Hirdetés

Révbe ért koncepció: Razer Basilisk V2 egér a tesztpadon

Kicsit megnyúztuk a gyártó "zsírleszíváson" átesett újdonságát, ami úgy véljük, sokat fejlődött.

Driver

A driver szerepét a korábban már szóba hozott Razer Synapse 3 tölti be, ami a cég beépülő modulokkal megfejelt, centralizált (és igen tolakodó) megoldása. Mi az alap meghajtóprogramon kívül a Chroma Connect, a Chroma Studio, a Chroma Visualizer, valamint a Macro modult installáltuk, ezzel 637 MB helyet foglalva le háttértárolónkon. A szoftver működés közben közelítőleg 188 MB memóriát fogyasztott.

[+]

Örömteli, hogy már nem feltétlenül kell saját Razer accountot regisztrálnunk, működhetünk vendég módban is, de a felhős szinkronizáció lehetősége ekkor nem él – úgy véljük, ennek hiányával meg lehet birkózni.

Hirdetés

[+]

A Customize fül a gombok felprogramozására való. Adott gombon kattintva bal oldalon felugrik egy hosszú lista, ahol számos funkció közül szemezgethetünk. A Hypershift az egér képe alatti Standard feliratra klikkelve aktiválható; ez arra jó, hogy egy általunk meghatározott kapcsoló nyomva tartásával életbe léptessünk egy másodlagos gombkiosztást, ezzel lényegében megduplázva a gombok számát. A jobb oldali, drag and dropot támogató sávban a fedélzeti memóriába mentett profilokat láthatjuk, ezeket importálhatjuk, exportálhatjuk, átnevezhetjük, duplikálhatjuk, újakat hozhatunk létre és meglévőket száműzhetünk az örök bitmezőkre.

[+]

A Performance fülön az alapvető szenzorjellemzőkkel variálhatunk. A rendelkezésre álló öt cpi-lépcső egyes fokait tetszés szerint módosíthatjuk 100 és 20 000 cpi között, 50-es léptékben haladva. Ha nem tartunk igényt ennyi lépcsőre, a Number of Stages mögötti számot (az 5 a maximum) akár kettőig is levihetjük, a Sensitivity Stages csúszkát balra mozgatva pedig egyetlen, fix cpi értékünk lesz. Az Enable X-Y rubrika lehetővé teszi, hogy külön állítsuk a horizontális (X) és vertikális (Y) érzékenységet, míg a Polling Rate szekció értelemszerűen az USB port frissítési frekvenciáját határozza meg. Érdekes, hogy a 250 Hz-es opciót kihagyták, és csak 125, 500 és 1000 Hz áll rendelkezésre (1000 Hz a default). A Mouse Properties szimplán a windowsos egérbeállításokhoz juttatja el a felhasználót.

A Lighting fülön a LED-eket hajthatjuk uralmunk alá. A Brightness a fényerőt állítja (70 százalék az alapértelmezett), míg a Switch off lighting ablakocskában igény szerint meghatározhatjuk, hogy mikor térjenek nyugovóra a fények: ha kikapcsol a monitorunk, ha egy ideig nem nyúlunk semmihez (az időtartam 1 perc és negyed óra közt állítható). Ha nem babrálunk semmivel, mindig lesz díszkivilágítás. Az Effectsben található Quick Effectsben néhány fényeffekt (Audio Meter, Breathing, Reactive, Spectrum Cycling, Static) közül választhatunk, s ezeket kiterjeszthetjük más, Chroma technológiát hasznosító ketyeréinkre is (a színeket egy listából választhatjuk ki, de persze ki is keverhetjük őket), míg az Advanced Effectshez tartozó dolgok minden Razer Chroma-kompatibilis eszközünkre érvényesek alapból, az itt beállítottak nem mentődnek el az egér memóriájába.

[+]

Itt jutunk el a Chroma Studióhoz, ami egy egészen új szintre emeli az RGB vezérlést; a színeken kívül számos effekttel szórakozhatunk, egymásra rétegezhetjük őket, a rétegeket átnevezhetjük és mappákba rendezhetjük, egyszerű másolás-beillesztéssel migrálhatjuk az egyik zóna beállításait a másikra – a sort estig lehetne folytatni. A modul első indulásakor felugrik egy tutorial; ezen kétségtelenül érdemes végigmenni, hogy kicsit gyorsabban képbe kerüljünk.

A Calibration fül a szenzor kalibrálására szolgál. A Smart Trackinggel 1 és 3 mm között adjusztálhatjuk a LoD-ot (az alap 2 mm), a Manual Calibrationben pedig megmondhatjuk, hogy milyen (Razer) egérpadot használunk, és ahhoz igazítja a Focus+ karakterisztikáját. Új felület megadására szintén van mód (Custom), ekkor cikkcakkban kell tologatni a rágcsálót, hogy az jobban megbarátkozzon az alatta elterülő felülettel, melyből akár többet is talonba rakhatunk, és csak pár kattintás lesz a köztük való váltás.

[+]

A sort a Macro rész zárja, ahol mindenféle makrókat rögzíthetünk, törölhetünk, nevezhetünk át, nyithatunk meg és menthetünk el. A modus operandi nem bonyolult, adja magát a procedúra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Előzmények

Hirdetés