Lagmentesek lettek a Razer új vezeték nélküli egerei

A Razer Basilisk Ultimate és Basilisk X modellek egyaránt a gyártó saját, HyperSpeed vezeték nélküli technológiáját alkalmazzák.

A Razer két új, kompetitív játékosok számára készült egeret mutatott be, melyek a vállalat HyperSpeed Wireless néven ismert vezeték nélküli technológiáját használják. Ez állítólag 25%-kal gyorsabb a konkurensek megoldásaihoz képest, a lagmentes működést pedig az úgynevezett Adaptive Frequency Technology teszi lehetővé, mely ezredmásodpercenként szkenneli a különböző frekvenciákat és azok terheltsége alapján választja ki a legkevésbé zajmenteset.

Razer Basilisk Ultimate
Razer Basilisk Ultimate [+]

Bár nevük hasonló, a két modell jelentősen eltér tudásban és valamilyen szinten megjelenésben is. A Basilisk Ultimate 107 grammos tömeggel büszkélkedhet, a viszonylag könnyű házban pedig egy 100 órás üzemidőt biztosító akkumulátor is elfért. A szenzor a Razer saját, Focus+ névre keresztelt megoldása, mely akár 50 G gyorsulást is képes kezelni, érzékenysége pedig egészen 20 000 DPI értékig tornászható fel. A 70 millió kattintásra hitelesített optikai kapcsolók között egy állítható ellenállású görgőt találunk, amit a szokásos lenyomás mellett oldalra is tologathatunk, ezzel is plusz funkciókat elérve - ezen, és a két fő gombon felül pedig további 6 programozható kapcsolót szórtak szét a mérnökök az eszközön.

Razer Basilisk Ultimate
Razer Basilisk Ultimate [+]

Természetesen nem maradhatott le az ezúttal 14 zónás Chroma RGB világítás sem, amit a gombfunkciókkal együtt a Razer Synapse szoftverből vezérelhetünk, míg a beállítások tárolásáért az 5 profilt elbíró beépített memória felel. A csomagban találunk egy 1,8 m hosszú USB kábelt is, így a telep lemerülése esetében sem kell játék nélkül átvészelnünk a töltés idejét.

Razer Basilisk X
Razer Basilisk X [+]

A Basilisk X némileg egyszerűbb modell, hiszen érzékelője már „csak” 16 000 DPI-t tud, maximum 40 G gyorsulás mellett és a főgombok alatti kapcsolók is tisztán mechanikus elven működnek. Ennek ellenére nem szabad teljesen leírnunk, ugyanis tud olyat, amit a nagytesó nem: vezetéket ugyan nem találunk a dobozban, de a HyperSpeed kapcsolat mellett itt is elérhető egy második kommunikációs forma, ez pedig a Bluetooth, így akár az arra alkalmas TV vagy mobil eszköz kezelésére is használhatjuk az egeret, ha épp nem játszunk vele. Az összesen 6 gombbal rendelkező, 83 gramm tömegű periféria számára két darab AA elem biztosítja az energiát, ezekkel Bluetooth kapcsolat esetén 450, HyperSpeed alapú kommunikációt használva pedig 285 órán keresztül ölhetjük az ellent.

A Razer Basilisk X és Basilisk Ultimate már rendelhető a gyártó weboldaláról, árcédulájukon a 69,99 és a 189,99 eurós összeg szerepel. A Basilisk X modellhez elérhető egy külön megvásárolható dokkoló is, mely az egér használaton kívüli töltésére szolgál, ennek vételára 59,99 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés