Ívelt Samsung top tévé a tesztpadon

Extrák: alkalmazások, kamera és a többi

Ezernyi alkalmazás

A Samsung az elsők között tette lehetővé televízióin a különféle internetes tartalmak, szoftverek futtatását, így értelemszerűen ez a szolgáltatás ebből a tévéből sem hiányzik. Ma a vállalat szerverein keresztül közel másfél ezer alkalmazás érhető el, a kínálat tehát óriási, még akkor is, ha az Androiddal azért nem vetélkedhetnek e téren. A programokat tematika alapján hét nagy csoportba osztották (Videó, Játék, Sport, Információ, Életmód, Oktatás, Gyermek), ami nagy segítséget jelent a navigálás során.

Hirdetés

Az applikációk minősége eltérő, az egészen épületes darabok mellett akad jó néhány szörnyűséges is. A leghasználhatóbbak ez esetben is a különféle videómegosztók, filmes, videós adatbázisok. Ez persze nem véletlen, hiszen egy érintésérzékeny kijelzővel ellátott telefonon vagy tableten kényelmesebb az appok jó részének kezelése, az audiovizuális tartalmaknál viszont értelemszerűen kijön a tévék nagy képernyőből fakadó előnye a mobil eszközökkel szemben.A négymagos processzornak köszönhetően a sebességre nemigen lehet panasz. A szoftverek gyorsan betöltődnek, nem akadoznak. A Flash-támogatású böngésző is hasít, tehát szörfözgetni is kényelmesen lehet a tévé segítségével, ha valakinek erre támadna kedve. Az alkalmazások irányítása és a böngészés a vezérléssel kapcsolatos jó pár, korábban már bemutatott opciónak köszönhetően egész komfortos.

Kamera

A készülék rendelkezik egy beépített kamerával, amelyet a felső kávába rejtettek, de egy finom nyomással kiszabadítható rejtekhelyéről. Ennek segítségével mód nyílik a Skype videótelefonálásra, illetve kulcsszerepet játszik a gesztusalapú vezérlésben is. Emellett a kamerának köszönhetően tükörként is használható a készülék, sőt még fotók, illetve videók elkészítésére is mód nyílik. Az persze már más kérdés, hogy erre miért is lenne szüksége bárkinek.

Kislexikon

Az e-Manual névre hallgató integrált kislexikon egy színes, olykor ábrákkal is támogatott, részletes használati utasításként segíti a felhasználót. Azon kívül, hogy nagyjából az összes szolgáltatás működéséről, illetve a lehetséges opciókról lehet olvasgatni, még hasznos tippekkel is szolgál a helyes beállítások megtalálásához. Az egyszerű használat érdekében az egyes szolgáltatásokat, funkciókat, paramétereket téma szerint csoportokba osztották, és az ábécésorrendes felsorolás sem hiányzik. Az e-Manual remekül használható, és még azok számára is tud újat mutatni, akik járatosak a televíziózás világában.

Multi Screen

A közelmúltban több gyártó is kiegészítette egyes televízióit egy többé-kevésbé korlátozott szabadságot biztosító multitask szolgáltatással, amellyel egy időben, egy képernyőn több funkció is használható. A Samsung is erre az útra lépett, és ez az opció a HU8500-nál is elérhető. Bekapcsolása után megjelenik a képernyő bal oldalán egy csökkentett méretű ablakban az épp futó tévéadás vagy film, a jobb oldalon pedig egy másik digitális tévéadás, böngésző, esetleg az alkalmazásboltból letöltött program. A dolog jól működik, és akár hasznos is lehet, ha mondjuk valaki a reklám helyett inkább megnézne egy YouTube videót, vagy csak rákeresne valamire az épp futó műsor kapcsán.

Ívelt kialakítás

Az hajlított kialakítással kapcsolatos véleményünket korábban már részletesen kifejtettük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés