Hirdetés
Aktív témák
-
Nyuf
senior tag
UP! Fontos lenne,hogy 70 fok káros-e neki
-
Nyuf
senior tag
Kérdés,hogy egy 1200as cerkának mi a megfelelö hömérséklet?
És mennyi fölött veszélyes járatni? 70 fok nagyon sok?:) -
Slax
senior tag
Nálam Tusl2-c-ben 1.3-as tua cerka per pillanat 124 fsb-n 1612 Mhz süvít 1,6 volton vízzel.125 fsb-nél már nem fut le a 3dmark, kilép.Nem segít rajta még az 1,8 volt sem (133 Mhz 512 Mb ram, noname).Sajna ez a vége.De az előző, meghalt 1.4-es tuám is 124 fsb-nél állt meg (1736 Mhz).Fájt a szívem, mikor megtudtam, hogy meghalta magát.
-
zottty
aktív tag
haha choppermine magon a tualtin nem jött össze:DD de az jó vagy rossz???:(((
-
zottty
aktív tag
csak vásárolni nem fogok/nem szeretek netről. bár még nem próbáltam de nem is fogom :DD letölteni szeretek :DD
-
mr_ricsi
veterán
Pl ezzel:
[L]http://www.lavalys.hu/downloads/everesthome110.exe[/L]
Más hozzászólásaidban láttam, hogy nem nagyon csíped a netes hivatkozásokat, ezért itt az IRL címük is. (Ha esetleg személyesen mennél, kezedben egy üres floppyval):
LAVA Systems Inc.
2700 Matheson Blvd. East
Suite 300, East Tower
Mississauga, Ontario
:)) -
zottty
aktív tag
nekem ténleg csak 1200 kéne. nem ztom szofveresen hogy nézhetem meg hogy milyen magos????vagy magozzam ki :DD??
-
Ger|
aktív tag
nem a memória rendereli le a képet, hanem a gpu, ehhez kellenek a driverek, a memóriát a gpu kezeli. Tökmind1 hogy se vagy le vagy me vagy re.
-
plömplöm
őstag
Ha tualatin, akkor teljesen reális az 1,3-1,4MHz, akár feszemelés nélkül, esetleg egy picit bikább prochűtővel, mint például abban a gépben, amellyel ezt a hozzászólást követem el.
Ha nem tualatin (asszem volt olyan), akkor valóban annyi lehet a plafon.
zottttttttttttttttttttttttttty: Mennyi L2 van benne? -
Ger|
aktív tag
a 9200 1 ghz -n még azér enyhén procilimitált. Asszem. Vagyis jábisztosziher. Sztem jó esélyed van egy 1400 mhzre is magfeszültség emeléssel!
-
zottty
aktív tag
aham ok köszke. akkor szerzek bele valami vadabbat talán jövőre lemegy az ára :DD
-
sky77
aktív tag
A lapról info: [L]http://www.abit-usa.com/products/mb/techspec.php?categories=1&model=101[/L]. Itt ha a BIOS Update-re kattinthatsz, olvashatod, hogy a legújabb biosszal az 1.4-es tualatin celeront is támgatja. Ha nem ez a bios lenne a lapodban, innen le is töltheted.
Mindezekből következik, hogy AMD procit nem fogsz tudni belerakni. AMD és Intel ma már két külön platform, nem lehet egymás procijait egymás lapjaiba rakosgatni. Alapvetően már ott elvérezne a dolog, hogy másmilyen szabványú foglalatokat használnak. -
zottty
aktív tag
nem tudjátok hogy az abit ST6os mennyit bír? prociban veszek bele egy újat. AMD-t lehet beletenni? nem értek angolul túl sokat szóval a gyártó honlapja nekem kínai.
-
plömplöm
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
aham, jó ha tudod, valóban, és akkor mi lesz ha a topicnyitó egyszerre kezdi húzni az fsb-t, a ram órajelét, valaki mindjárt megszólal hogy ''cas latency'', L2 cache latency, ésatöbbi...
#23 mintájára rögtön következik, hogy van-e ram tuning szoftver? :)
szvsz először tudjuk meg, mennyit bír a proci, aztán húzzuk hozzá a ramot, egyebeket -
Dilikutya
félisten
inkább csak elvileg mehetett volna 1:1-ben... 166-os fsb az nagyon sok, bírta volna a proci? igyis szép tőle a 150 fölött fsb, jólvan hogy Tua Cerka és jól húzható, de azért csodákat nem szabad tőle várni.
lehet veszek egyet, és fellövöm a Holdra :D régóta kiváncsi vagyok a tualatinokra, olcsó pénzért hozzá lehet jutni laphoz, procihoz -
zottty
aktív tag
nincs ott az alaplapom ez gáz!
-
zottty
aktív tag
http://www.phs.at/tools/tools.html megvan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! éljen örömünnep vegyetek föl messengerben : egonafogyi@vipmail.hu
-
zottty
aktív tag
Using SOFT FSB to Uncover Bus Speeds
Joe Citarella
--------------------------------------------------------------------------------
I spent some time looking into how Soft FSB works and I think I can explain how one reader was able to use Soft FSB to get additional bus speeds. If you go to IC Works website, it contains specs for all the clock frequency chips they make. Each chip is designed to support certain bus speeds, PCI dividers and AGP ratios - there is a spec sheet for each chip series which contains a table detailing this information.
For example ABIT's BH6 uses W123 and the BX6-2 uses W164. If you look at the spec sheets for each, you will see what bus speeds are supported by the IC chip. Now, the data to enable these speeds is set by a serial data interface which is write-only to the chip. What the motherboard manufacturer can do is use all these settings or only a few, like 66 and 100. These are the settings you see in BIOS.
However, it appears that you can use Soft FSB to bypass the BIOS and enable all the settings which the chip supports. So if you have an ICW W123 chip and the BIOS only supports 66 and 100, you could specify the motherboard as the ABIT BH6 and the PLL Chip as the W123 and get BH6 bus speeds. You can not enable speeds that the particular chip does not support, so setting the motherboard as the BE6 for a W123 chip will not get you all the BE6 bus speeds.
CAUTION: I did this once and it worked, but this is a vary narrow experience base - proceed at your own risk!!
<< back to tips & techniques
ennyit találtam de nem vagyok jó angolos :D -
zottty
aktív tag
az a baj hogy hiába keresem googlen nem találom :((
-
zottty
aktív tag
na jó maradok a szoftveres tuningnál:DD wegyetek fel messengerben: egonafogyi@vipmail.hu
-
zottty
aktív tag
ok kösz majd megkeresem de 100Mhz-s rammal is működik cerka prociknál is a legnagyobb baj az hogy nemtom hány mhz-s a RAMom és nem akarom szétbarmolni a gépet.:o
-
Dilikutya
félisten
-
zottty
aktív tag
mennyi az esélye hogy sikerül :d???szoftveressen nem lehet tuningolni?
-
zottty
aktív tag
hát biztos....
-
bendi
tag
mikor indul a gép, akkor nyomod a DEL gombot, ezzel kapsz egy érdekes képernyőt... Bent vagy a BIOS-ban
SoftMenu valahanyas menüpont, asszem, baloldalt a legfelső, oda belépsz,
Ott lehet mahinálni mindenfélét:DD
De ennek ne kezdj neki hozzáértő nélkül, mert utána nem indulhat a géped.
Ha mégis hozzákezdtél és nem megy a gép, akkor kikapcs-bekapcs után rögtön nyomd az INS billt. ez alapértelmezettbe rakja a BIOST, és kezdheted előről.. -
zottty
aktív tag
mi???ez nekem uj a BIOS-t még ismerem bár nem vagyunk puszipajtások mert dunsztom nincs mit csináljak vele :DD
-
zottty
aktív tag
ok. a videókártyát majd húzom most kicsit tuningoltam atitoollal mert nincs rajta ventillátor :D mind szép és jó amit írtok de arra mindig nem jöttem rá mit csináljak :D!!!!!
-
mr_ricsi
veterán
''az lenne a kérdésem hogyha tuningolok egy 1000MHZ-s Celeron procit akkor abból én észre is fogok venni vmit???''
Nem fogsz észrevenni semmit. Nálad a játékokhoz a VGA(9200SE) a leggyengébb láncszem. Ennek a fejlesztése látványos javulást eredményezne.
(A gyorsabb proci is számít, de elsősorban nem annak, akinek a játékok jelentik a mércét.)
[Szerkesztve] -
GombócArtúr
senior tag
Háj! Naná hogy sokat ér!
Ugyanilyen ABIT-ST6 alaplapban a 600Mhz es celeronomat 972-n tudtam járatni
az 1200as celeront pedig 1500on!
Jó esélyed van rá hogy 120fsbvel menni fog azaz 1000=10.0X100Mhz
1200Mhz. De simán lehet hogy ennél többet is tud.
Ha mégsem sikerül és nem bootol a géped, akkor kapd ki az elemet egy időre, majd újra be kell állítsál mindent a biosban. Ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább hívj át magadhoz valakit aki csinált már ilyet, nehogy ne tudd újra elinditani a géped -
zottty
aktív tag
halihó nekem az lenne a kérdésem hogyha tuningolok egy 1000MHZ-s Celeron procit akkor abból én észre is fogok venni vmit???pl: egy játék nem futott most ful) ABIT ST6-os alaplapom van de nem igazán értek a tuninghoz csak a videókártyám (ati radeon 9200SE) sikerült felhúzni szoftveresen de nem hinném hogy sokat ér:D ráadásul nincsen rajta hűtő (egyenlőre...) segítsetek!!!! ja akinek van messengere kérem vegyen föl: egonafogyi@vipmail.hu :F
Aktív témák
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Autós topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Bestbuy játékok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- LEGO klub
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 14 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest