-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tarokk79
aktív tag
válasz BullZeye #16900 üzenetére
Én is nagyon sokat szívtam és nem is tudtam megoldani. Arra jutottam, hogy a routeren állíthatod/tilthatod a pppoe echo-t (internet detection), de nekem nem segített.
Nekem a torrent, ha felmegy 50 peer kapcsolat felé, akkor hal meg a net. De ezen nem sikerült sokat javítani. Lecsökkentettem a kapcsolatok számát. -
Blasius
tag
Sziasztok,
Ha a kulcsot bemásolom az openwrt routeren a /etc/dropbear/authorized_keys -fileba, akkor jelszó nélkül faszán beenged a router. De csak root-ként. Hogyan tudnám ezt a mutatványt megcsinálni úgy hogy ne a root, hanem egy másik felhasználó tudjon bemenni a kulccsal? Nyílván a másik felhasználó kulcsa más kell hogy legyen, különben az is bejutna rootként. Honnan tudja a dropbear hogy melyik kulccsal kit engedjen be? Mert erre utaló jelet nem látok a authorized_keys -fájlban.
Üdv
Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
-
xabolcs
őstag
válasz Blasius #16903 üzenetére
Pont ugy, ahogy a tobbi Linuxnal: a masik felhasznalo home konyvtaraban levo .ssh/authorized_keys fajlba beirod a hasznalni kivant publikus kulcsot. Pl. az ssh-copy-id-val.
OpenWrt Wiki: Dropbear key-based authentication
Van mar masik felhasznalo a routeren?
A nem root felhasznaloknal a dropbear pedig onnan tudja, hogy be kell-e engedni jelszo nelkul a delikvenst, hogy az azonositasra kuldott kulcs benne van az adott felhasznalo .ssh/authorized_keys fajljaban.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
válasz ArthurShelby #16905 üzenetére
Samba? Regen foglalkoztam vele es akkor siman anonimuszkent kiajanlottam mindent mindenkinek.
Hadd valaszoljon mas, nem erzem kompetensnek magamat a temaban.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Egy archer C2 Openwrt-vel mennyire alkalmas tűzfalnak?
Wifinek van másik eszköz, meg switchnek is, kizárólag a hálózatom védelme lenne a cél, és alatta lenne minden más cucc. Hardveresen elég tűzfalnak ez a tplink? Esetleg az openwrt nem felel meg? -
Blasius
tag
válasz xabolcs #16904 üzenetére
Aha. Én az authorized_keys fájlt a "/etc/dropbear/" könyvtárban babráltam, ami akkor ezek szerint csak a rootra vonatkozik.
A "home" könyvtárban az az ~/.ssh/authorized_key, ugye? Ezt a adott felhasználóval belépve könnyen megtalálom, de gondolom a rootal belépve tudom csak írni. Aztán ha a rootal belépek annak ~/ pedig a saját home-ja. Az /etc/passwd fájlban van egy-egy könyvtár minden felhasználónak, az lenne felhasználó home-ja?
user1:blabala&#!2342:1001:2000:user1:/mnt/wd/users/user1:/bin/ash
Amúgy a /bin/ash vajon mi lehet, mert az mindenkinek ugyanaz?
@legelek
Sambán is ugyanazok a felhasználók, de más jelszavuk van amit valahogy a "smbpasswd" paranccsal kell megadni. Aztán a felhasználókat a Samba konfig fájlokba is be kell írni. Konfig fájlból van több is, egy a /etc/config/ könyvtárban, kettő a /etc/samba/ könyvtárban. Az utóbbi kettő közül az egyik egy templét, ami nem csak dekoráció, azt is át kell írni, mert a másik fájl (ami alapján a szamba végülis dolgozik) újraindításkor a templét alapján átíródik. A samba3 és samba4 beállítások nem 100% kompatibiliesek. Ha a 4-es szambádhoz 3-as alapján írsz/szedsz le konfigot (vagy fordítva) akkor probléma lehet. A szambán még a könyvtár/fájl hozzáférési jogokkal is vigyázni kell; ha alap userként lépsz be, de a könyvtárat még rootként csináltad, akkor lehet hogy nem látod, vagy nem tudod írni stb.Üdv
Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
-
vargalex
Topikgazda
válasz Blasius #16908 üzenetére
A passwd file-van kapcsolatban pl. ezt érdemes lenne átolvasnod.
A
~/.ssh/authorized_keys
file-nak pont az az értelme, hogy csak a tulajdonos tudja írni/olvasni. Kézzel is módosíthatod, de a publikus kulcs átjuttatására való a kolléga által is írtssh-copy-id
parancs (persze, ha linux a kliens).Alex
-
Guvi86
újonc
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni, sikerült elrontanom az Openwrt-ről való visszaváltást egy TL-WR1043ND V2 routerrel és azóta bevan akadva az újraindításnál.
A stripped bin fájl helyett a sima TP-LINK weboldalról letöltöttet küldtem rá a webes felületről, kiírta, hogy nem lesz neki elég hely, tovább nyomtam és bootolás után már nem jött vissza. Megpróbáltam SPC-vel elérni, de nem sikerült illetve keresgelés után a TFTPD-s megoldással sem jutottam messzebb. Jól beállítottam neki az IP-t a stripped fájlt neveztem át "wr1043v2_tp_recovery.bin"-re de a program nem tölti fel a routerre.
Menthető a helyzet még, vagy speckó eszköz kellene hozzá, esetleg nézzek új routert?
Köszönöm előre is! -
-
silboy
aktív tag
Sziasztok, nem tudom ide tartozik-e, de más ötletem már nincs teljesen hozzá nem értőként.
Szóval nagy "álmom" egy belső merevlemezes média lejátszó amivel tudok torrentezni úgy, hogy a rá telepített applikációval a HDD-re mentem a tartalmakat.
Már a második készüléket vettem (Zidoo Z1000), gondolván, hogy az előző (Zidoo Z10) biztos nem volt rá alkalmas.
Hát az újabban sem tudom beállítani a mentés helyének a benne lévő HDD-t.
"Read only" a merevlemezen lévő összes könyvtár.
A Z1000 Pro tulajok szerint azon gond nélkül megy a dolog.
A hardveren kívül, ami különbözik a készülékek közt, hogy azon van Samba, az enyémen nincs, és ez egyesek szerint OpenWRT beéllítés kérdése.
Szerintetek, hozzáértők szerint ez valóban így van? Ha igen, mit, hogyan kellene beállítanom?
A válaszaitokat előre is köszönöm!Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Most illesztettem a hálóba egy openwrt routert (archer c2) egy switch helyett. Switchként funkcionál szépen, de nem érem el a weboldalát. Kerestem fing appal, meg ipconfiggal, meg más módszerekkel, de szerintem csak ipv6-on működik, vagy nem tudom, de rendes ip4 cÍmeket nem mutat és nem érem elHogyan lehetne mégis rá csatlakozni, vagyis a web felületet elérni?
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz jézusom #16914 üzenetére
Szia!
Konfiguráltál rajta bármit, vagy csak LAN-LAN összekötötted az előtte lévő routerrel? Utóbbi esetben gondolom az előtte lévő router nem ugyan abból a tartományból ad IP címet, mint ami az Archer C2 IP-je. Így utóbbit csak akkor éred el, ha a PC-nek abból a tartományból adsz fix IP-t.
Érdemesebb egyébként az Archer C2 LAN interface-ját static IP-ről DHCP-re állítani és akkor oda is az elsődleges router fog IP-t osztani.Alex
-
törölt tag
sziasztok!
Asus 65p routerre tettem fel openwrt-t. A net 10 másodpercenként megszakad 2-3 másodpercre. (windowson és linuxon is)
Digi optikai net van, az optika a digis zte routerbe van bedugva, onnan lan kábellel az asusra ami openwrt szerint dhcp-n kapja az ip-t.
Mi lehet a gond ? A régi routeremmel ami a digi másik lan portjába van dugva, semmi gond nincs. -
BullZeye
veterán
Teszteltem most DIGI routerét, és úgy néz ki, hogy azzal normálisan megy a net.
Ha viszont bridge módba rakom és OpenWRT-t használok, akkor random elmegy az internet (kapcsolat marad, csak nem tölt be sok minden).Ezt mi okozhatja? Volt egy update és Factory Reset és igyekeztem csak a kötelező minimum fájlokat visszarakni a konfigurációhoz az előzőből.
Hol tudom kezdeni a hiba feltárását, vagy esetleg van ötletetek mi okozza?
Hiba röviden: Feleségem néz egy Nosalty oldalt, video nem tölt be vagy csak félig, én nézek egy youtubeot és az oldal ikonjai nem töltenek be. Videot megnyitom hang elindul de kiírja, hogy nincs internet és nincs kép. Ha routert kiiktatom és direktbe használom a Digi által adott routert akkor ezek nem jelentkeznek.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
tlac
nagyúr
Van egy openwrt-s routerem, ez alatt van 2 win-es gép, amit szeretnék kívülről is elérni RPD-vel, viszont anélkül, hogy a portjait kiengedném a nagy világba.
Az ssh-t elérem kívülről is (nem default port, private key-es login), és dyanamic port forwarding-gal, meg sock5 proxy beállításával tudok rajta netezni is. A proxy-t az oprendszernek állítottam be, nem csak a böngészőnek.
A gépeket tudom ping-etgetni helyi hálón, RDP-ket is elérem onnan.
A gépeket tudom ping-etgetni az ssh konzoljából is, viszont kívülről már nem, ott azon a gépen, ahol a proxy-t beállítottam.Mit kellene még csinálnom, hogy ssh tunnelen keresztül hozzáférjek még az RDP-khez is?
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
Nem dinamikus port forwarddal nyiss egy portot a celgep RDP portjarta, es az RDP kliensedben a localhost-ot add meg tavoli cimkent.
(Nem probaltam ki, de igy nez ki a szokasos ssh portforward, szoval mukodnie kell! )
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
Orulok, hogy sikerult!
Remelem tudod, hogy miert!
Azert mukodik a masodik probalkozasod, mert ott azt csinaltad, amire gondoltam: szokasos ssh-s portforwardot csinaltal a cel gep RDP portjara. Lasd a "destination" beviteli mezo, illetve a tablazat masodik oszlopa.Pont emiatt nem mukodott az elso probalkozasod, mert ott celnak localhost-ot irtal, ami esetunkben a routert, meg annak a 3389-es portjat jelentette.
[ Szerkesztve ]
-
-
tlac
nagyúr
válasz ArthurShelby #16925 üzenetére
mindkettőn van titkosítás, így szerintem ebből a szempontól hasonló módon terhelhetik a routert
vpn lehet kényelmesebb meg biztonságosabb lenne amúgy, mert azzal kevesebb dologhoz férnék hozzá, de ha már az ssh adott, akkor inkább azt használom
nincs gyakran szükségem rá, hogy elérjem a gépeket kívülről[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
Mert rossz Remote Desktop klienst valasztottal!
A Remmina / FreeRDP tudja!
Egyebkent nezd meg ezt a SO kerdest, pont, mintha mi lennenk!
Elvileg Windows-ra is van FreeRDP binaris.
-
krealon
Topikgazda
válasz cipofuzo87 #16928 üzenetére
Álláshírdetést legközelebb az apróhírdetésben adj fel.
-
xabolcs
őstag
Ahogy a linkelt hozzaszolasbol is latszik, azert mukodik a Remmina klienssel, mert az tamogatja a SOCKS5 tipusu proxy-t. A Windows-os mstsc pedig nem.
Peldaul a bongeszok is tamogatjak a SOCKS5 tipusu proxy-t. Igy ha van bongeszobe epulo RDP kliensed, akkor elkepzelhetonek tartom, hogy azzal is meg tudod oldani a feladatot.
-
xabolcs
őstag
A Windows tamogatja a tanusitvanyokat is, megis a Firefox a sajat tanusitvanyrendszeret hasznalja, nem a Windows-et.
Ugyanigy a JDK is a sajat tanusitvanyrendszeret hasznalja, s nem a Windows-et. (Ezert is volt olyan izgalmas par eve, hogy bekerult a NetLock tanusitvanya a JDK-ba. )Ellenben a Chrome bongeszo pont a Windows tanusitvany rendszeret hasznalja.
Legfokeppen az adott programtol fugg, hogy eppen milyen megoldasai vannak az adott problemara. 🤷
[ Szerkesztve ]
-
cipofuzo87
tag
Hello! A TP-Link Archer C7v5 majdnem tökéletes nekem, de itthon szembesültem vele, hogy az USB2.0 max sávszélességének töredékét sem tudja, inkább ilyen 2MB/s-t. Lehet ezzel kezdeni valamit? Még annyi, hogy exFAT-ra formáztam a HDD-t, számít ez?
[ Szerkesztve ]
-
cipofuzo87
tag
válasz cipofuzo87 #16934 üzenetére
Azt elfelejtettem, hogy ezt a sebességet akkor kapom, amikor WinSCP-vel másolok fel nagyméretű fájlt.
-
xabolcs
őstag
válasz cipofuzo87 #16935 üzenetére
Samba megosztasod is van? Ott mennyivel masol?
A WinSCP-s masolasnak az a "baja", hogy a titkositani / visszafejteni is kell az atvitelt, igy inkabb az viszi el a processzor idot, mintsem a lemezmuvelet.
[ Szerkesztve ]
-
cipofuzo87
tag
válasz xabolcs #16936 üzenetére
Samba nincs, mert kevés a hely a flashen, de látom lehet USB-re is telepíteni opkgvel, megnézem. HDD benchmarkot futtattam le, arra tudta a 38MB/s-et, ami bőven jó. Nekem most az a lényeg, hogy egy 50GB-os két órás filmet még bírjon az USB, ahhoz meg elég a 7MB/s, és ezt a tévén is kipróbáltam, tudja.
-
xabolcs
őstag
válasz cipofuzo87 #16937 üzenetére
-
cipofuzo87
tag
válasz xabolcs #16938 üzenetére
extroot exFAT-tal sajnos nem működik, ezért felraktam inkább a vsftpd ftp szervert. Na ezt már tegnap óta konfigurálom egyébként, kb két órát töltöttem azzal, hogy jó legyen. Nem tudom mi volt probléma, de nekem ez a konfig működött végül (hátha valaki más is fog ezzel szívni):
vsftpd.conf:
background=YES
listen=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=022
check_shell=NO
local_root=/mnt/
#dirmessage_enable=YES
ftpd_banner=Hello
session_support=NO
syslog_enable=YESftp felhasználóhoz pedig jelszó beállítása (installnál létrejött)
passwd ftpígy mostmár tudok 12-16MB/s-kel másolni, ami már megfelelő. Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz cipofuzo87 #16939 üzenetére
egyébként nem feltétlenül szükséges extroot
sokminden elmegy simán linkelve a rádugott HDD-ről, vagy akár egyéb hálózati meghajtóról -
Blasius
tag
Sziasztok,
Az openwrt routerem alhálója 192.168.1.xxx. Ez a router kliens egy másik, nemopenwrts router hálózatán. Ott kap ip-t ami 192.168.0.186. A dlna az 192.168.1.xxx alhálón jól elérhető.
Van a minidlna config fájljában egy ilyen sor:
option interface 'br-lan'
Ezt ha átírom erre:
option interface 'wan'Akkor azt várnám hogy a dlna az 192.168.0.xxx hálózaton megy. De mégsem elérhető. Ha a böngészőben ...0.xxx ből megnyitom az 192.168.0.186:8200 -at, akkor mindenféle dlna infó előjön, de ennyi.
Tudja valaki hogy hogy megy ez a dlna; itt a router az aktív és az szór, vagy a TV az aktiv és az keres? Ez valami tűzfal probléma? Lehet hogy valahogy port forwarddal vagy static routinggal át tudnám irányítani megfelelő portokat ...1.xxx ról ...0.xxx -re. Csinált már valaki ilyesmit?
Amúgy a br-lan -t nem tudom hogy honnan veszi, /etc/network-ban van "lan", "wan", "dsl" stb de "br-lan" az bizony nincs.
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Blasius #16941 üzenetére
br-lan: bridge-lan, vagyis össze van kötve az ethernet és a wifi interfész egy LAN-ba
dlna sajnos nem megy át az alhálók között, ezzel én is szívtam anno
ráadásul még a relayd-en sem, hiába van egy LAN-banvalszeg tűzfalban meg lehetne oldani, de nem tudom milyen portokat kellene átengedni (a 8200 tuti kevés)
a DLNA szerver (vagyis a router) szórja a listáját, amit megtalál a tv mint lejátszó
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy TP-Link 741ND, amin egy Lucy firmware van, viszont dd-wrt-re lenne szükségem. Ráflashelhetem, vagy ez egyirányú utca innen?
Köszönöm a segítséget előre is!Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
zsolti.22
senior tag
Sziasztok!
Kicsit beleolvastam a topicba és azt látom, hogy WDR4300 esetén maximum sw flow offloaddal tudok elérni nagyobb letöltést DIGI PPPoE esetén, különben kimaxolódik a CPU.
Ezzel a nat offloaddal mennyire lehet feltornászni a sebességet és a CPU mennyire erőlködik, ha torrentezgetnek, stb...? -
ludnik
tag
Cisco Meraki MR42 OpenWRT firmware: [link] Valaki próbálta, stabil?
-
ludnik
tag
válasz wigyori #16946 üzenetére
Én tegnap kapcsoltam be először kipróbálni a gyári szoftverrel, de kinlódik a licencel, azt írja 1 hónap múlva megáll a működése. Elvileg 3 évig használhatónak kellene lennie. Te kaptál valami gyári 3 éves licenc kódot a csomagban? Próbáltad a gyári firmwaret? Ha nagyon vacakol átállok openwrtre, persze még ki kell keresni, hogy lehet rávarázsolni...
-
wigyori
tag
válasz ludnik #16947 üzenetére
Nem, nem probaltam a gyarit. Amugy en a vegen szetkaptam es serialon keresztul toltam fel ra az 'upgradet', de elvileg serial nelkul is meg lehet csinalni ez alapjan [1] .
[1] https://github.com/openwrt/openwrt/pull/4158/commits/e6b6b50d87b884cf6319503d371f65aeff6c7c42
-w-
-
jézusom
addikt
Hali!
Az létezik, hogy az openwrt nem képes semmi változtatást menteni? Lehet ilyen hardveres hiba? Egy régi archer c2 lenne az alany, de az istenért se tudom fixre tenni az ip-t, de próbaképp más beállitást sem fogadott el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen program, ami...?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Politika
- Gumi és felni topik
- Android szakmai topik
- Robotporszívók
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest