Sokkolóan drága az idei csúcs TCL tévé

A 115 hüvelykes képátlóval bíró 4K Mini LED QLED tévé árából egy egész korrekt autót lehet venni.

A mostanra az egyik vezető tévégyártóvá vált TCL már régóta nem csak az olcsóbb termékek szegmensében vitézkedik, vagyis a vállalat jó ideje komoly figyelmet fordít a drágább készülékekre is.

TCL 115QM891G
TCL 115QM891G [+]

Ezt tökéletesen alátámasztja az idei egyik csúcsmodell, a QM8, 115 hüvelykes képátlóval bíró, leghatalmasabb változata. A termék 27 000 dollárba, azaz mintegy 9,2 millió forintba kerül, és bárhogy nézzük, ez már nem a "megfizethető" liga.

A termék a TCL által QD-Mini LED-nek nevezett képalkotási eljárásra épül, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy Mini LED háttérvilágítású, kvantumpontos LCD panelt kapott. Tehát a tökéletes feketét és a végtelen kontrasztot el lehet felejteni. A kijelző 4K felbontású, maximális képfrissítési rátája 144 Hz, és támogatja az AMD FreeSync használatát is. A gyártó állítása szerint a fényerő kiemelkedő, a nagy dinamikatartományú tartalmak visszaadása megoldott, még a Dolby Vision és HDR10+ szabványok kezelése is biztosított.

Ellátták a cég legújabb képfeldolgozó chipjével, amely állítólag mesterséges intelligencia eljárásokat is tartalmaz, de hát ma már mindenre ezt mondják. A 4K felbontású modell 6.2.2 csatornás, tehát felfelé pozicionált hangsugárzókat és mélysugárzókat tartalmazó integrált Onkyo hangrendszert kapott. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy nálunk mikor kerülhet a boltokba, sőt, egyelőre nem tűnik úgy, hogy a TCL teljes energiával nyomná a magyar piacot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés