Hirdetés

Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz dchard #39158 üzenetére

    Úgy néz ki, hogy a Panasonic-ok nem szeretik az RGB bemenetet, márpedig minden VGA (PC és játékkonzol is) RGB-vel dolgozik.
    Esetleg próbáld a CCC-ben YCC 4:2:2-re állítani a pixel format-ot, hátha segít. Ez nem igazi YCC lesz, de a TV is így is, úgy is átkonvertálja, a VGA talán ügyesebben teszi majd. De még nem próbáltam ezt ki élsben Panákkal. (A mostani Samumon konkrétan rosszabb így, mint ahogy a régi LCD-mel is látszott, hogy nem az igazi ez a fake-YCC kimenet.)

    Úgy tűnik te még nálam is erzékenyebb vagy a ditherzajra, pedig én is sokat sírtam róla a topicban, mikor hazajöttem az első plazma néző utamról (Pana G20). Vagy valahol félúton van az igazság, és azon felül, hogy neked sem fogadja el az agyad ezt a féle ditherzajt, még a contrast/brightness beállítások sincsenek megfelelően beállitva. (Mivel és hogyan kalibráltad?)

    Mint ahogy jelezték már hogy ezt fogom tenni (:D) azt javaslom nézz még meg egy 2011-es Samsung-ot is, mielőtt visszarohansz az LCD-khez.

    Ha fontos a minél mélyebb fekete és elfér a szobában, akkor talán inkább nagyobb méretű Samu D550-re lenne érdemes levásárolni a G30 árát. Ha világos a szoba, akkor inkább a magasabb típusszámú 51"-osakat nézegesd (az anti glare bevonat miatt, más gyakorlati különbség nem igen lesz a képminőséget illetően).

    És még annyit a nézelődéshez, hogy a Panákhoz képest sokkal rosszabbak a Samsungok gyári alapbeállításai. Ha visszakeresel a topicban egyszer leírtam kb. hogy érdemes őket nézegetni. (Tömören: egy kazalnyi "fost" KIkapcsolni, Movie mód, pár dolgot nem annyira magától értetődőre állítani, mint pl. a Warm2 fehér és Normal HDMI black, nem Low, stb... De otthon nekiülve műszeres segítséggel nagyon pöpecre lehet kalibrálni.)

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák