Hirdetés

Variációk Radeon R9 280X videokártyára

Hirdetés

Gigabyte GV-R928XOC-3GD


[+]

A Gigabyte megoldása egy egyszerű fekete dobozban érkezett hozzánk, de természetesen a boltok polcaira nem ilyen formában kerül fel. Az esetleges tartozékokról nem sokat tudunk elmondani, de a kereskedelmi verzió valószínűleg a szokásos apróságokat fogja tartalmazni.


[+]

A kártya három PWM-es ventilátorral dolgozik, melyekkel együtt a teljes hűtés a WindForce 3X nevet kapta.


[+]

A bordázat kialakításánál az egyik cél a turbulencia csökkentése volt, mely a zajszintre lehet áldásos hatással. Ezen felül a memóriák hőelvezetéséről sem feledkeztek meg, ezt a GPU körül húzódó fémlappal oldották meg.


[+]

A GPU-t 1100 MHz-es maximális órajellel ruházták fel, ami 10%-os tuningot jelent a referenciához képest.


[+]

A 3 GB összkapcitású GDDR5-ös chipek az Elpida (már Micron tulajdon) műhelyéből származnak. Az EDW2032BBBG-6A-F típusjelzésű modellek 6 GHz-es effektív sebességre képesek 1,5 voltos feszültség mellett. A Gigabyte ennek megfelelően is állította be őket, így követve a referenciát 6 GHz-es memória-órajellel rendelkezik a kártya.


[+]

A tápellátás összesen 7 fázisból áll össze, melyekhez egy 6 és 8 tűs csatlakozón keresztül kell bevezetnünk a 12 voltos feszültséget.


[+]

A hátlap szakít az R9 280X referenciájával, így itt már inkább a HD 7970 referenciakártyájának kialakítása köszön vissza. Két mini DisplayPort 1.2 HBR2 mellett egy 3 GHz-es HDMI 1.4a kimenet található, ami egy dual-link DVI-I csatolóval egészül ki. Egy megfelelő hub segítségével a Gigabyte R9 280X-re összesen hat megjelenítőt csatlakoztathatunk, hála az Eyefinity 2.0-s verziójának.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés