Hirdetés

Nyolcas inteles: Prestigio MultiPad Thunder tablet

Hirdetés

Megjelenés

Komoly szereplője a hazai tabletpiacnak a Prestigio. Közepesen nagy márkáról van szó, mely kisebb a globális cégeknél, mint az Apple, az Asus vagy a Samsung, de lényegesen nagyobb a kicsi, néhány vagy csak egy ország piacát megcélzóknál, mint például a Ghoo vagy a WayteQ. Termékei megtalálhatóak a legtöbb európai piacon, és a további területek meghódítása is folyamatban van. A nagyobb piacnak köszönhetően a kis márkákat képviselő cégeknél nagyobb a mozgástere, amikor a kínai OEM gyártókkal tárgyal vagy éppen a helyi árakat finomhangolja.

Az idei év elején jelent meg a Thunder modellcsalád, melynek nyolchüvelykes, telefonálásra is képes modelljét láttuk vendégül egy gyors mustra erejéig. Szögletes, krómkeretbe foglalt formája felüdülést jelent a lekerekített sarkú egyentabletek világában, bár annyira azért nem különleges, például házon belül a MultiPad Color meglehetősen hasonlít rá. Aki jól figyel, észreveheti, hogy a Thundernek két előlapi hangszórója van, ami jót tehet a hangzásnak.

Szokás szerint álló használathoz formálták a nyolchüvelykest, így előlapi, 2 megapixeles kamerája az egyik rövid (felső) oldal közepén van. Ehhez közelre az egyik (jobb) hosszú oldal felső részére tették a két kezelőszervet, a bekapcsolót és a hangerőszabályzó gombot. Kicsit lejjebb, egy diszkrét fedél alatt lapul a microSD és SIM kártya foglalata. A készülék tetejére került a 3,5 mm-es jack fülhallgató-kimenet, illetve a töltésre is használható micro USB csatlakozó, és ezzel vége is a listának; esetleg még az alsó él egyik sarkában lévő mikrofonnyílást lehet megemlíteni.

Kellemesen karcsú, mindössze 7,9 milliméteres a MultiPad Thunder, súlya a kategóriában általános 375 gramm, 15 wattórás (4000 mAh) akkumulátorra szintén átlagosnak mondható. Hátlapja műanyagból készült, szemcsézett, bőrt imitáló textúrájú, ami szerintünk jobban mutat és kevésbé sérülékeny a sima, fényes vagy matt megoldásnál, ráadásul fogása is stabilabb. A Prestigio még mindig a kívánatosnál több emblémát és feliratot tett a tablet hátára, ami bennünk az olcsóság érzését kelti, de ez szubjektív megítélés. A hátsó kamera az egyik sarokba került, 5 megapixeles, segédfénye nincs.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés