Hirdetés

26 kilogrammos vas a Zalmantól

Ismerkedés

A Zalman TNN sorozatába tartozó 500AF ház arra a lehetetlennek tűnő feladatra vállalkozott, hogy izmos processzorunkat és a hozzá tartozó videokártyát hangtalanul üzemi hőmérsékleten tartsa. A zajtalan hűtés záloga a masszív – óriási hűtőbordaként működő – alumínium ház és a rengeteg heat-pipe, de ne szaladjunk annyira előre, nézzük a külsőt.

A ház egyszerű külsejében van valami tiszteletet parancsoló elegancia, a vastag fémlemezek, az előlapot védő pajzs, és a ház tetején található ujjnyi vastag fogantyúk különleges masszivitást sejtetnek.


Erre a házra nem lenne egyszerű ablakot vágni...

Negyvennyolc centiméter magas Casetek CK 1020-as miditornyunk mellé állítva a tizenkét centiméterrel magasabb TNN 500AF olyan hatást kelt, mint egy kisebb tank egy középkategóriás személyautó mellett. Érdekesség, hogy a majd huszonkilenc centiméteres szélességhez és a hatvan centiméteres magassághoz csupán negyvenes mélység tartozik.

A nyomásra nagyon precízen kinyíló előlapi pajzs mögött csiszolt alumínium gombokat és seregnyi csatlakozót találunk, az ajtón pedig érdekes feliratok holvashatóak.

Az előlapon a szokásos bekapcsoló- és reset gomb mellett egy lámpa kapcsolója található, de van két kontroll LED, és itt található a házhoz mellékelt távirányító érzékelője is. Csatlakozóból audio ki- és bemenet négy USB valamint egy-egy IEEE1394 és IEEE1394B FireWire került elölre.

Az ajtón biztonsági kilencparancsolat olvasható, külön kiemelik, hogy fekvő állapotban soha ne kapcsoljuk be a gépet.

Kicsit lejjebb a ház főbb paramétereit olvashatjuk, és ide került a szerkezetet összeszerelő és tesztelő kézjegye is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés