Hirdetés

Kicsi és megfizethető Panasonic UHD tévé

Panasonic TX-40AX630E

Az IFA-n mi is saját szemünkkel győződtünk meg arról, hogy jelenleg tényleg a Panasonic kínálatában található meg az egyik legszebb képű Ultra High Definition televízió, az AX900. A világ azonban nem csak a prémium kategóriából áll, sőt, így a gyártóknak muszáj odafigyelniük a kisebb tudású, ám olcsóbb modellekre is, és ez már így van a 4K tévék univerzumában is.

Így a japán cég termékei között is megtalálhatóak ezek, így például az AX630 széria tagjai. Amikor lehetőség nyílt kipróbálni egyet közülük, azonnal rábólintottunk az ajánlatra, főleg mikor kiderült, hogy egy 40 hüvelykes, tehát kisméretű (legalábbis az UHD tévék között) eszközről van szó. Leginkább arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyi értelme van 40"-nél az ilyen nagy felbontásnak, hogy működik a felskálázás, illetve úgy általában milyen a képminőség, a kezelés és a megszólalás.

Elegáns külső

Nem ez az első "csíkos", azaz olyan tévé a Panasonic kínálatában, ahol a felső és alsó káva ezüst színű, az oldalsók viszont feketék, ami szinte már a cég védjegyének tekinthető. Ez a megoldás kiemeli az egymásra egyre inkább hasonlító televíziók közül a készüléket, de ennél is fontosabb, hogy egész jól mutat. Nem hivalkodó, de azért figyelemfelkeltő, amit mi is tapasztaltunk, amikor ismerősöknek mutogattuk a tesztelt tévét otthoni környezetben.

A kávák vastagsága ez esetben is alig éri el a másfél centimétert, ami határozottan jót tesz az összképnek. A trendeknek megfelelően a képernyő alá ez esetben is egy különleges kialakítású talp került, amelyet egybeépítettek a nyakkal. Nem rossz ez a vékony téglalap forma, viszont a kialakítás egyik nagy hátránya, hogy a kijelző nem forgatható. A távirányító hiányában használható vezérlőpanelt a hátlapra építették, de ennek kezelése nagyon körülményes és kényelmetlen, így csak végszükség esetén jöhet szóba.

A hat centiméter vastag tv mindössze 10 kilogrammot nyom, így nyugodt szívvel feltehető egy nem kimondottan masszív szekrényre, állványra is. Rendelkezik beépített Wi-Fivel és digitális tévétunerekkel is, de ez ma már gyakorlatilag alapelvárás. A három darab HDMI 2.0 (kettő ARC-támogatású) mellett a hátlapon elhelyeztek két USB 2.0, illetve egy-egy SCART, komponens, kompozit, Ethernet analóg és digitális audió csatlakozót. Nem hiányzik a készülékről a fizetős műsorok dekódolásához szükséges kártyák fogadására képes CI+ foglalat, és még egy SD kártyaolvasónak is jutott hely a hátulján.

Főbb paraméterek
Panasonic TX-40AX630E
Panel 4K 1200 Hz BLS IFC
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 40 hüvelyk (102 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
Maximális kontrasztarány n. a.
Maximális fényerő 365 cd/m²
Betekintési szög 176/176 fok
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Mozi, Normál, True Cinema, Egyéni
Hangbeállítások Alapbeállítás, Zene, Környezet, Felhasználói
Hangszórók 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C
Interfész 3 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, komponens, kompozit, SCART, analóg audió, digitális audió, CI+ slot, 3,5 mm jack, Ethernet, SD kártyolvasó
Extrák digitális zajcsökkentés, integrált böngésző, letölthető alkalmazások, smart rendszer, kislexikon, EPG, hangalapú keresés, médialejátszó, interaktív főképernyők, beépített Wi-Fi, UHD felbontás, felbontás felskálázása, TV Anywhere, My Stream, kislexikon
Teljesítményfelvétel 77 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret 919 x 537 x 60 (álvánnyal 202) mm
Tömeg 10 kg (11 talppal) kg
Gyártó honlapja www.panasonic.hu
Termék honlapja Panasonic TX-40AX630E
Fogyasztói ár kb. 230 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés