelt cucc működik, csak a dinamikus nem. Holnap asszem áttúrom azt a buildrootot, hogy hogyan lehet áttenni uclibc-re.
-
Mr Dini
addikt
-
vargalex
Topikgazda
Nem tudom, mert konkrétan ezzel a típussal nem volt dolgom. De ugye az OpenWrt wiki-ben éppen azt írják, hogy nem fogja elfogadni a firmware-t a recovery oldal.
Viszont a failsafe-nak mennie kellene, csak jó időben kell nyomni a gombot. Ha lenne soros konzolod, akkor látnád, hogy pontosan mikor kell...Alex
-
btz
addikt
válasz
vargalex #9011 üzenetére
Sajnos ha később nyomom, akkor rendszerint nem törénik semmi, vagyis bebootol úgy ahogy be lett állítva, azaz mintha nem is nyomnék semmit.
Szerinted ezen az oldalon leírtak szerint, most áttudnám flashelni a openwrt-ramips-rt305x-dir-610-a1-squashfs-sysupgrade.bin fájlal? Vagy téglásodhat is, ha így csinálom?ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
válasz
vargalex #9009 üzenetére
Köszi! A sok olvasgatásban ezen valahogy áttsiklottam. Én már a 15.05.1 verziót raktam fel, gondolom akkor ez a figyelmeztetés erre is vonatkozik. Nem csak a 14.07 és 15.05-re.
Ezt a failsafe részt olvasgattam, póbáltam értelmezni, de valahogy nem működik a leírás szerint.
Ha jól olvasom, akkor ki kellene húzni, a tápkábelt, LAN1-portjával összekötni egy pc-vel, ott beállítani az ip-t statikusan 192.168.1.2-re, várni a DMZ led felvillanására (ez pontosan melyik is, azt nem tudom, talán a lan1 port (?) lehet), ez ha megtörtént, akor rögtön benyomni a resetgombot, ezután ennek a DMZ lednek háromszor kéne felvillani, ekkor telneten be lehet lépni jelszó nélkül és már lehetne is konfigolni.
Mindenféle variációt kipróbáltam, de semmi nem működik.
Ha kihúzom a tápkábelt, lenyomom a reset gombot, majd eközben dugom vissza a tápkábelt, akkor beáll egy olyan módba, amiben vagy villog a Power led vagy egyáltalán nem világít, viszont a LAN1 port világít, ekkor nem érhető el semmilyen módon az eszköz 192.168.1.1 címmel, próbáltam telnettel 23-as 2323-as portal is, ssh-val, böngészővel, de semmi. Aztán egy tápkábel ki/be újraindítással, visszaál a normál működésbe, azaz elérhető a webfelület, ssh stb.ⓑⓣⓩ
-
-
btz
addikt
...Végülis csak felraktam a DIR-600 B5 routerre az Openwrt-t. Erről csináltam egy kis leírást, hogy hogyan is sikerült megoldani. Egyrészt magamnak is, hogy egyben lássam, hogy mit is csináltam eddig, másrészt hátha okul belőle más is. (Egy időben a Telekom ajándékba osztogatta ezt a tipust net előfizetés mellé, úhogy gondolom van neki felhasználótábora)
Sajnos a wifivel gondok vannak, a Luci wifi résznél a TX RX power 1-2 megabit 20 mhz-t mutat, a kliens szerint 54 megabit a linksebesség.
Hardveres resetet nem lehet csinálni, ezért, ha valahogy sikerülne kizárnom magam a rendszerből, akkor nem lesz legetőségem visszavenni az uralmat az eszköz felett.
Most arra készülök, hogy felrakom a DIR-610 A1 firmware-ét. A leírásokban, amiből a telepítést megoldottam, amúgyis ennek a firmwarenek a telepítéséről volt szó, de én inkább maradtam a DIR-300 B7-nél, mert az Openwrt hivatalos oldala szerint ez a DIR-600 B5-höz ajánlott firmware. Persze a hivatalos openwrt wiki oldalon erről a két fontos problémáról miért nem írnak semmit, hogy miért, azt nem tudom.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
Mr Dini
addikt
válasz
vargalex #9003 üzenetére
root@TomatoUSB:/tmp/home/root# file /opt/sbin/chilli
/opt/sbin/chilli: ELF 32-bit LSB executable, MIPS, MIPS32 rel2 version 1, dynamically linked, interpreter /lib/ld-musl-mipsel-sf.so.1, not stripped
root@TomatoUSB:/tmp/home/root# file /opt/bin/opkg
/opt/bin/opkg: ELF 32-bit LSB executable, MIPS, MIPS32 rel2 version 1 (SYSV), statically linked, strippedEzt egy reboot után sikerült magáról a routerről futtatni. Amúgy véletlenszerű, hogy Killed, vagy ez lesz az eredmény...
Kell a gépről is?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #9004 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy mennie kellene. De akár telepítve van, akár nincs, a killed kimenet nagyon furcsa...
Alex
-
válasz
vargalex #9003 üzenetére
Ha telepítve van, akkor megy Tomato-n is. Nálam legalábbis megy...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# file /opt/bin/mc
/opt/bin/mc: ELF 32-bit LSB executable, ARM, EABI5 version 1 (SYSV), dynamically linked (uses shared libs), for GNU/Linux 2.6.32, stripped
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# cd /nas
root@INT-ROUTER:/nas# wget https://www.busybox.net/downloads/binaries/busybox-powerpc
Connecting to www.busybox.net (140.211.167.224:443)
busybox-powerpc 100% |***************************************************************************************************************| 1119k 0:00:00 ETA
root@INT-ROUTER:/nas# file /nas/busybox-powerpc
/nas/busybox-powerpc: ELF 32-bit MSB executable, PowerPC or cisco 4500, version 1 (SYSV), statically linked, stripped
root@INT-ROUTER:/nas#Na nem OFF-olok tovább Tomato témával.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Mr Dini #8998 üzenetére
Szia!
Nem azt mondtam, hogy futtasd a chilli-t. Pont ezért írtam a file parancsot. Az szépen megmondja a szükséges infókat:
gavarga@gavarga-e5540 ..12/openssl-1.0.2f/ipkg-install/usr/bin (git)-[master] % uname -a
Linux gavarga-e5540 4.6.2-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Wed Jun 8 08:40:59 CEST 2016 x86_64 GNU/Linux
gavarga@gavarga-e5540 ..12/openssl-1.0.2f/ipkg-install/usr/bin (git)-[master] % file openssl
openssl: ELF 32-bit MSB executable, PowerPC or cisco 4500, version 1 (SYSV), dynamically linked, interpreter /lib/ld-musl-powerpc-sf.so.1, not strippedEz látszik, hogy egy PPC-re build-elt openssl. De letöltve egy brcm47xx-re build-elt openssl-util-t, majd kicsomagolva:
gavarga@gavarga-e5540 ~/Letöltések/test/usr/bin % file openssl
openssl: ELF 32-bit LSB executable, MIPS, MIPS32 rel2 version 1, dynamically linked, interpreter /lib/ld-musl-mipsel-sf.so.1, corrupted section header sizeerről is megtudod, hogy MIPS32.
Ugyan ez igaz fordítva is (azaz a routeren futtatva a file-t):
root@TL-WDR4900:~# uname -a
Linux TL-WDR4900 4.4.11 #2 Wed Jun 1 11:53:58 UTC 2016 ppc GNU/Linux
root@TL-WDR4900:~# file /tmp/zip
/tmp/zip: ELF 64-bit LSB executable, x86-64, version 1 (SYSV), dynamically linked, interpreter /lib64/ld-linux-x86-64.so.2, for GNU/Linux 2.6.32, BuildID[sha1]=709c76e23c9f9308035bffaa204acb5c4df3776a, stripped(#8997) Intruder2k5: már mindenhol linuxot használok, így kicsit meg vagyok keveredve. Megnéztem, OpenWrt alatt sincs alapban file parancs. De azért ez a killed kimenet kicsit durva. Ilyennek kellene lennie:
root@TL-WDR4900:~# file /tmp/zip
-ash: file: not found[ Szerkesztve ]
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
- A nagy életmódváltás.
- Szappanos topik (Dettol, Xiaomi, Lebath...)
- Google Chrome
- Gyúrósok ide!
- Íme az új Android Auto!
- Külpolitika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638