Hirdetés

Ívelt Samsung top tévé a tesztpadon

Médialejátszó

Az integrált médialejátszó különféle fájlkezelő programokból ismerős tipográfiai elemeket használó grafikus kezelőfelülete kifejezetten felhasználóbarát, ennek köszönhetően a navigáció senkinek sem okozhat problémát. A filmek, képek és zeneszámok eljuttathatóak rá USB portra dugott külső pendrive-ról vagy merevlemezről, illetve csatlakoztatható a hálózathoz is, így képes tallózni az azon található többi eszköz megosztott fájljai, mappái között is. Ez tapasztalataink szerint csak a képek és zeneszámok esetén működik jól, a videók ilyenkor meg-megakadtak. Ezenkívül a vállalat rendelkezik egy saját felhőalapú szolgáltatással, azaz mód nyílik arra, hogy egy távoli számítógépre töltsön fel bárki különféle anyagokat, és ezen az úton is elérhetőek és lejátszhatóak a különféle tartalmak.

Képek, zenék

Hirdetés

Lejátszási lista összeállítására nincs mód, így ha valakinek erre lenne szüksége, azt korábban egy számítógépen kell létrehoznia. A rendszer a JPG mellett BMP és PNG kiterjesztésű képek megjelenítését biztosítja. Ezek elforgathatóak, nagyíthatóak, és még az EXIF adatok, tehát, hogy mikor, milyen géppel, milyen beállítások mellett készült egy fotó, is lekérhetőek. A diavetítés funkció működik, a képváltás sebessége szabályozható, ezt különféle effektusokkal fel is lehet dobni, és még aláfestő zene is elindítható.


A zeneszámoknál az MP3 és a WMA mellett a veszteségmentesen tömörített, és így elméletileg jó hangminőség elérését biztosító FLAC állományok kezelése is megoldott. Az ID3 tagek feldolgozására és megjelenítésére képes, egy gombnyomással lekérhetőek az egyes fájlokkal kapcsolatos adatok. A dalokba egyszerűen bele lehet tekerni, viszont ezek összemixelésére, egymásba csúsztatására nincs mód, viszont az pozitívum, hogy az audiobeállítások elérhetőek innen közvetlenül.

Videók

A filmek vezérléséhez használható a távirányítón elhelyezett vezérlőgombok mellett a virtuális kezelőfelület is. Itt amellett, hogy mód nyílik arra, hogy a felhasználó tízmásodperces időintervallumokat ugráljon át a nyilak nyomkodásával, a számok segítségével másodpercre pontosan is megadhatja, hogy honnan is szeretné folytatni a lejátszást. Sőt az elektronika képes arra, hogy automatikusan fejezetekre ossza az egyes videókat, ezekhez képet is rendeljen, ami jelentősen megkönnyítheti egy kívánt jelenet megtalálását. Támogatja a külső feliratok kezelését, és módosítható a kódolás mellett a betűk mérete is. Emellett még a szöveg tizedmásodperces egységekben történő eltolására is mód nyílik, ami igencsak jól jöhet akkor, ha valami gond van a felirat szinkronizációjával.


Tesztcsomagunk lefuttatása után azt szűrhettük le, hogy a Killa_sample-ön kívül mindegyik más videóval tökéletesen boldogult. Színhelyesen, képhibáktól mentesen, akadozás nélkül jelenítette meg még az MKV fájlokat is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés