Hirdetés

Variációk Radeon R9 280X videokártyára

Hirdetés

Értékelés


[+]

Az ASUS DirectCU II hűtés továbbra is a legcsendesebb gyári hűtések egyike, amit kisebb módosításokkal szinte folyamatosan finomít a gyártó. Az R9 280X DirectCU II TOP ennek megfelelően a kis gyári tuning ellenére nagyon csendes. Kisebb kivetnivaló a szegényes felszereltség, de ezen már egy ideje nem nagyon akar változtatni a gyártó. Mi ennek is ellenére ajánljuk az ASUS 85 000 forint körül elérhető R9 280X modelljét, ami elsősorban a csendet kedvelőknek lehet komolyan megfontolandó alternatíva.


[+]

A Gigabyte megoldása teljesítmény szempontjából az ASUS szintjén mozog, így ilyen szempontból nem érheti kritika. Hűtését már annál inkább, mert szerintünk nagyon hangos. A tervezők helyében beáldoztunk volna 5-10 Celsius-fokot a csendesség oltárán, mert olykor feleslegesen forog magas fordulaton a három ventilátor. A Gigabyte GV-R928XOC-3GD kártyájának ára per pillanat 80 000 forint körül mozog, amivel – a zajos hűtést is figyelembe véve – végül a tetszett minősítést érdemelte ki.


[+]

Az MSI kártyája szintén meglehetősen csendes üzemű, alig csap nagyobb zajt az ASUS-nál. Órajelekben konzervatívabb, bár a különbség nem óriási, felszereltségben viszont jobban áll, mint a rivális gyártó terméke. Árazása meglehetősen kedvező, hiszen már 81 000 forintért megvásárolható, amivel szerintünk ajánlott alternatíva.


[+]

Az általunk megvizsgált négy kártya közül pusztán a számítási teljesítményt vizsgálva egyértelműen a Sapphire megoldása a legjobb, ami az 1150 MHz-es GPU-, illetve 6400 MHz-es memória-órajeleknek köszönhető. Maga a kártya egy nagyon masszív darab, aminél nem spóroltak a tervezők szinte semmivel. A hűtést ennek megfelelően elég hangosra kalibrálták, így aki kedveli a csendet, annak nem lesz kedvence a TOXIC. A Sapphire kártyáját kialakításának megfelelően (magasra) árazta, ami így jelenleg 105 000 forint környékén alakul. A borsos ár ellenére nekünk tetszett a Sapphire TOXIC R9 280X.

ASUS R9 280X DirectCU II TOP VGA
MSI R9 280X GAMING VGA
Gigabyte GV-R928XOC-3GD VGA
Sapphire TOXIC R9 280X VGA

Oliverda

A kártyákat az egyes gyártók képviseleteitől kaptuk kölcsön.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés