Hirdetés

NZXT Noctis 450 – szokatlan miditorony

Hirdetés

Külső

Bármit rá lehet mondani az NZXT házaira, csak azt nem, hogy unalmasak lennének. Közel egy éve találkoztunk a teljesen sík előlapú S340-nel, most pedig a széles kínálatból a Noctis 450-es modell – ami fehérben is kapható – fekete változata járt nálunk. Az 567 mm magas és 544 mm mély gépház elején ezúttal sincs nagy, 5,25 hüvelykes meghajtóhely, sőt egyáltalán semmi olyan elem, ami a hagyományos házakon lenni szokott, ehelyett az NZXT Phantom sorozatának tagjait idéző, különleges felületet hoztak létre. Előlapja középen kicsúcsosodik, érdekesen plasztikusan két réteget alkotva. Az alsó egy fémrács, ami a jó szellőzés alapeleme, erre nagyjából egycentis rést képező távtartókkal, aszimmetrikusan egy műanyag lemezt húztak.

A műanyag lemez folytatódik a ház tetején szinte észre sem vehető átmenettel, ebbe a homlokzat felső részének hátrafelé dőlése, illetve a tető első részének lejtése is besegít. Felül szintén rács jelenti az alapot, erre rafináltan, megemelt rétegben tettek műanyaglemezeket. A tető első részen található a bekapcsológomb, a hang ki- és bemenet, illetve négy USB csatlakozó, amiből kettő kék betétes, gyors USB 3.0. Hiába kerestük viszont a reset gombot. Úgy tűnik, ezzel hadilábon állnak az NZXT-nél, már az S340-en sem volt, és most a Noctis 450-en sincs.

Sokkal hagyományosabb kialakítású tesztalanyunk hátsó része. Persze az ATX alaplap és a bele dugható bővítőkártyák ugyanúgy meghatároznak egy alapformát, ahogyan az ATX táp is, amit mai szokás szerint alulra tettek. Felül érdekes részlet, hogy a fémvázon meglehetősen magas a tető betétje, az alaplap hátoldali csatlakozópanelje és a fémváz felső vonala között elég nagy a távolság. Ez arra utal, hogy jó vaskos vízhűtés-radiátor is beférhet felülre, ha pedig kell, ventilátorait a vázon kívülre tehetjük. Aránylag friss dolog – de láttunk már ilyet máshol is – a hátsó, gyárilag 140 mm-es, de 120 mm-esre cserélhető ventilátor csavarnyílásainak megnyújtása, így néhány centimétert játszhatunk a pozíciójával.

Még egy fontos részletre hívnánk fel a figyelmet: egy kis nyomógombra a bal felső sarokban. Ezzel vezérelhető a ház világítási rendszere, amire később még részletesen kitérünk. A gomb biciklilámpához hasonlóan működik, nyomkodva a fények különböző kombinációkban világítanak. A ház alján már kötelező elemnek mondható a táp szellőzőnyílását takaró, könnyen kiszedhető porszűrő, előtte pedig a csavarnyílásokat látva 3,5 vagy 2,5 hüvelykes bővítőhely sejthető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • NZXT

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés