Hirdetés

Samsung HU7500: 3D-s, középkategóriás UHD tv

Samsung HU7500

Hogy a vezető szórakozatóelektronikai gyártók mennyire komolyan gondolják az Ultra High Definition televíziók elterjesztését, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy legtöbbjük mára nem pusztán egyetlen ilyen felbontást kínáló modellel vagy szériával van jelen a boltokban. A Samsung is ezt az utat járja, így jelenleg hat különböző UHD sorozatot kínálnak, köztük a HU7500-as sorozatot, melynek legkisebb, 48 hüvelykes példánya jelen tesztünk alanya, az UE48HU7500.

Bár a konszern kommunikációjában idén kiemelt szerepet kapnak a különleges, ívelt kialakítású televíziók, mint a mellékelt ábra is bizonyítja, rajtuk kívül is van élet. A hagyományos darabok sorát erősíti ez a középkategóriásnak nevezett modell, amelyből hiányzik ugyan egy-két olyan extra szolgáltatás, mint például a beépített kamera, de az olyanok  nem, mint az okostévé-rendszer, a 3D megjelenítés, a hangvezérlés, a saját tartalomszolgáltatás vagy épp az alacsonyabb felbontású tartalmak felskálázása.

Hirdetés

Külső

Egyszerűségében rejlik az ereje ennek a készüléknek, amely a márka jó néhány tévéjétől eltérően nem kapott csilli-villi díszléceket, hajlított elemeket, átlátszó "kristály hatást keltő" műanyag élt vagy épp girbegurba, különleges talpat.

A mindössze egy centiméter vastag, sötétszürke, szálcsiszolt hatású kávák nincsenek egy síkban magával a képernyővel, tehát a tévé nem a borderless formatervezési irányzatba tartozik.  A keretet egy vékony ezüstös szalag övezni, ami pompásan harmonizál a sötét tónusokkal. A krómozás megjelenik még a trapéz alakú talpnál is, amely egy masszív nyak segítségével csatlakozik a kijelzőhöz. Sajnos, mint annyi más mostani modell esetében, ennek forgatásáról is le kell mondani. Az alsó panelen a kisméretű, visszafogott céglogó alatt helyeztek el egy kontroll-lámpát, amely alaphelyzetben állandóan világít, de szerencsére ez viszonylag egyszerűen kikapcsolható.

A tévé vastagsága mindössze 3,5 centiméter, tehát kifejezetten karcsú modellről van szó, amely állvánnyal is csupán 27,3 kilogrammot nyom. Természetesen rendelkezik integrált digitális tévé unerekkel, valamint Wi-Fi egységgel, illetve a fizetős műsorok dekódolásához szükséges kártyák fogadására képes CI+(1.3) modul sem hiányzik belőle. A 4 darab HDMI 2.0 (az egyik ARC támogatású) és 3 darab USB 2.0 mellett építettek rá komponens, kompozit, SCART, digitális és analóg audiocsatlakozót, valamint egy fülhallgató-kimenetet is.

Főbb paraméterek
Samsung UE48HU7500
Panel Ultra Clear LCD Panel
Képernyőméret 48 hüvelyk (121 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition, 3840x2160 képpont
Maximális kontrasztarány n. a.
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő n. a.
24p lejátszás támogatott
Képbeállítások élénk, film, normál, természetes
Hangbeállítások film, hangosított, normál, zene, tiszta hang
Hangszórók 3 x (2 x 10) watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C, DVB-S2
Interfész 4 db 2.0 HDMI, 3 db USB 2.0, komponens, kompozit, SCART, audio és digitális audio, CI slot, Ethernet
Extrák smart rendszer, aktív shutteres 3D, 2D->3D konverzió, UHD tartalomszolgáltatás, UHD Evolution Kit támogatás, 3D Explore, médialejátszó, hangvezérlés, mozgásvezérlés, mozgásérzékeny második távirányító, kislexikon, egér és billentyűzet támogatása, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, felskálázás, Multi Screen, Foci mód, Játék mód, Bluetooth támogatás
Teljesítményfelvétel 92 watt, készenléti üzemmódban: 0,3 watt
Méret 1072,7 x 620,8 x 35,5 (269 talppal) mm
Tömeg 14 (17,3 talppal) kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung UE48HU7500
Fogyasztói ár kb. 430 000 Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés