Hirdetés

Ívelt Samsung top tévé a tesztpadon

Samsung UE65HU8500

A 2014-ben bemutatott Samsung tévék közül a HU8500-as széria jelenti az egyik csúcsot, hisz e család tagjaiba rengeteg extra szolgáltatást, képjavító, képmódosító funkciót belepakoltak. Elég, ha csak a One Connect Boxra, az UHD felbontásra, a beépített kamerára, a mozgás- és hangalapú vezérlésre vagy az okostévérendszerre gondolni. Emellett a tévé dizájn terén sem hétköznapi, ugyanis ívelt kialakítást kapott, ami ma még mindig kuriózumnak számít. A vállalat jóvoltából pár napra kölcsönkaptuk a család középső tagját, a 65 hüvelykes képátlóval bíró UE65HU8500-t; ezen próbáltuk ki, mire is képes a valóságban egy ilyen felső kategóriás darab.

Domináns külső

Hirdetés

A hajlítás kifejezetten látványos, hiszen a 65", azaz 163 centi képátlójú képernyő sarkai 73 centiméteres távolságra vannak a középvonaltól, és ahhoz képest 6 centimétert ugranak előre. Az ívelt kialakítás tehát szinte magára rántja a tekintetet, és a tévének ehhez semmilyen egyéb extra dizájnelemre nincs szüksége.

Az egy centiméter széles, matt fekete kávákat vékony, ezüstszínű fémszalag övezi, amely így szinte körülfolyja a készüléket. A fekete-ezüst kombó ez esetben is jól néz ki, ezzel az összeállítással azért nem nagyon lehet hibázni. A visszafogott, nem forgatható nyakkal egybeépített, trapéz alakú talp is fémes színezést kapott, ami remekül passzol a kijelzőhöz, így a végeredmény kifejezetten tetszetős.

A készülékház vastagsága öt centiméter, amivel a slim versenyben ma már nem igazán rúghatna labdába, de a hajlított kialakítás miatt ennek gyakorlatilag semmi jelentősége. A súlya meglehetősen tekintélyes, hiszen talppal együtt 31 kilogrammot nyom, úgyhogy érdemes odafigyelni, hogy mire is teszi rá az ember. A tévétunereket és csatlakozókat ez esetben is a One Connect Boxra építették. Ez egy speciális, különálló doboz, amely magához a készülékhez egyetlen kábellel csatlakozik.

Ez a megoldás számtalan előnnyel kecsegtet. Például értelemszerűen sokkal egyszerűbben rádughatóak az egyes perifériák, nem kell a tévé háta mögé bezsonglőrködnie magát a felhasználónak, és akkor sincs semmi gond, ha új típusú csatolóra lenne szükség, hiszen elég csak ezt a kiegészítőt cserélni. Ezen a négy darab HDMI 2.0 (egy-egy ARC- és MHL-támogatással) mellett helyet kapott egy USB 3.0, két USB 2.0, valamint egy-egy komponens (adapterrel), kompozit (adapterrel), SCART (adapterrel), digitális optikai audió és Ethernet csatlakozó. Rádugható a távirányító infravörös jeleinek fogadására és továbbítására képes érzékelő, illetve a fizetős tévéadások dekódolásához szükséges CI foglalatnak is kialakítottak rajta helyet. Viszont érthetetlen módon a 3,5 milliméteres fejhallgató-csatlakozót lespórolták róla.

Főbb paraméterek
Samsung UE65HU8500
Panel Ultra Clear LCD Panel
Háttérvilágítás Direct LED
Képernyőméret 65 hüvelyk (163 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition – 3840x2160 képpont
Maximális kontrasztarány n. a.
Maximális fényerő 320 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képprofilok Élénk, Film, Normál, Természetes
Hangprofilok Film, Hangosított, Normál, Zene, Tiszta hang
Hangszórók 4 x 10 + 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek 2 db DVB-T, DVB-C, DVB-S2
Interfész 4 db 2.0 HDMI, 2 db USB 2.0, USB 3.0, komponens, kompozit, SCART, optikai digitális audió, CI slot, Ethernet
Extrák Smart rendszer, aktív shutteres 3D, 2D->3D konverzió, UHD tartalomszolgáltatás, médialejátszó, hangvezérlés, mozgásvezérlés, mozgásérzékeny második távirányító, kislexikon, egér és billentyűzet támogatása, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, Ultra High Defintition felbontás, felskálázás, smart rendszer, ívelt kialakítás, beépített Wi-Fi, beépített kamera
Teljesítményfelvétel 158 watt, készenléti üzemmódban 0,3 watt
Méret 1450,7 x 848,2 x 110,5 (talppal 326,8) mm
Tömeg 26,8 (talppal 31) kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung UE65HU8500
Fogyasztói ár kb. 990 000

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés