Hirdetés

Variációk Radeon R9 280X videokártyára

Hirdetés

MSI R9 280X GAMING


[+]

Az MSI R9 280X a tavasszal elrajtolt, kifejezetten játékosoknak szánt új "GAMING" sorozat tagjai közé sorakozik be. A dobozról már látszik, hogy ez a kártya is a Twin Frozr hűtést alkalmazza, illetve hogy egy gyárilag tuningolt, "OC" kiadásról van szó. A kártya mellé egy DVI->D-Sub átalakítót, MOLEX->PCIe tápadaptert, 6->8 tűs tápadaptert, egy mini DisplayPort->DisplayPort átalakítót, illetve egy CrossFire hidat csomagolt a gyártó.


[+]

Az R9 280X GAMING már a negyedik generációs Twin Frozr hűtést kapta a nyakába, melynek két légkavarója darabonként 9,5 centiméter átmérőjű.


[+]

A kártyát oldalra fordítva láthatjuk, hogy ez a modell is egy 6 és 8 tűs csatlakozón keresztül szerzi be a szükséges tápellátást.


[+]

A sűrűn lamellált borda összesen öt darab hőcső közreműködésével próbálja segíteni a GPU-ról érkező hőmennyiség minél gyorsabb és egyenletesebb elosztását. Ezenkívül egy vastag fémtakaró hivatott a tápellátás és a memóriák által generált hőmennyiség elvezetésére.


[+]

Az MSI kártyáján helyet kapott Tahiti XT sem úszta meg egy kis tuning nélkül, így annak órajelét 5%-kal, 1050 MHz-re emelte a gyártó.


[+]

Ezen a modellen is 3 GB memória kapott helyet. A H5GQ2H24AFR-R0C típusú modellek hivatalosan 6 GHz-es effektív sebességre képesek 1,5 voltos feszültség mellett, melyeket az MSI végül ennek megfelelően is állított be.


[+]

Az R9 280X GAMING tápellátása 7 fázissal operál. A rendszer minőségi elemekből épül fel, melynek egyik része az International Rectifier által gyártott, úgynevezett DirectFET, míg az azt követő tekercseket a CPL szállítja.


[+]

A hátlapot az MSI sem a referenciának megfelelően alakította ki, így két mini DisplayPort 1.2 HBR2 mellett egy 3 GHz-es HDMI 1.4a kimenet található, ami egy dual-link DVI-I csatolóval egészül ki. Megfelelő hub segítségével a MSI R9 280X GAMING-re összesen hat megjelenítőt csatlakoztathatunk, hála az Eyefinity 2.0-s verziójának.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés