Hirdetés

Samsung QN95B: a legnagyobb tudású 4K Neo QLED tévé idén

Teszteltük a Samsung idei legjobb, gamer funkciókkal felvértezett Neo QLED televízióját.

Hirdetés

Samsung QN95B

A Samsung idén – a várakozásoknak megfelelően – bemutatta a saját OLED panelre épített televízióját, de természetesen továbbra is óriási hangsúlyt fektetnek a Neo QLED eljárásra is. Több ilyen tévét is a boltokba küldenek idén, közülük a QN95B modell papíron a legnagyobb tudású, 4K felbontású televíziójuk, melynek 65 hüvelkyes változata érkezett tesztelésre hozzánk. A Mini LED háttérvilágítású kvantumpontos televízió természetesen megkapta a cég legfrissebb okostévé rendszerét, valamint az átlagosnál komolyabb hangrendszer került bele.

Samsung QN95B
Samsung QN95B


[+]

Külső

A Samsung érezhetően próbálta egy kicsit egyedivé tenni a készülék külsejét, annak ellenére, hogy a tervezőknek azért nem volt sok mozgásterük. A káva a már megszokott módon igen vékony, és egy síkban van a kijelzővel, így kikapcsolt állapotban láthatatlan. A készülékházat viszonylag vastag fémkeret övezi, ami rögtön észrevehető, és markáns karaktert kölcsönöz a terméknek. Az igényes kivitelű, nyakkal egybeépített talp is ilyen színezést kapott, az összhatás jól mutat. Talán ennél is fontosabb, hogy a talp masszív, és a hatalmas képernyőt kellően stabilan tartja. De ha valakinek nincs rá szüksége, akkor sincs gond, ugyanis a kijelző akár a falra is fellógatható szabványos VESA konzol segítségével.

A vállalat évekkel ezelőtt vezette be magasabb kategóriájú televízióinál az úgynevezett One Connect Box rendszert, és nem meglepő módon a QN95B is ezt használja. Ennek lényege, hogy a csatakozókat, a tunereket, a tápot és az elektronika egy részét egy külső dobozba építik, amely egyetlen kábelen keresztül csatlakozik magához a képernyőhöz. Ez a módszer több előnyt is kínál: el lehet felejteni a készülékből előkígyózó csúnya kábelköteget, nem kell a tévé mögött szerencsétlenkedni a csatlakozókkal, meghibásodás esetén pedig a portok viszonylag egyszerűen cserélhetőek. A doboz egyszerűen rögzíthető a talp hátuljára, azaz eldugható a televízió háta mögé is.

[+]

A tévé mellé egy új típusú One Connect Box jár, ami a korábbi változatoknál lényegesen laposabb, de nagyobb alapterületű: mindössze 2,1 centiméter vastag, szélessége 33 centiméter, magassága pedig 29,5 centiméter. A dobozon négy darab HDMI 2.1, két darab USB 2.0, illetve egy-egy optikai digitális audió, Ethernet port, valamint a fizetős műsorok dekódolására szolgáló CI+ 1.4 slot található. A tévé rendelkezik beépített Wi-Fivel, illetve Bluetooth adapterrel, utóbbin keresztül vezeték nélküli úton is csatlakoztatható külső hangrendszer, illetve kompatibilis vezérlőperifériák, tehát például egér vagy billentyűzet.


[+]

Főbb paraméterek
Samsung QN95B (QE65QN95BATXXH)
Panel Samsung Neo QLED IPS LCD 10 bites panel (144 Hz)
Háttérvilágítás Mini LED
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Felbontás 4K (3840x2160 pixel)
HDR támogatás Igen (HDR10, HDR10+, HLG)
Maximális kontrasztarány kb. 7100:1
Maximális fénysűrűség 2871 cd/m²
Input lag 10,7 ms
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Dynamic, Filmmaker, Movie, Standard (PC-hez csatlakoztatva: Entertain, Graphic)
Hangbeállítások Amplified, Standard
Hangrendszer 4.2.2 csatornás, 70 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/-C/-S2
Interfész One Connect Box: 4 db HDMI 2.1, 2 db USB 2.0, digitális audió, Ethernet, CI+ slot
Extrák Tizen okostévérendszer, médialejátszó, böngésző, netes alkalmazások futtatása, kislexikon, HDR támogatás, háttér mód, Bluetooth hangeszközök csatlakoztatásának lehetősége
Teljesítményfelvétel Normál módban: 175 watt; készenléti üzemmódban: 0,25 watt
Méret Talppal: 144,69 x 90,02 x 29,84 cm
Talp nélkül: 144,69 x 82,97 x 1,74 cm
Tömeg Talppal: 30,4 kg
Talp nélkül: 22,3 kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung QN95B (QE65QN95BATXXH)
Fogyasztói ár kb. 940 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés