Hirdetés

Minimalista egér Razer-módra

Új változat készült az Abyssus egérből Essential néven, melyet gyorsan le is teszteltünk, hogy mire képes.

Bevezető és dizájn

A Razer Abyssus Essential a cég belépőszintű, minimalista egerének tekinthető, melynek eredeti változatát még 2010-ben próbálhattuk ki. A most bemutatkozó új változat a korábbi modell egyszerűségét viszi tovább úgy, hogy jószerivel még a formán sem változtattak semmit. Persze nyolc év hosszú idő, így az egér tudását azért némileg közelebb hozták a mai igényekhez, így egy fejlett, modern szenzort kapott, és persze a Synapse és a Chroma szoftverrel is kompatibilissé tették. Apró adalék még, hogy bár egerünk az európai piacon újdonság, Kínában már tavaly is elérhető volt Jugan néven.

Hirdetés

Külső

Szinte betűről betűre vagy képről képre bemásolhatnánk ide a 2010-es Abyssusszal végzett tesztünk elejét, hiszen ránézésre a két szerkezet között alig van különbség: továbbra is egy viszonylag kisméretű (115 mm hosszú), keskeny (63 mm széles) és lapos (37 mm magas) egeret kapunk, amely mindössze két fő gombot és egy görgőt (amely középső gombként is szolgál) kínál. Az egér alakja teljesen szimmetrikus, így az oldalsó gombok hiányában bal kézzel is ugyanolyan jól használható, mint jobbal – a fő gombok funkciója pedig a Synapse segítségével is felcserélhető egymással.


[+]

Az egér burkolatából kialakított, tehát nem különálló gombok határozottan, de kissé keményen járnak, és ugyanez mondható el a görgőről is, amely jól érezhetően jelzi a lépéseket. A görgő felülete apró bütyköket kapott, így jól tapad, a gombok pedig az ujjainkat kicsit körülölelő módon íveltek. A lapos és kissé rövid kialakítás miatt adja magát, hogy főleg karomfogással használjuk az egeret, tenyeres módszerrel csak a nagyon kis kézzel rendelkezők fogják kényelmesnek találni.


[+]

Az új Abyssus Essential alja teljesen átlagos – a régi változatnál itt található kapcsolókat a szoftverbe száműzték, cserébe viszont nagyobbak lettek a teflontalpak. A kábel is minimalista, nincs tehát szövetburkolat, ami merevíthetné, ám meglehetősen hosszú, 210 cm-es, végén pedig a tipikus, zöldbetétes Razer USB csatlakozót találjuk. Végül, de nem utolsósorban a régi Abyssus még egy jó tulajdonságát sikerült továbbörökíteni, ez pedig a kis tömeg: kábel nélkül 78 grammot mértünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés