Prestigio alternatíva az iPad minire

Hirdetés

Megjelenés

Úgy tűnik, a tabletek világában a kisebb, mobilabb eszközöknek terem több babér. Különösen igaz ez az olcsóbb modellekre, ahol az ár gyakran a teljesítményt és a minőséget megelőzve az első helyen szerepel a vásárlási szempontok között. Tesztünk főszereplője, a Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 nem tartozik sem a legolcsóbb, sem a legkisebb modellek közé, mégis sokak számára érdekes lehet – talán éppen ez az a szint, amennyit a még hajlandóak engedni a minőségből a kedvezőbb ár érdekében.

Egészen kellemes megjelenésű, a Prestigio márkára jellemző, négyzetmintás dobozban és körítéssel érkezett a MultiPad 2 Ultra Duo 8.0, amit PMP7280C Duo gyári kódja alapján talán egyszerűbb azonosítani, mint nem túl beszédes, hosszú nevével. A lapos dobozban a fehér tablet mellett színben vele harmonizáló, vörös bélésű tokot, töltőt és rövidke USB OTG kábelt, illetve némi papíranyagot találtunk. Ahogy illik, a felhasználói útmutatóba magyarul is bekerültek a legfontosabb tanácsok és utasítások. A nálunk járt fehér mellett fekete színben is kapható a készülék fekete kiegészítőkkel.

A nyolchüvelykes, 4:3 oldalarányú képernyő köré egyenletes, nagyjából kétcentiméteres keretet kanyarítottak. A ráillesztett üveglap miatt egy szintben van a képernyővel, csak az egyik rövidebb oldalon töri meg az előlapi, 0,3 megapixeles webkamera. Az üveg peremén még egy vékony műanyagkeret is körbefut, innen pedig selymes tapintású fémburkolatba fordul a ház. Nagyon kellemesen összerakták a készüléket, különösen masszívnak bizonyult, de amikor jó erősen megnyomtuk a képernyőjét, akkor kismértékben szivárványosodott (minden bizonnyal más mértékben horpadt az érintőfelületes védőüveg és mögötte az LCD).

Csatlakozóból csak egy töltésre is használható microUSB-t és a hang 3,5 milliméteres jack kimenetét kapjuk, továbbá van még egy bekapcsológomb és egy hangerőszabályzó páros. A hátlap lepattintható része alatt rejtőzik a microSD kártyaolvasó, illetve a 3G modemes verziónál ide dughatjuk a SIM kártyát is. Kapunk még a hátlapra 2 megapixeles második kamerát, nagy Prestigio emblémát és egy kisebb hangszórónyílást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés