- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
p-viktor
csendes tag
Szia Hmzs
Nagyon köszönöm a hozzászólásodat. Minden segítség jól jön. Mivel sürgős lett volna és egy jó ideig nem jött válasz így nekifogtam én. Természetesen elbxxxxam. Feltoltam az egyikre a gyári fw-t. Persze akkor még nem tudtam, hogy azon alakítani kell valamit. Úgyhogy most van egy AP mihez továbbra is keresek valakit aki vissza tudná állítani, és van egy AP ami nem működik mert az OpenWRT már nem megy, a gyári FW még nem megy rajta. Két szék között a padlóra ültem vele
Utasok nincsenek a Föld nevű űrhajón - mindannyian a legénységhez tartozunk.
-
hmzs
tag
válasz p-viktor #17453 üzenetére
Szia!
Gondolkodás nélkül elfogadnám vargalex ajánlatát, én csak messziről piszkálom a témát, ő meg ért hozzá
A vágott verzió a routeredhez: wa901ndv3en_cut(150409).bin
Ezt tftp-vel feltöltve lesz egy működő gyári firm-ös routered.
Letöltés után át kell nevezni! Pl: wa901nd_tp_recovery.bin-re[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz yodee_ #17464 üzenetére
Szia!
Mármint milyen listából tűnik el? A kliens nem látja? Vártál eleget? Ugyanis, ahogy láthatod, a 160 MHz-es csatornaszélesség esetén mindenképpen lesz DFS csatorna használatban, azaz először scannelni fogja az eszköz az időjárási radarokat. Ez eltarthat néhány percig is.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
-
-
R̲e̲m̲
senior tag
Sziasztok
egy kis segítséget/tanácsot szeretnék kérni
Adott telekomos optika telekomos hgw-vel
mögötte egy meraki mr52 openwrt 22.1-elhgw-n a bridge mód nem opció elvileg nem is "lehet"
A probléma, hogy mióta az openwrt a router és a dhcp, azóta a sávszél a felére esett
1000/1000-es vonalról van szóhgw-n DHCP off, wifi off, DMZ-be van rakva, 0.1-es alhálón
a meraki meg wan felé 0.2, lan felé 1.1
minden működik, csak ismeretlen okból lassú.
a meraki mögött van egy hp switch, azon vannak az eszközök.
érdekesség, hogy iperf-el mérve lanon belül mindenhol megvan a gigabit, illetve a meraki és a switch-en lévő eszközökön is.
hgw-ről mérve kifele is megvan a gigabit.
a konfig az alábbi
bárminemű tanácsot szívesen fogadok
-
yodee_
őstag
-
vargalex
Topikgazda
-
WhiteWalker
nagyúr
Lenne egy láma kérdés egy kezdőtől.
Mégpedig , hogy tudok létrehozni egy új 2.4 GHz-es wifi csatlakozás pontot?
A routeren (Asus C1200) már létrehoztam az 5 GHz-es AC wifit , müködik is , viszont kellene egy másik (N) ami 2.4-en müködik. Sajnos sehogy sem sikerül.
Kell új Interface-t kreálni?
Mintha csinálnék egy "guest" wifit ?
Mert ha jól emlékszem van egy radio0 és egy radio1 , és én az utóbbira próbáltam létrehozni ...[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz WhiteWalker #17474 üzenetére
Alapból kell legyen 1 db 2,4 GHz-es és egy 5 GHz-es wifi interface-od. Egy rádión több wifi interface-t is definiálhatsz. Ezek nyilván önálló SSID-vel, security-vel, MAC szűrővel, stb. létezhetnek.
Akkor kell új network interface is, ha ezt el is szeretnéd szeparálni a többi interface-tól. Azaz pl. önálló IP tartományba akarod, hogy tartozzanak, más tűzfal átjárási szabályokat akarsz alkalmazni, stb. Ha ez nem szükséges, akkor kötheted ugyan ahhoz a hálózathoz is.Alex
-
yodee_
őstag
válasz vargalex #17473 üzenetére
Ha már szóba került, hogy mindent(is) Akkor erre kérek szépen egy ötletet. Mikoritknél sikerült egy szkriptet csinálni ami figyeli hogy van e verzió frissítés és emailben értesít. Az email részét meg tudom itt is oldani, viszont hogyan lehetne ellenőriztetni hogy van e frissebb firmware?
Más: Most kérdeztem a notebook.hu-t és ott még 2021/09 gyártású RB01 AX3200 van. Ha valakit érdekel. Én gyorsan rendeltem is mégegyet.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
vargalex
Topikgazda
válasz yodee_ #17477 üzenetére
Milyen firmware kiadásra szeretnéd, hogy e-mail-t küldjön a script? Csak a stabil release-okat kell figyelni? Esetleg már most pl. 22.03 RC változatokat is? Vagy Snapshot-ot is?
Én curl-al letölteném a megfelelő oldalt (a fentiekre adott válaszaidtól függ, hogy mit érdemes) és parse-olnám, hasonlítanám a jelenlegi verzióval.Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz yodee_ #17479 üzenetére
Szia!
Én valami ilyesmit csinálnék:
#!/bin/sh
VERSIONURL="https://downloads.openwrt.org/releases/"
CURRENTVERSION=$(grep RELEASE /etc/openwrt_release | cut -f 2 -d "'")
LASTVERSIONLINE=$(curl "${VERSIONURL}" 2>/dev/null | grep "<tr>" | grep href | grep -v "faillogs\|packages" | tail -n -1)
LASTVERSION=$(echo "$LASTVERSIONLINE" | sed 's/\(.*\)<a href="\([^"]*\)">\([^<]*\)<\/a>\(.*\)/\3/g')
if [ "$CURRENTVERSION" != "$LASTVERSION" ]; then
LASTVERSIONURL="$VERSIONURL$(echo "$LASTVERSIONLINE" | sed 's/\(.*\)<a href="\([^"]*\)">\([^<]*\)<\/a>\(.*\)/\2/g')"
echo "New version available! Version Nr.: $LASTVERSION. Download URL: $LASTVERSIONURL"
fi
Természetesen az echo helyett mehet az e-mail küldés. Illetve else-be teheted, ha üzenni akarsz, hogy nincs újabb verzió.
Alex
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz yodee_ #17484 üzenetére
Ha már vettél Xiaomi AX3200-at, akkor nekem is lenne kérdésem. Xabolcs-tól ezt kérdeztem privátban, de 1 hete nem jelentkezett be az oldalra:
"Te nem tapasztaltál olyat, hogy a 2,4 GHz-es wifire egy idő után nem tudnak kapcsolódni az eszközök? A mobil ilyenkor pl. folyamatosan próbálkozik. Olyan, mintha egy pillanatra kapcsolódna, majd lekapcsolódik. Az IOT eszközök sem tudnak kapcsolódni ekkor és a notebook sem. Ugyanakkor az 5 GHz-es sáv megy rendben (igaz, ott kevesebb eszközöm is van). A logban nem látszik semmi különös. A routeren egy wifi restart (wifi parancs) megoldja. Próbáltam snapshot és 22.03-snapshot build-eket is.
Annyi még, hogy nálam az IOT eszközök miatt egy második SSID is van a 2,4 GHz-en."Kíváncsi vagyok, hogy nálad előfordul-e. Legalább 1 hétig nem jelentkezik a probléma, majd egyszer csak előjön. Wifi restart után újra 1 hétig megy. OpenWrt fórumon nem találtam ilyen hibajelentést, ahogy az mt76 github oldalán sem.
Alex
-
yodee_
őstag
válasz vargalex #17485 üzenetére
Még nem megy 1 hete szóval egyenlőre nem jelentkezett, illetve 2.4-en csak a klíma vezérlő és az Asszony telója lóg. Az a baj, hogy 2 AP van abból még csak az egyik AX3200. Jövő héten jön a másik. Ha lesz valami hiba jelzek.
Más: Email íráskor hogyan tudok új sort kezdeni? RouterOS esetén /n/p, de ez itt nem működik.
-
vargalex
Topikgazda
válasz yodee_ #17486 üzenetére
Mint a legtöbb programozási nyelvben, itt is a
\n
az újsor karakter. De RouterOS-ben is az...
Persze, ha nem plain text, hanem html formátumú e-mail-t küldessz, akkor a<br>
kell.Alex
-
yodee_
őstag
válasz vargalex #17487 üzenetére
Tehát akkor itt a hello után a this... már új sorban kéne hogy keződjön?
echo "Hello\nthis is the body message, we are sending email u
sing mutt and msmtp" | mutt -s "this is the subject of the message" -- yodee13@g
mail.com
Mert sajna nem úgy van
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz yodee_ #17488 üzenetére
Echo esetén a
-e
kapcsolóval engedélyezni kell a backslash escape-okat, különben minden csak sima szövegként megy.
Azaz helyesen:echo -e "Hello\nthis is the body message, we are sending email using mutt and msmtp" | mutt -s "this is the subject of the message" -- yodee13@gmail.com
[ Szerkesztve ]
Alex
-
hmzs
tag
Sziasztok!
Nézegettem újabb (legalábbis nekem) routereket, megakadt a szemem a tp-link ax50-en. A gyári firm gyakorlatilag openwrt, de nem találtam openwrt támogatást hozzá. Elvileg a gyári release: "OpenWrt Attitude Adjustment 12.09-rc1"
Hogy lehet erre nem gyártói openwrt-t tenni? -
xabolcs
őstag
válasz yodee_ #17477 üzenetére
Mar szepen kitargyaltatok vargalex, de hadd nevezzem be a versenyre aparcar asu-jat (auc = asu client)
Ahogy kiprobaltam, rogton beleszerettem!# auc --help
auc (0.2.5-2)
auc: Attended sysUpgrade CLI client
Usage: auc [-b <branch>] [-B <ver>] [-c] [-f] [-h] [-r] [-y]
-b <branch> use specific release branch
-B <ver> use specific release version
-c only check if system is up-to-date
-f use force
-h output help
-n dry-run (don't download or upgrade)
-r check only for release upgrades
-F <fstype> override filesystem type
-y don't wait for user confirmation
Please report issues to improve the server:
https://github.com/aparcar/asu/issues# auc -c
auc (0.2.5-2)
Server: https://sysupgrade.openwrt.org
Running: 22.03-SNAPSHOT r19372-80baa60259 on mediatek/mt7622 (xiaomi,redmi-router-ax6s)
Available: 22.03-SNAPSHOT r19385-f765f2f114
Requesting package lists...
ucode-mod-ubus: 2022-05-20-081871e1-1 -> 2022-06-01-b211ca0e-1
luci-theme-bootstrap: git-22.140.66206-e57aaf8 -> git-22.141.59265-d8ecf48
base-files: 1479-r19372-80baa60259 -> 1481-r19385-f765f2f114
mesh11sd: 1.0.0-1 -> 1.1.1-2
ucode-mod-uci: 2022-05-20-081871e1-1 -> 2022-06-01-b211ca0e-1
firewall4: 2022-05-20-c22eeeff-1 -> 2022-05-31-210991df-1
ucode-mod-fs: 2022-05-20-081871e1-1 -> 2022-06-01-b211ca0e-1
ucode: 2022-05-20-081871e1-1 -> 2022-06-01-b211ca0e-1
libucode: 2022-05-20-081871e1-1 -> 2022-06-01-b211ca0e-1[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
ASUS RT-AC85P /65p Pároson, a Xiaomi AX3200 kivételével van ami ilyesmi árban jó/jobb OpenWTR-s kezdőpakk 20k körül most?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
-
yodee_
őstag
Valaki tud valamit, hogy hová tűnt a 22.03.0-rc2 és rc3? Nem elérhetőek a letöltések között.
[ Szerkesztve ]
-
hmzs
tag
válasz yodee_ #17495 üzenetére
Itt látszik: https://downloads.openwrt.org/releases/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest