Révbe ért koncepció: Razer Basilisk V2 egér a tesztpadon

Kicsit megnyúztuk a gyártó "zsírleszíváson" átesett újdonságát, ami úgy véljük, sokat fejlődött.

Mérések

A perfect control és az USB frissítési rátájának vizsgálatát az OxyPlot MouseTester v1.5.3-as verziójával ejtettük meg, a gyárilag eltárolt cpi-értékeken. Az emberibb tartományokban rendre 5-5,5-6 m/s-os eredményeket kaptunk, melyekre egyetlen rossz szavunk sem lehet; még a legalacsonyabb érzékenységet használó játékosok is nyugodt szívvel tehetik voksukat az új Basiliskre.


[+]


[+]

[+]

Hirdetés

4000 cpi-n találkoztunk egy anomáliával (nem vagyunk benne biztosak, hogy joggal nevezhetjük annak): az egyik söprögetésünk alkalmával nem kevesebb mint 10 m/s-os produkciónak lehettünk szemtanúi, ami rendesen megmozgatta a szemhéjunkat, leginkább azért, mert ezt utána nem sikerült sehogyan sem megismételnünk/megközelítenünk, ám a grafikonok formája túlontúl konzisztens ahhoz, hogy valamiféle mérési hibának tituláljuk a dolgot. Szeretnénk hinni, hogy mi állunk a háttérben, és egy pillanatra Superman szelleme szállta meg vénülő karunkat.


[+]


[+]

4000 cpi felett is megmaradt a nagyjából 5 m/s-os teljesítmény, de ez inkább csak érdekesség, mivel ilyen (vagy nagyobb) felbontással senki hozzáértőbb nem használja az egerét. A polling rate stabilitása – a vártnak megfelelően – szintén hozta a nagykönyvben megírtakat.

[+]

Legvégül a művészpalánták eszközét, a Microsoft Paintet vettük elő, hogy megnézzük, van-e jitter, smoothing vagy érzékelhető angle snapping; ehhez számokat, betűket, egyenes(re hajazó) vonalakat, illetve virtuális "kakaós csigákat" rajzolgattunk az üres vászonra.


[+]

A legkényelmesebbnek a 800 és 1800 cpi-s lépcsők bizonyultak, de ebben nincs semmi meglepő. Kiemelnénk, hogy a 800 cpi ezesetben különösen komfortos és intuitív volt a krikszkrakszolás során. Még a 4000 cpi-t is viszonylag kontrollálhatónak találtuk, ám felette már teljesen elszabadult a pokol (noha még így is kevésbé, mint sok más modell esetében); 9000 és 20 000 cpi-n már nem is vagyunk képesek eldönteni, hogy jittert látunk-e vagy csak az überszenzitív érzékelő és a kezünk kohéziója alkotta a Parkinson-kóros ákombákomokat. Bármelyik is legyen igaz a két lehetőség közül, az lényegében irreleváns (mi inkább az utóbbit tartjuk valószínűnek).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Előzmények

Hirdetés