Hirdetés

Panasonic AX900: tényleg a világ (egyik) legjobb tévéje?

Panasonic TX-65AX900E

A Panasonic a második vonalban lépett színre saját Ultra High Definiton televízióival, de a lemaradását hamar ledolgozta, és mostanra jó nagy választékkal rendelkezik ebben a termékcsoportban is. A kínálat a belépőszinttől a prémium kategóriáig terjed – utóbbi csoport jeles képviselői az AX900E széria tagjai.

A sorozat tagjait már láttuk működés közben az IFA-n és ott, kiállítási körülmények között elég meggyőzőnek tűntek. Épp ezért egy ideje már szerettük volna kipróbálni működés közben, főleg mert a netes fórumok szerint sokan a világ legjobb UHD tévéinek tartják. A közelmúltban végre eljutott hozzánk egy 65 hüvelykes modell, így alkalmunk nyílt közelebbről szemügyre venni.

Hirdetés

Egyedi külső

Bár a Panasonic nem elsősorban a dizájn terén nyújtott teljesítményéről híres, az AX900-nál a formatervezők megrázták magukat, és végre egy egyedi, pazar külsejű tévét tettek le az asztalra. A különlegességét a nyakkal egybeépített, egyébként brutálisan nehéz, 17 kilogramm súlyú talp adja, ami nem a készülék alatt, hanem mögötte helyezkedik el, és a kijelző ennek támaszkodik. Emiatt tűnik úgy, hogy mintha a tv magán a bútoron, tehát a polcon vagy tévéállványon támaszkodna, szemből ugyanis a nyak és a talp egyáltalán nem látszik.

A másfél centis kávák éppúgy fényes feketék, mint a némiképp vastagabb alsó panel, amelyen díszítőelemként mindössze egy szolid céglogó kapott helyet. A kereteket vékony fémszalag fonja körbe, ami manapság igen elterjedt, már-már elcsépelt húzásnak számít, de ez nem baj, mert az ezüst-fekete színkombináció mindig jól néz ki.

Kifejezetten vastag, 6 centiméter mély termékről van szó, melynek súlya állvánnyal együtt meghaladja a fél mázsát (52 kg). Így aztán megfontoltan kell neki lakóhelyet választani, mert egy instabil szekrényke vagy asztal könnyen összeomolhat alatta. A négy HDMI 2.0 mellett került rá két USB 2.0, valamint egy-egy USB 3.0, DisplayPort 1.2, komponens, kompozit, digitális optikai audió, 3,5 mm analóg audió, Ethernet és SCART (adapterrel) csatlakozó, egy SDHC/SDXC kártyaolvasó, illetve két, CI kártyák fogadására képes foglalat.

Főbb paraméterek
Panasonic TX-65AX900E
Panel 4K 3000 Hz BLS IFC PRO
Háttérvilágítás Direct LED
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
Maximális kontrasztarány n. a.
Maximális fényerő 574 cd/m²
Betekintési szög 178/178 fok
24p lejátszás támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Mozi, Normál, True Cinema, THX Mozi, THX Bright Room, Monitor, Egyéni, 2 Professzionális
Hangbeállítások Standard, Zene, Háttér, Felhasználói
Hangszórók 2 x 4 + 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S2
Interfész 4 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, 1 db USB 3.0, komponens, kompozit, SCART, analóg audió, digitális audio, 2 db CI slot, 3,5 mm jack, Ethernet, SD kártyolvasó
Extrák digitális zajcsökkentés, integrált böngésző, letölthető alkalmazások, smart rendszer, kislexikon, EPG, hangalapú keresés, médialejátszó, interaktív főképernyők, beépített Wi-Fi, UHD felbontás, felbontás felskálázása, TV Anywhere, My Stream, kislexikon, UHD tartalomszolgáltatás
Teljesítményfelvétel 224 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret 1457 x 864 x 60 (álvánnyal 356) mm
Tömeg 35 kg (52 talppal) kg
Gyártó honlapja www.panasonic.hu
Termék honlapja Panasonic TX-65AX900E
Fogyasztói ár kb. 1 600 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés