Prestigio MultiPad Color 7.0 3G: egy jó kis tablet

Hirdetés

Értékelés

Csinos kis tabletet tett le az asztalra a Prestigio, szerintünk a MultiPad Color 7.0 3G megjelenésben és összeszerelési minőségben is lazán felveszi a versenyt az A kategóriás, vagyis Acer, Asus, Lenovo, LG vagy Samsung konkurensekkel. Sőt a letisztult forma és mutatós hátlap miatt úgy gondoljuk, pozitív irányban lóg majd ki a sorból, ha egy polcra kerül neves vetélytársaival. Akkor is nyerő lesz, ha elkezdjük böngészni a specifikációs listát, ugyanis 3G modemet, GPS-t, FM rádiót és NFC-t csak a Prestigiónál találunk 48 000 forint környékén. Az Asus pár ezressel olcsóbban adja a Fonepad 7-et, de annak lényegesen szerényebb a kijelzője és NFC modulja sincs, a dél-koreai páros (LG és Samsung) pedig jóval drágábban méri mobilnetes verzióit.

Szétnézve a B kategóriás tabletek világában éppen azzal emelkedik a jól specifikált és kedvező árú kínálat fölé a MultiPad Color 7.0 3G, amivel az ismert márkák szoktak, hogy külsejéről nem ordít az olcsóság, nem érzi úgy az ember, hogy rövid idő alatt tönkremenne a kezében tartott, jellegtelen eszköz. Leszámítva a legtöbb kis tablet hagyományos gyengeségét, mint a szerény hangszórót és kamerákat, a Prestigio versenyzőjénél lényegében egyetlen komolyabb gyengével találkoztunk: kaphatott volna valami erőteljesebb IGP-vel felszerelt rendszerchipet.

Summázva tehát a Prestigio MultiPad Color 7.0 3G modellje az idei karácsonyi szezon egyik erős versenyzője lehet a kisméretű tabletek kategóriájában, és nyolchüvelykes társát, a Prestigio MultiPad Color 8.0 3G-t sem szabad elfelejteni. Nem az abszolút legolcsóbb megoldás, de cserébe teljesen vállalható megjelenési, minőségi és felszereltségi szintet képvisel, olyat, amit eddig jellemzően csak a nagy márkáknál láthattunk, mégsem szállt el az ára, így ajánlott díjat kap tőlünk, azzal a feltétellel, hogy játékhoz komolyabb IGP-vel ellátott modell után nézzünk.


Prestigio MultiPad Color 7.0 3G (PMT5777_3G) tablet
(ha nem tervezünk komolyabb játékot)

rudi

A Prestigio MultiPad Color 7.0 3G tabletet a Prestigio hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés