Révbe ért koncepció: Razer Basilisk V2 egér a tesztpadon

Kicsit megnyúztuk a gyártó "zsírleszíváson" átesett újdonságát, ami úgy véljük, sokat fejlődött.

Használat, konklúzió

Meg kell mondjuk, kellemesen csalódtunk tesztünk tárgyában, bár az is igaz, hogy a beharangozott súlycsökkentés miatt eleve bizakodóan álltunk hozzá a teszteléshez. Mint utóbb kiderült, helyesen tettük, mert a hétköznapokban semmilyen (igazi) probléma nem keserítette meg az együtt eltöltött időt, az egér mindig azonnal és precízen reagált mindenféle mozgatásra (mintás Razer Goliathus Control, illetve egyszínű Fnatic és HP Omen egérpadokkal operáltunk). Némi Apex Legends LAN-nal és Crispy Doommal is megkínáltuk a drágát, és pozitív benyomásaink mit sem változtak a rekreációs időtöltés folyamán. Adalék a történethez, hogy néhány órára átadtuk a használat jogát egy teljesen laikus jóbarátnak (elszánt DeathAdder rajongó az illető), aki egy szempillantás alatt belehabarodott a Basilisk V2-be, és skót felmenői ellenére kilátásba helyezte egy saját példány beszerzését.

Az egyedüli kényelmetlenség a tömeget illetően jelentkezett; sajnos számunkra még a 92 gramm sem éppen könnyű (ha nem csak böngészés/irodázás van terítéken), de szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy ez maximálisan egyéni sirám, a leendő tulajok túlnyomó többségének nem lesz ilyen jellegű gondja, mert ez nem számít nehéznek.

Hirdetés

Konklúzió

Összességében elmondható, hogy egy igényes, high-end periféria járt a kezünk között. Formájából és méretéből adódóan inkább tenyeres fogáshoz (palm grip) való az eszköz, de mint tudjuk, szinte bármit lehet bárhogy fogni, csak megszokás kérdése a dolog. A kapcsolók taktilisek, se nem túl könnyű, se nem túl nehéz őket lenyomni, pont az arany középúton járnak. A fő klikkeknél megfigyelhető némi post travel, ami a jobb katt esetében hangsúlyosabb. A cserélhető cpi-ravasz jópofa implementációja a sniper gomboknak, mert aktiválása (és lenyomva tartása) könnyebb az átlagnál, ám valós hasznát inkább például Photoshopban látjuk, mintsem játékokban (az izommemóriára nincs jó hatással az érzékenység váltogatása, célszerű egy szettinggel megtanulni lőni). Véleményünk szerint a görgő is nagy erőssége a baziliszkusznak, mert nem csak dönthető, hanem az ellenállása is állítható, így többek találhatják meg a számukra (vagy a felhasználási mód számára) optimális beállítást. A talpak nem túl vaskosak, s bár volt már szerencsénk fürgébb darabokhoz, azért jól csúsznak.

A Speedflex kábel rugalmasságát tekintve előrelépés sok más, harisnyázott megoldáshoz képest, ám egy minőségi paracord cipőfűzőszerű szintjét nem hozza – ettől függetlenül örülünk neki, hogy a gyártók végre kezdik észrevenni, hogy mire van szüksége a nagyérdeműnek. Az RGB világítás megfelel a Razer termékek ezen a téren megszokott, magas színvonalának, nem lehet rá panaszunk, a már-már túlbonyolított szoftver segítségével pedig nem csak a LED-ek fényét szabhatjuk testre a végletekig, hanem minden egyéb egérjellemzőt is.


[+]

Ami nem annyira tetszett nekünk, az a Synapse 3; kissé már túlzónak találjuk a rengeteg, rendelkezésre álló opciót, de botorság volna ezt keserű szájízzel előadni. Az üröm inkább abban keresendő, hogy az applikáció már-már szégyentelenül tolakodó: olyan is megesett velünk, hogy még éppenhogy csak elhagytuk a POST képernyőt, a Windows még sehol, de a Synapse 3 ablaka már ott virított előttünk, hogy telepíteni kellene valamit, kedves felhasználó. Az sem dícséretes, hogy hiába mentünk el mindent a fedélzeti memóriába, ha egy másik, a drivertől mentes gépre csatlakoztatjuk a Basilisk V2-t, akkor is elkezd könyörögni a Synapse-ért minden boot után, és ennek a kiiktatására egyelőre nem találtunk módot.

Ettől eltekintve meg merjük kockáztatni az ajánlott díj kiadását, mert ha a forma/tömeg megfelel a számunkra, és a borsos, körülbelül 30 000 forintos árcédulát meglátva nem válunk nyomban kővé a kirakat előtt, egy határozottan impozáns és kellemes kurzorkergetőt zsákolhatunk be magunknak a Razer Basilisk V2 személyében.


Razer Basilisk V2 egér

Synthwave

A Razer Basilisk V2 egeret a gyártó bocsátotta rendelkezésünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Előzmények

Hirdetés