Hirdetés

Aktív témák

  • gabort

    csendes tag

    válasz psg5 #42999 üzenetére

    Igen, pont így néz ki. Szívesen megkérdezném azt az idióta pénzügyminisztert, hogy a teljes kormányzati beszerzési stop, az ÁFA emelés, a járulék emelés, vagy a dízelen keresztül még jobban megadóztatott minden termék és szolgáltatás árfelhajtó hatása okozza-e majd a gazdasági élénkülést. Megsúgom, ezek mind keményen a növekedés és a foglalkozatatottság szintjének csökkenését eredményezik. Nem az a baj, hogy restriktív politikát hirdet valaki, hanem, hogy hetente váltogatja ész nélkül az irányt, és alapvetően segg hülye ahhoz amit csinál.

    Én azt olvastam, hogy az EU-ban nincs ÁFA plafon, akármennyi lehet. Persze van egy harmonizációs törekvés, de azt a 27% pont ugyanúgy felrúgja, mint a 35.

    Az lehet, hogy a TV, mint eszköz nem luxus cikk. Az sem valószínű, hogy kivitelezhető lenne egy olyan lista ami tételesen felsorol mindent ami luxus. Valószínű viszont, hogy egy 3-400K HUF-ba kerülő televízió simán bele tartozik ebbe a kategóriába, míg a 100K HUF-os akciós plazma még nem.

    Egy dolog biztos. Én sokkal több olyan nyilatkozatot hallottam az elmúlt héten, ami az árak növekedését okozhatja, mint ami esetleg ennek ellenkezőjét valószínüsíteni. Mondom ezt úgy, hogy egy hónapja még árcsökkenésre számítottam a gyártók 3D-t erőltető sikertelen stratégiája, és magas készleteik miatt.

Aktív témák